Patelnia miedziana

  • Dwie małe rączki po bokach z pewnością ułatwią pracę w kuchni i doceni je każdy kuchmistrz - zarówno profesjonalista, jak i amator. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijski Dwie małe rączki po bokach z pewnością ułatwią pracę w kuchni i doceni je każdy kuchmistrz - zarówno profesjonalista, jak i amator. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi zapewnia wysoką trwałość, jak również sprzyja oszczędzaniu energii. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku prowadzona jest przez ród Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produktom wystarcza 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Unikaj nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw, dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w ogóle na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty do ich czyszczenia.

    1 586,00 zł
  • Pokrywkę do tego modelu można dokupić oddzielnie - jest ona dostępna w zakładce Falk Culinair w odpowiednim dziale. Modele Falk Culinair sprostają wysokim wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 m Pokrywkę do tego modelu można dokupić oddzielnie - jest ona dostępna w zakładce Falk Culinair w odpowiednim dziale. Modele Falk Culinair sprostają wysokim wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większa część to miedź, to gwarancja trwałości. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków tych nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i w najmniejszym stopniu nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    956,00 zł
  • Model posiada żeliwny uchwyt. Aby dokupić pasujące do niego akcesoria, wystarczy w zakładce Pokrywki znaleźć odpowiedni rozmiar i rodzaj uchwytów (żeliwo). Modele wykonane przez belgijską ma Model posiada żeliwny uchwyt. Aby dokupić pasujące do niego akcesoria, wystarczy w zakładce Pokrywki znaleźć odpowiedni rozmiar i rodzaj uchwytów (żeliwo). Modele wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim standardom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 °C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Utensylia przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 138,00 zł
  • Proponowany model jest nie tylko wygodny ze względu na wyważenie i ułożenie rączki, ale też piękny. Ze względu na charakterystykę surowca, z którego go wykonano, warto przeczytać wskazówki Proponowany model jest nie tylko wygodny ze względu na wyważenie i ułożenie rączki, ale też piękny. Ze względu na charakterystykę surowca, z którego go wykonano, warto przeczytać wskazówki, które zamieściliśmy poniżej. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Utensylia wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większość to miedź, to gwarancja użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają w większości przypadków około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Rondli nie myje się w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1308,00-
    do1 444,00 zł
  • Pasującą do modelu pokrywkę znajdą Państwo w odpowiedniej zakładce po lewej. Proszę pamiętać, że poza odpowiednią średnicą należy także dobrać typ uchwytów (żeliwo). Utensylia wykon Pasującą do modelu pokrywkę znajdą Państwo w odpowiedniej zakładce po lewej. Proszę pamiętać, że poza odpowiednią średnicą należy także dobrać typ uchwytów (żeliwo). Utensylia wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują w większości przypadków ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Porady dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Rondli nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1518,00-
    do1 740,00 zł
  • Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, zapewnia użytkowanie na lata. Uwaga, pokrywki można dokupi Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, zapewnia użytkowanie na lata. Uwaga, pokrywki można dokupić oddzielnie - w razie wątpliwości służymy radą. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają przeciętnie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    2 193,00 zł
  • Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Oferta nie obejmuje pokrywki. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Oferta nie obejmuje pokrywki. Bogactwo oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim przedmioty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 518,00 zł
  • Wygląd produktu ułatwia zapiekanie potraw w piekarniku. Sugerujemy jednak, aby wcześniej sprawdzić, do jakiej temperatury można go podgrzać (informacje te znajdują się poniżej). Uwaga, oferta Wygląd produktu ułatwia zapiekanie potraw w piekarniku. Sugerujemy jednak, aby wcześniej sprawdzić, do jakiej temperatury można go podgrzać (informacje te znajdują się poniżej). Uwaga, oferta nie zawiera pokrywki, jest ona dostępna oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają wysokie wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, to gwarancja wytrzymałości. Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają przeciętnie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    987,00 zł
  • Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, można ją dokupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższ Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, można ją dokupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, to gwarancja trwałości. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują jedynie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 146,00 zł
  • Produkt, który posiada dwie rączki po boku zamiast jednego długiego uchwytu, jest idealny do zapiekania potraw we wszelkiego rodzaju piekarnikach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka widoczna na z Produkt, który posiada dwie rączki po boku zamiast jednego długiego uchwytu, jest idealny do zapiekania potraw we wszelkiego rodzaju piekarnikach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka widoczna na zdjęciu - można ją skompletować oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, to gwarancja wytrzymałości. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. W przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1333,00-
    do1 524,00 zł
  • Uchwyty w tym modelu wykonane zostały z żeliwa i - jeśli chcą Państwo skompletować do niego pokrywkę - wszelkie akcesoria bądź inne produkty również warto kompletować z żeliwnymi rączkam Uchwyty w tym modelu wykonane zostały z żeliwa i - jeśli chcą Państwo skompletować do niego pokrywkę - wszelkie akcesoria bądź inne produkty również warto kompletować z żeliwnymi rączkami (w ofercie posiadamy również produkty z uchwytami ze stali nierdzewnej). Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia użytkowanie na lata. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1505,00-
    do1 845,00 zł
  • Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia wytrzymałość.  Uwaga: oferta nie obejmuje pokrywki. Można ją sokupić odd Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia wytrzymałość.  Uwaga: oferta nie obejmuje pokrywki. Można ją sokupić oddzielnie - w razie wątpliwości służymy pomocą. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, ale jego temperatura nie może być wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia naczyń miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka z patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 060,00 zł
  • Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokim wymagania, zaś gruba powłoka zapewnia trwałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich pref Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokim wymagania, zaś gruba powłoka zapewnia trwałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Patelnie przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 104,00 zł
  • Produkt posiada żeliwne uchwyty i należy do jednej z dwóch kolekcji tej belgijskiej marki - w drugiej z nich rączki wykonane są ze stali nierdzewnej. Obie znajdują się w naszej ofercie. Produk Produkt posiada żeliwne uchwyty i należy do jednej z dwóch kolekcji tej belgijskiej marki - w drugiej z nich rączki wykonane są ze stali nierdzewnej. Obie znajdują się w naszej ofercie. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają wysokim wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia trwałość. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują ok. 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie już ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady dodatkowe: 1. Patelnie przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 060,00 zł
  • Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim wymaganiom. Miedziana powłoka zapewnia im wysoką wytrzymałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów ku Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim wymaganiom. Miedziana powłoka zapewnia im wysoką wytrzymałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniiżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują zazwyczaj jedynie 50-70% pelnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłokai wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    512,00 zł
  • Model posiada długą żeliwną rączkę. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty, można nabyć ją oddzielnie. Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają najwyższym standardom. B Model posiada długą żeliwną rączkę. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty, można nabyć ją oddzielnie. Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają najwyższym standardom. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów Falk Culinair. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują jedynie 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn w środku nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Porady dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Patelni nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 006,00 zł
  • Zaprojektowana do potraw sauté, występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych lub gazowych. Pokrywka nie należy do oferty. Modele wykonane przez Falk Culinair odp Zaprojektowana do potraw sauté, występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych lub gazowych. Pokrywka nie należy do oferty. Modele wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym wymaganiom.  Szeroki wachlarz oferty pozwala dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie miedzianych produktów. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te potrzebują zwykle jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Rondle przed umyciem muszą się wystudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1277,00-
    do1 444,00 zł
  • Model posiada żeliwny uchwyt i dwie wersje - przystosowaną do kuchenek indukcyjnych oraz elektrycznych lub gazowych. Pokrywka nie jest objęta ofertą - można ją nabyć dodatkowo w naszym sklepie. Model posiada żeliwny uchwyt i dwie wersje - przystosowaną do kuchenek indukcyjnych oraz elektrycznych lub gazowych. Pokrywka nie jest objęta ofertą - można ją nabyć dodatkowo w naszym sklepie. W tym celu wystarczy znaleźć zakładkę Falk Culinair. Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim standardom. Szeroki wachlarz oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka reaguje z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Utensylia przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych naczyń. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1549,00-
    do1 771,00 zł
  • Niniejsza oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, aczkolwiek jest ona dostępna w naszym sklepie do nabycia. W razie pytan prosimy o kontakt. Modele wykonane przez tę markę odpowiadają Niniejsza oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, aczkolwiek jest ona dostępna w naszym sklepie do nabycia. W razie pytan prosimy o kontakt. Modele wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Bogactwo oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów tej marki. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Przedmioty przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są płyny do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    901,00 zł
  • Model przystosowany jest do kuchenek gazowych i elektrycznych. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją nabyć dodatkowo. Wykonane przez Falk Culinair produkty spełniają najwyższe standardy. Boga Model przystosowany jest do kuchenek gazowych i elektrycznych. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją nabyć dodatkowo. Wykonane przez Falk Culinair produkty spełniają najwyższe standardy. Bogactwo oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem muszą się wystudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić płyny do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 074,00 zł
  • Model powstał z myślą o daniach sauté. Posiada długą żeliwną rączkę, która ułatwia przenoszenie. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można dokupić ją oddzielnie. Produkty wykonane p Model powstał z myślą o daniach sauté. Posiada długą żeliwną rączkę, która ułatwia przenoszenie. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można dokupić ją oddzielnie. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę spełniają wysokie wymagania. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie produktów. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają zwykle około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Informacje pomocnicze odnośnie do utensyliów: 1. Przed zmyciem muszą się wystudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1154,00-
    do1 314,00 zł
  • Jeśli chcieliby Państwo dokupić do modelu pasującą pokrywkę, wystarczy w menu z lewej strony wybrać zakładkę Falk Culinair. Należy wówczas znaleźć produkt o odpowiedniej średnicy oraz uc Jeśli chcieliby Państwo dokupić do modelu pasującą pokrywkę, wystarczy w menu z lewej strony wybrać zakładkę Falk Culinair. Należy wówczas znaleźć produkt o odpowiedniej średnicy oraz uchwycie. W razie pytań służymy pomocą. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym wymaganiom.  Szeroki wachlarz oferty pozwala dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te potrzebują w większości przypadków 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłokai wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Patelnie przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych naczyń. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1339,00-
    do1 462,00 zł
  • Producent stworzył dwie wersje tego modelu - przeznaczoną do kuchenek indukcyjnych oraz do elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez t Producent stworzył dwie wersje tego modelu - przeznaczoną do kuchenek indukcyjnych oraz do elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez tę markę spełniają wysokie standardy.  Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Niżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie produktów tej marki. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają w większości przypadków ok. 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Przedmioty przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Patelni nie myje się w zmywarkach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1542,00-
    do1 740,00 zł
  • Aby dobrać do tego modelu odpowiednią pokrywkę, należy znaleźć nie tylko odpowiednią średnicę, ale także zweryfikować, czy materiał, w którego wykonano rączkę, jest taki sam. Producent Aby dobrać do tego modelu odpowiednią pokrywkę, należy znaleźć nie tylko odpowiednią średnicę, ale także zweryfikować, czy materiał, w którego wykonano rączkę, jest taki sam. Producent bowiem stworzył dwie linie produktów - z rączkami żeliwnymi i stalowymi. Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie standardy.  Bogactwo oferty pozwala dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również profesjonalnych szefów kuchni. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają w większości przypadków 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka reaguje z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy doprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Garnki przed umyciem muszą się wystudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 184,00 zł