Rondle miedziane

  • (1)

    Z wyjątkową manufakturą Ruffoni związani są wyśmienici artyści, którzy tworzą naczynia, bez których nie można się obejść w profesjonalnych kuchniach. Pokryte miedzią naczynia kuchenne Z wyjątkową manufakturą Ruffoni związani są wyśmienici artyści, którzy tworzą naczynia, bez których nie można się obejść w profesjonalnych kuchniach. Pokryte miedzią naczynia kuchenne z kolekcji Opus Cupra marki Ruffoni są kompatybilne ze wszystkimi kuchenkami: gazowymi, ceramicznymi, elektrycznymi, z wyjątkiem płyt indukcyjnych. Miedź i stal nierdzewna odpowiadają za to, że potrawy nie przywierają do powierzchni naczynia, łatwo sie je myje i są naprawdę długowieczne. Ponadto można w nich nie tylko gotować, ale i podsmażać posiłki. Wiadomo, że  jakość potrawy często zależy od tego, w czym była gotowana, pieczona lub smażona. Dlatego warto stawiać na naczynia miedziane, które podkreślą prestiż szefa kuchni! Kolekcję włoskiej marki Ruffoni - Opus Cupra, polecamy bez wątpliwości. Wystarczy spojrzeć na ten zjawiskowy design, który będzie prezentował się równie doskonale na kuchence, jak i na wytwornym stole. Połączenie miedzi, stali nierdzewnej i aluminium odpowiada za solidność, doskonałą przewodność ciepłą, higeniczność (łatwość czyszczenia). Ponadto miedź i stal nierdzewna są wysoce odporne na zarysowania, korozję i na odkształcenia. Kolekcja Opus Cupra to doskonałe połączenie miedzi, stali nierdzewnej i aluminium. Zarówno miedź, jak i stal nierdzewna i aluminium  (stanowiące szkielet naczynia) szybko uzyskują idealną temperaturę. Doskonała przewodność cieplna garnków jest zapewniona także przez 2,3-milimetrową warstwę aluminium, która obustronnie pokryta jest wysokiej jakości warstwami stali nierdzewnej, a na wierzchu - miedzi.  Luxury Products - wysoka jakość i unikalny design. Oferta naszego sklepu internetowego to efekt skupienia na tym, co jednocześnie ponadczasowo piękne i funkcjonalne. Selekcja produktów skutkuje ofertą, w której prezentujemy wyłączne najlepsze marki.

    1 862,00 zł
  • Ekskluzywne garnki miedziane z Włoch Ekskluzywne garnki miedziane z Włoch

    541,00 zł
  • Luksusowe garnki miedziane z Włoch Luksusowe garnki miedziane z Włoch

    541,00 zł
  • Oryginalne garnki miedziane z Włoch Oryginalne garnki miedziane z Włoch

    727,00 zł
  • Kolekcja Cremeria & Specialty to zestaw specjalnych naczyń, które sprostają wymaganiom najbardziej wybrednych mistrzów kuchni, którzy zaopatrują się wyłącznie w najlepsze naczynia. Prz Kolekcja Cremeria & Specialty to zestaw specjalnych naczyń, które sprostają wymaganiom najbardziej wybrednych mistrzów kuchni, którzy zaopatrują się wyłącznie w najlepsze naczynia. Przedstawiamy Państwu misy do przyrządzania zabaglione, naczynia typu bain-marie, naczynia do risotto, polenty, i rondelek do karmelizowanego cukru. U nas znajdą Państwo także doskonałe, lśniące miedzią zestawy do fondue. Bez zastanowienia polecamy Państwu ponadczasowy design włoskiej manufaktury Ruffoni. Tym, co wyróżnia Ruffoni na tle innych marek jest ekologiczny sposób produkcji, do którego rodzina Ruffoni przywiązuje ogromną wagę od początku istnienia firmy. Rondle, patelnie, garnki, zestawy do fondue Ruffoni nie mają nic wspólnego z taśmową produkcją. Marka ta powstała z miłości do tworzenia unikalnych naczyń do gotowania,smażenia i pieczenia, naczyń do przygotowywania paelli, risotto, sosów, zup i wielu potraw. Tajniki ekologicznej produkcji wyjątkowo solidnych garnków, rondli, brytfann i patelni były w rodzinie Ruffoni przekazywanie z pokolenia na pokolenie. To dzięki nim firma zyskała dziś międzynarodową renomę i stała się liderem wśród producentów doskonałej jakości naczyń do gotowania, smażenia i pieczenia. Profesjonalni szefowie kuchni bardzo często wybierają miedziane naczynia kuchenne. Wybierają je, bowiem miedź to doskonały przewodnik ciepła, dzięki czemu jedzenie smażone na miedzialnej patelni, gotowanie w miedzianym garnku czy rondlu jest tak dobre, jak tylko mogą na to pozwolić odpowiednie do tego naczynia. W garnkach miedzianych potrawy szybko uzyskują doskonałą temperaturę i temperatura ta jest rozprowadzana po całym naczyniu. Ponadto miedź jest bardzo trwała i odporna na zarysowania. Dlatego kupno naczyń Ruffoni to inwestycja na lata. Zapraszamy do zapoznania się z kompletną ofertą luksusowych garnków, patelni, miedzianych rondli i rondli ze stali nierdzewnej, z zestawami do fondue, formami do pieczenia marki Ruffoni.Polecamy. Luxury Products. Interesują nas wyłącznie unikalne połączenia dobrego designu i dobrej jakości.

    1 009,00 zł
  • Przepiękny rondelek pokryty prawdziwą miedzią zdobiony jest ręcznie w nietypowe, unikalne wzory. Każda pokrywka z tej luksusowej kolekcji zdobiona jest platerowanymi srebrem uchwytami w kształci Przepiękny rondelek pokryty prawdziwą miedzią zdobiony jest ręcznie w nietypowe, unikalne wzory. Każda pokrywka z tej luksusowej kolekcji zdobiona jest platerowanymi srebrem uchwytami w kształcie warzyw. Ten model wieńczy piękna komopozycja - srebrny karczoch i marchew. Podobnie, boczne uchwyty rozwidlają się w przepiękne liście, zdobiące naczynie. Ten przepiękny design sprawi, że będziecie Państwo chcieli używać tych garnków nie tylko w kuchni. Sprawdzą się doskonale także jako serwery w najlepszym stylu. Ruffoni to tradycyjna,  rodzinna manufaktura, w której techniki ręcznego wytwarzania ponadczasowych i solidnych naczyń były przekazywane z pokolenia na pokolenie. Dzięki unikalnemu designowi i bardzo wysokiej jakości Ruffoni jest dziś jednym z liderów na rynku. Tworzy naczynia, bez których nie można się obejść w profesjonalnych kuchniach. Wiadomo, że często jakość potrawy zależy od tego, w czym była gotowana lub pieczona. Solidna jakość, doskonala przewodność cieplna to główne powody dla których kupno naczyń Ruffoni to inwestycja na lata. Ponadto miedź i stal nierdzewna, z których wykonane są naczynia Ruffoni do smażenia, pieczenia i gotowania, odpowiadają za ich odporność na odkształcanie się powierzchni, odporność na korozję i zarysowania. Naczynia Ruffoni sprawdzą się zarówno na kuchence, jak i w piekarniku. Naczynia kuchenne miedziano-stalowe są kompatybilne ze wszystkimi kuchenkami: gazowymi, ceramicznymi, elektrycznymi, z wyjątkiem płyt indukcyjnych. Można w nich nie tylko gotować, ale i podsmażać posiłki. Kolekcja Opus Cupra to doskonałe połączenie miedzi, stali nierdzewnej i aluminium. Zarówno miedź, jak i stal nierdzewna i aluminium  (stanowiące szkielet naczynia) szybko uzyskują idealną temperaturę. Doskonała przewodność cieplna garnków jest zapewniona także przez 2,3-milimetrową warstwę aluminium, która obustronnie pokryta jest wysokiej jakości warstwami stali nierdzewnej, a na wierzchu - miedzi. Mieszanka tradycyjnego rzemiosła i nowoczesnych materiałów Ruffoni tworzy hybrydę doskonałą - łączy piękno z tym, co najważniejsze dla profesjonalnych kucharzy - doskonałą przewodnością ciepła, łatwością czyszczenia i odpornością na korozję i odkształcenia. Wszystkie naczynia z tej kolekcji można czyścić za pomocą zmywarki. Polecamy Państwa uwadze ten piękny miedziano-stalowy garnek. Naczynia luksusowe Ruffoni będą doskonałym prezentem dla wspaniałego kucharza lub jako prezent ślubny. Garnki Ruffoni to inwestycja na lata! Zapraszamy do zapoznania się z kompletną ofertą luksusowych garnków, patelni, miedzianych rondli i rondli ze stali nierdzewnej. Polecamy. Luxury Products.

    2 482,00 zł
  • Piękne, z wysokiej jakości materiałów - produkty do gotowania i smażenia Ruffoni! Ruffoni to wyjątkowa firma, która potrafi połączyć niepowtarzalny styl i najlepszą jakość. Piękne, z wysokiej jakości materiałów - produkty do gotowania i smażenia Ruffoni! Ruffoni to wyjątkowa firma, która potrafi połączyć niepowtarzalny styl i najlepszą jakość. Marka ta powstała z miłości do tworzenia unikalnych naczyń do gotowania,smażenia i pieczenia, do przygotowywania paelli, risotto, sosów, zup i wielu potraw. Tajniki ekologicznej produkcji wyjątkowo solidnych garnków, rondli, brytfann i patelni były w rodzinie Ruffoni przekazywanie z pokolenia na pokolenie. To dzięki nim firma zyskała dziś międzynarodową renomę i stała się liderem wśród producentów doskonałej jakości naczyń. Tym, co wyróżnia Ruffoni na tle innych marek jest ekologiczny sposób produkcji, do którego rodzina Ruffoni przywiązuje ogromną wagę od początku istnienia firmy. Kolekcja produktów Historia Dekor wyróżnia się nie tylko mosiężnymi uchwytami na pokrywach  w kształcie żołędzi ale także sposobem produkcji - tworzone są osobno, ręcznie z solidnej warstwy miedzi i cyny.  Z pewnością produkty Ruffoni zasługują na głównie miejsce wystawnych stołów - włoska jakość i ponadczasowy design to coś, co wyróżnia je od tradycyjnych garnków, jednocześnie czyniąc je świetnym prezentem okolicznościowym! Każdy produkt pochodzący od Ruffoni jest unikalny i znakowany numerem seryjnym. Ponadto do każdego wyrobu dołączona jest gwarancja wysokiej jakości. Zapraszamy do zapoznania się z kompletną ofertą garnków i rondli!

    1 443,00 zł
  • Solidny rondelek do przyrządzania polenty inaczej nazywanej mamałygą - włoskiej potrawy ludowej przyrządzanej w obecnych czasach z mąki lub kaszki kukurydzianej. Danie te najczęśc Solidny rondelek do przyrządzania polenty inaczej nazywanej mamałygą - włoskiej potrawy ludowej przyrządzanej w obecnych czasach z mąki lub kaszki kukurydzianej. Danie te najczęściej podawane jest z sosami pomidorowymi w niskim naczyniu, które zaraz po ostygnięciu kroi się w dowolne kawałki i grilluje z każdej strony. Ekskluzywna kolekcja garnków i patelni do gotowania od Ruffoni, włoskiej manufaktury, która umiejętnie łączy piękno, luksus i najlepszą jakość.  Marka ta powstała z zamiłowania do tworzenia unikalnych naczyń do gotowania,smażenia i pieczenia, do przygotowywania paelli, risotto, sosów, zup i wielu potraw.  Ruffoni na tle innych marek wyróżnia się ekologicznym sposobem produkcji, do którego rodzina Ruffoni przywiązuje ogromną wagę od początku istnienia firmy. Tajniki ekologicznego sposobu wytwarzania niebywale trwałych produktów były w rodzinie Ruffoni przekazywane z pokolenia na pokolenie. To dzięki nim firma zawdzięcza dziś międzynarodową renomę i jest liderem wśród producentów doskonałej jakości naczyń. Kolekcja produktów Historia Dekor cechuje się nie tylko mosiężnymi uchwytami na pokrywach  w kształcie żołędzi ale także sposobem fabrykacji - tworzone są osobno, ręcznie z solidnej warstwy miedzi i cyny.   Miedź jest niezwykle odporna korozję ze względu na naturalne utlenianie, które pomaga chronić ją i nadaje jej charakterystycznego, pięknego koloru! Jesteśmy pewni, że produkty Ruffoni zasługują na główne miejsce wystawnych stołów - włoska jakość i ponadczasowy design to coś, co wyróżnia je od tradycyjnych garnków, jednocześnie czyniąc je świetnym prezentem okolicznościowym! Każdy produkt pochodzący Ruffoni jest unikatowy i znakowany numerem seryjnym. Do każdego wyrobu dołączona jest także gwarancja jakości. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Ruffoni!

    1 195,00 zł
  • Rekomendujemy Państwu wysokiej jakości miedziany rondelek do przygotowywania sosów mięsnych, sałatkowych, do rozpuszczania masła czy czekolady - włoska jakość od Ruffoni! Ruffoni Rekomendujemy Państwu wysokiej jakości miedziany rondelek do przygotowywania sosów mięsnych, sałatkowych, do rozpuszczania masła czy czekolady - włoska jakość od Ruffoni! Ruffoni to manufaktura, która potrafi połączyć niepowtarzalny styl i najlepszą jakość.  Marka ta powstała ze słabości do wywtarzania unikatowych produktów do gotowania, smażenia i pieczenia, do przygotowywania paelli, risotto, sosów, zup i wielu potraw.  Na tle innych marek firma ta wyróżnia się ekologicznym sposobem produkcji, do którego rodzina Ruffoni przywiązuje ogromną wagę od początku istnienia działalności. Sekrety ekologicznej techniki fabrykacji niebywale trwałych garnków, rondli, brytfann i patelni były w rodzinie Ruffoni dziedziczone z pokolenia na pokolenie. To dzięki nim posiada dziś światową renomę i stała się liderem wśród producentów doskonałej jakości naczyń. Produkty z kolekcji Historia Dekor cechują się mosiężnymi uchwytami na pokrywach w kształcie żołędzi i metodą wytwarzania - tworzone są osobno, ręcznie z solidnej warstwy miedzi i cyny.  Miedź słynna jest ze swojej wysokiej odporności na korozję, dlatego też stosuje się ja do tworzenia takich produktów jak garnki. Posiada ona naturalne utlenianie, które ją chroni przed uszkodzeniami, jednocześnie nadając jej pięknego, typowego dla niej koloru. Jesteśmy pewni, że produkty Ruffoni zasługują na główne miejsce wystawnych stołów - włoska jakość i oryginalny design to coś, co wyróżnia je od tradycyjnych garnków z taśmowej produkcji. Każdy produkt wychodzący z manufaktury Ruffoni jest unikalny i oznaczony jest numerem seryjnym. Do każdego wyrobu dołączona jest także gwarancja jakości. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Ruffoni!

    528,00 zł
  • Znajdująca się na zdjęciach pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Jeśli chcieliby Państwo ją skompletować wraz z powyższym modelem, znajduje się ona w zakładce Falk Culinair. W razie pytań Znajdująca się na zdjęciach pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Jeśli chcieliby Państwo ją skompletować wraz z powyższym modelem, znajduje się ona w zakładce Falk Culinair. W razie pytań można się z nami skontaktować. Produkty tej belgijskiej firmy odpowiadają najwyższym standardom. Gruba miedziana powłoka ma grubość niemal 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość, jak również sprzyja oszczędzaniu energii. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez klan Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie używaj produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj środki przeznaczone do ich czyszczenia.

    1 061,00 zł
  • Wykonany z miedzi i stali nierdzewnej, ten produkt belgijskiej firmy Falk Culinair spełnia najwyższe standardy. Powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 milimetra gwarantuje trwałość oraz spr Wykonany z miedzi i stali nierdzewnej, ten produkt belgijskiej firmy Falk Culinair spełnia najwyższe standardy. Powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 milimetra gwarantuje trwałość oraz sprzyja w oszczędzaniu energii. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie, dostępna jest także w naszym sklepie. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez ród Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temperatury 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw należy upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą będzie skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy natychmiast osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona w żąden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj środków przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    od 1277,00-
    do1 444,00 zł
  • Proponujemy dwa modele - jeden przeznaczony do kuchenek indukcyjnych, drugi - do elektrycznych i gazowych. Pokrywki nie należą do zestawu i należy dokupić je osobno - dostępne są na naszej stron Proponujemy dwa modele - jeden przeznaczony do kuchenek indukcyjnych, drugi - do elektrycznych i gazowych. Pokrywki nie należą do zestawu i należy dokupić je osobno - dostępne są na naszej stronie. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałośći pozwala na oszczędzanie energii. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości akcesoriów kuchennych do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Belgijska manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez ród Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temp. maks. 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia najpierw należy upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie używaj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj produkty przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    od 1524,00-
    do1 758,00 zł
  • W tym samym rozmiarze dostępna jest również wersja z dwoma małymi uchwytami oraz pasujące pokrywki - produkty te mogą Państwo znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nie W tym samym rozmiarze dostępna jest również wersja z dwoma małymi uchwytami oraz pasujące pokrywki - produkty te mogą Państwo znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka o grubości 2,5 milimetra jest gwarantem trwałości oraz ciepło sprzyja oszczędzaniu energii. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do najróżniejszych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temperatury 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te potrzebują około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania dodanie soli do garnka z zimną wodą może spowodować korozję wżerową. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki wysusz miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 586,00 zł
  • Jeśli wraz z tym modelem chcieliby Państwo skompletować pokrywkę do niego, wystarczy poszukać w menu z lewej strony, kierując się nazwą porducenta. Należy pamiętać, że Falk Culinair prod Jeśli wraz z tym modelem chcieliby Państwo skompletować pokrywkę do niego, wystarczy poszukać w menu z lewej strony, kierując się nazwą porducenta. Należy pamiętać, że Falk Culinair produkuje produkty z uchwytami żeliwnymi lub ze stali nierdzewnej, więc do tego modelu będzie pasował ten drugi surowiec. W razie pytań prosimy o kontakt. Powłoka o grubości 2,5 milimetra gwarantuje wysoką trwałość. Użycie świetnego przewodnika ciepła natomiast pozwala na oszczędzanie energii. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych do zróżnicowanych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez klan Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temp. maks. 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Dlatego przed przyprawieniem płyn powinien się nagrzać. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie stosuj produktów pielęgnacyjnych z wybielaczem. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki natychmiast osusz miękką tkaniną. 5. Z upływem czasu na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 123,00 zł
  • Uchwyt w tym modelu wykonano ze stali nierdzewnej, dlatego też, jeśli zechcą Państwo skompletować także pokrywkę, proszę zwrócić uwagę nie tylko na jej średnicę, ale także na materiał, Uchwyt w tym modelu wykonano ze stali nierdzewnej, dlatego też, jeśli zechcą Państwo skompletować także pokrywkę, proszę zwrócić uwagę nie tylko na jej średnicę, ale także na materiał, z którego wykonano rączkę. Znajdą ją Państwo w dziale Pokrywki. Miedziana powłoka o grubości niemal 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie dobrego przewodnika ciepła pozwala na oszczędzanie energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do różnych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te potrzebują zwykle około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może powodować korozję wżerową. Dlatego sugerujemy przyprawianie, gdy płyn stanie się ciepły. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 524,00 zł
  • Idealny do przygotowywania sosów, jest bardzo poręczny i wygodny w użytkowaniu. Jeśli chcieliby Państwo skompletować również pokrywkę, wystarczy zajrzeć do zakładki Falk Culinair w menu z l Idealny do przygotowywania sosów, jest bardzo poręczny i wygodny w użytkowaniu. Jeśli chcieliby Państwo skompletować również pokrywkę, wystarczy zajrzeć do zakładki Falk Culinair w menu z lewej strony. Produkty wykonane przez tę firmę spełniają wysokie standardy, zaś powłoka o grubości 2 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również profesjonalnych kurzarzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny ostudzić się. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych naczyń. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    611,00 zł
  • Model posiada żeliwną rączkę i świetnie sprawdzi się m.in. do przygotowania różnego rodzaju sosów. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją dokupić oddzielnie. W razie wątpliwości służy Model posiada żeliwną rączkę i świetnie sprawdzi się m.in. do przygotowania różnego rodzaju sosów. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją dokupić oddzielnie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka, która ma grubość 2,0 mm, z czego 1,8 mm to miedź, to gwarancja wytrzymałości. Różnorodność oferty pozwala skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn w środku nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem powinny być ostudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    858,00 zł
  • Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, lecz można ją nabyć oddzielnie. W ofercie posiadamy również inne produkty tego producenta, zarówno z żeliwnymi uchwytami, jak i z rą Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, lecz można ją nabyć oddzielnie. W ofercie posiadamy również inne produkty tego producenta, zarówno z żeliwnymi uchwytami, jak i z rączkami ze stali nierdzewnej. Modele wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, zapewnia im ogromną wytrzymałość. Szeroki wachlarz oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te potrzebują 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Przedmioty przed zmyciem muszą być ostudzone. 2. Nie należy myć ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 061,00 zł
  • Model posiada żeliwną rączkę i występuje w dwóch wersjach. Oferta nie zawiera pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Model posiada żeliwną rączkę i występuje w dwóch wersjach. Oferta nie zawiera pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, gwarantuje trwałość. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Patelni nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1277,00-
    do1 444,00 zł
  • Idealny do przygotowywania sosów, niezwykle poręczny i trwały - występuje w dwóch wersjach: przystosowanej do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Pokrywka nie wchodzi w skład of Idealny do przygotowywania sosów, niezwykle poręczny i trwały - występuje w dwóch wersjach: przystosowanej do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty i należy nabyć ją oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny być wystudzone. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Należy myć je w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu wskazane jest natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1172,00-
    do1 758,00 zł
  • Produkt idealny do przygotowywania sosów. Przystosowany jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, ale można ją nabyć oddzielnie również w naszym sklepie. Produkt idealny do przygotowywania sosów. Przystosowany jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, ale można ją nabyć oddzielnie również w naszym sklepie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia trwałość. Szeroki wachlarz oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów Falk Culinair. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują zazwyczaj 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem muszą być wystudzone. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 925,00 zł
  • Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Dostępna jest jako oddzielna pozycja w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy pomocą. Modele wykonane przez tę manufakturę odpo Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Dostępna jest jako oddzielna pozycja w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy pomocą. Modele wykonane przez tę manufakturę odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka łącząca miedź i stal nierdzewną gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Porady dodatkowe dotyczące przedmiotów: 1. Przed umyciem powinny być wystudzone. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Powinno się je myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 616,00 zł
  • Produkt posiada uchwyt wykonany z żeliwa. W dziale Pokrywki znajdą Państwo pasujący dodatek (nie wchodzi on w skład zestawu). Powłoka o grubości 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Różno Produkt posiada uchwyt wykonany z żeliwa. W dziale Pokrywki znajdą Państwo pasujący dodatek (nie wchodzi on w skład zestawu). Powłoka o grubości 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów tej marki. 1. Można wstawiać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle tylko. 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Rondle przed umyciem muszą się wystudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Powinno się je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba je od razu wytrzeć do sucha miękką szmatką. 4. Do ich pielęgnacji nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych rondli. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na rondlu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 138,00 zł
  • Produkt posiada żeliwną rączkę, która bardzo wygodnie układa się w dłoniach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można ją nabyć osobno. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie Produkt posiada żeliwną rączkę, która bardzo wygodnie układa się w dłoniach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można ją nabyć osobno. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych szefów kuchni. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów tej marki. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają w większości przypadków tylko 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Przed zmyciem przedmioty powinny się wystudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Należy je natomiast myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 548,00 zł

Jeśli kochasz gotować, to właśnie rondle miedziane są doskonałą alternatywą dla szablonowych naczyń. Świetnie rozprowadzają ciepło, są urocze, w pełni profesjonalne i przede wszystkim pomagają trzymać odpowiednią temperaturę. Te wszystkie cechy sprawiają, że przydadzą się dla wszystkich miłośników sztuki gotowania.


Rondle miedziane są idealne dla osób kochających gotować

Od wielu lat, stuleci i niepamiętnych czasów wszystko kręciło się wokół domowego ogniska, ognia, płomienia, czyli wszędzie tam, gdzie można było coś podgrzać, upiec, czy ugotować. Dużo nadal dużą wagę przywiązujemy do tego, jak przyrządzić dobry posiłek.

Aktualne trendy jasno pokazują, jak bardzo ważne w tym procesie są akcesoria do gotowania, które były wyrabiane od wielu pokoleń. Ich wykonanie jest praktycznie takie same, jak przed laty. Dlatego potrawy będą poddawane obróbce cieplnej, jak za starych dobrych czasów.

To są odpowiedzi na dzisiejsze przygotowywanie posiłków, a miedziany rondel będzie w tym bardzo pomocny.



Dlaczego świetne nadaje się do naszej kuchni?

 ● Miedź jest to niezwykły i fascynujący materiał, który charakteryzują świetne właściwości grzewcze.

 ● Rozprowadza on równomiernie ciepło w naczyniu, dlatego każda część naszej potrawy idealnie się podda obróbce cieplnej.

 ● Poza tym ten materiał świetnie usuwa grzyby i pleśń.

 ● Jego właściwości bakteriobójcze są nieocenione, dlatego chętnie jest brany pod uwagę przy poszukiwaniu naczyń z miedzi do kuchni.

 ● Szybko się nagrzewają, dlatego nie wymagają zbyt dużej ilości tłuszczu.

 ● Sam surowiec nie wytwarza absolutnie żadnego zapachu, dlatego potrawy przyrządzone w takich akcesoriach pachną swoim naturalnym aromatem.

 ● Produkty wykonane z wysokiej jakości miedzi do gotowania, są tak wykonane, aby zachowały swoją przydatność przez naprawdę długie lata.

 ● Szczególnie te wytwarzane, przez najlepsze światowe manufaktury, które od pokoleń tworzą je w swoich małych fabryczkach.

 ● Głównie są to przedmioty robione ręcznie, z dbałością o każdy detal i szczegół.


Dobry pomysł na udany prezent dla miłośnika kulinariów

Akcesoria z miedzi do przygotowywania potraw, są dobrym pomysłem na wspaniały upominek, szczególnie dla osób, które kochają gotować. Profesjonalny sprzęt do pichcenia i smażenia będzie im służył przez długie lata. Polecane marki to Ruffoni, Cu Artigiana, belgijska manufaktura Falk Culinair, czy w końcu Tanucci.

Rondel miedziany z pokrywką z włoskiej manufaktury o perfekcyjnym designie i eleganckich detalach na pewno ucieszy obdarowanego.

Zapoznaj się z produktami z tej kategorii naszego sklepu. Znajdziesz tu wysokiej jakości rondle do użytku na płytach indukcyjnych i elektrycznych, o średnicach od kilkunastu do kilkudziesięciu centymetrów z pokrywką lub bez. Profesjonalne produkty z najlepszych manufaktur, wykonane z najwyższej jakości miedzi. Wybierz idealny rondelek na prezent.