Miedziane podgrzewacze

Miedziany podgrzewacz – luksusowy gadżet, który powinien się znaleźć w każdym domu

Pyszna zupa na stole, pieczeń z  piekarnika wyjęta, zaraz będą zimne, gdyż domownicy jeszcze się szykują do obiadu, a goście spóźniają. Żadna gospodyni domowa nie lubi kilkukrotnie podgrzewać zrobionych przez nią dań. Po pierwsze jest to męczące, po drugie, w taki sposób dana potrawa traci swoje walory smakowe oraz aromat dodanych ziół i przypraw. Niestety, na spóźnialskich domowników i gości nie zawsze się ma wpływ. Dlatego idealnym rozwiązaniem stają się w takim wypadku miedziane podgrzewacze do jedzenia. Wystarczy na nim postawić gorący rondel z zupą lub półmisek z mięsem, podpalić małe świeczki umieszczone w podgrzewaczu, i już potrawa nie traci swych walorów, a przede wszystkim utrzymuje ciepło. Dzięki temu każda gospodyni ma chwilę dla siebie, aby odpocząć czy poprawić makijaż przed obiadem.

Podgrzewacze wykonane z miedzi są produktem luksusowym, bardzo eleganckim, dlatego idealnie reprezentują się na szykownym stole, wyeksponowane najlepszym obrusem , wśród porcelanowej zastawy, ale mogą być też używane na co dzień.


Podgrzewacze do jedzenia — idealne rozwiązanie dla każdej nowoczesnej Pani Domu

Na rynku produktów luksusowych można znaleźć wiele różnych form podgrzewaczy wytworzonych z miedzi. Wyróżnia się wśród nich podgrzewacze do jedzenia, podgrzewacze do alkoholu, podgrzewacze zapachowe, podgrzewacze kominki. Wszystko zależy od tego, do czego są one w danym domu potrzebne.  Najbardziej popularne są podgrzewacze z miedzi do jedzenia. Dzięki nim każde danie zachowuje na długo swoje ciepło i można przygotować je znacznie wcześniej, przed podaniem. W zależności od potrzeb dostępne są w różnych rozmiarach, zarówno na małe rondelki, pod którymi można postawić jeden tealight, jak i średnie garnki z miedzi czy duże miedziane półmiski, ogrzewane kilkoma świeczkami.

Nie ma potrawy, której nie można ogrzać miedzianym podgrzewaczem. Sprawdza się on jednakowo kiedy na stole pojawia się jajecznica, spaghetti, zupa, paella na miedzianej patelni czy mięso. Podgrzewacze wykonane z miedzi doceniane są przez najlepszych szefów kuchni znanych, światowych restauracji, także tych, które otrzymały gwiazdki Michelle, czyli najwyższe kulinarne uznanie świata gastronomicznego.


Wysoka jakość zaklęta w małym, luksusowym upominku

Prawdziwy koniak najsmaczniejszy jest gdy osiąga temperaturę 16-20 stopni, podobnie brandy i gin, które swój smak i aromat wzbogacają, gdy mają 18-20 stopni Celsjusza. Bukiety smaków tych wykwintnych trunków szczególnie doceniają eleganccy panowie. Dlatego miedziany podgrzewacz do koniaku, połączony w zestawie ze specjalnym kieliszkiem, podkreśli walory alkoholu i będzie szykownym upominkiem dla wyjątkowego mężczyzny. Takie podarki od serca, z myślą o tym, co dana osoba lubi, pamięta się i docenia przez długie lata, a miedziany podgrzewacz do koniaku jest nie tylko praktycznym zestawem prezentowym, ale może również stać się niezwykłą ozdobą męskiego barku.

Podgrzewacze wykonane z miedzi, zarówno te do jedzenia, jak i koniaku, są produktem najwyższej jakości. Rzemieślnicy z Włoch, którzy zajmują się ich wytwarzaniem, doceniają i szanują przede wszystkim szlachetny metal, na którym bazują. Ma on bowiem wyjątkowe właściwości przewodzenia i utrzymywania ciepła. Potrafią z niego stworzyć prawdziwe perły wśród podgrzewaczy. Nadają im indywidualny charakter i niezwykły design, tak, aby pasowały do każdego luksusowego wnętrza, zarówno domu, jak i restauracji. Żaden element podgrzewacza z miedzi nie jest przypadkowy. Ich projekty powstały bowiem po licznych konsultacjach z mistrzami współczesnej gastronomii i koneserami trunków, tak, aby zaspokoić nie tylko potrzebę estetyki, ale również wysublimowane podniebienia użytkowników podgrzewaczy z miedzi. Ponadto idealnie komponują się one z zestawami półmisków z miedzi, miedzianych kubków, miedzianych pater oraz founde wykonanym z tego szlachetnego metalu.