Miedziane pokrywki do garnków

  • Luksusowa kolekcja garnków i patelni do gotowania od Ruffoni! Ruffoni to włoska manufaktura, która umiejętnie łączy unikatowy design i najlepszą jakość.  Marka ta powstała z Luksusowa kolekcja garnków i patelni do gotowania od Ruffoni! Ruffoni to włoska manufaktura, która umiejętnie łączy unikatowy design i najlepszą jakość.  Marka ta powstała z miłości do wytwarzania unikatowych produktów do gotowania,smażenia i pieczenia, do przygotowywania paelli, risotto, sosów, zup i wielu potraw.  ►Ruffoni na tle innych marek wyróżnia ekologiczny sposób wytwarzania, do którego rodzina Ruffoni przywiązuje ogromną wagę od początku istnienia firmy. Tajniki tej właśnie produkcji wyjątkowo wytrzymałych garnków, rondli, brytfann i patelni były w rodzinie Ruffoni przekazywane z pokolenia na pokolenie. To dzięki nim firma zawdzięcza dziś światowe uznanie i stała się liderem wśród producentów doskonałej jakości naczyń. Kolekcja produktów Historia Dekor wyróżnia się nie tylko mosiężnymi uchwytami na pokrywach w kształcie żołędzi ale także sposobem fabrykacji - tworzone są osobno, ręcznie z solidnej warstwy miedzi i cyny.  Bez wątpienia produkty Ruffoni zasługują na główne miejsce wystawnych stołów - włoska jakość i ponadczasowy design to coś, co wyróżnia je od tradycyjnych garnków, jednocześnie czyniąc je świetnym prezentem okolicznościowym! Każdy produkt wytworzony w od Ruffoni jest niepowtarzalny i posiada swój numer seryjny oraz  gwarancję jakości. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Ruffoni!

    od 590,00-
    do869,00 zł
  • Ekskluzywne garnki miedziane z Włoch Ekskluzywne garnki miedziane z Włoch

    561,00 zł
  • Stylowe garnki miedziane z Włoch Stylowe garnki miedziane z Włoch

    294,00 zł
  • Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świet Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żelazne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żelaznych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    312,00 zł
  • Model ma okrągły kształt i będzie pasował do innych przdmiotów producenta, które znaleźć można w zakładkach Garnki, Rondle oraz Patelnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty be Model ma okrągły kształt i będzie pasował do innych przdmiotów producenta, które znaleźć można w zakładkach Garnki, Rondle oraz Patelnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty belgijskiej firmy Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi ma na rondlach grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość. Wykorzystanie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    342,00 zł
  • Produkt ten będzie pasował do wszelkiego rodzaju garnków, rondli i patelni tego producenta o tej samej średnicy. Wszystkie te elementy można znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedz Produkt ten będzie pasował do wszelkiego rodzaju garnków, rondli i patelni tego producenta o tej samej średnicy. Wszystkie te elementy można znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom ogromną trwałość. Użycie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło pozwala na oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temp. maks. 230 stopni Celsjusza - czyli 450 stopni Fahrenheita. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli należy upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    433,00 zł
  • Przedstawiamy Państwu dwa modele - jeden dopasowany do kuchenek indukcyjnych, drugi przeznaczony do kuchenek elektrycznych i gazowych. Każdy z nich pasuje do innych, 18-centymetrowych produktów teg Przedstawiamy Państwu dwa modele - jeden dopasowany do kuchenek indukcyjnych, drugi przeznaczony do kuchenek elektrycznych i gazowych. Każdy z nich pasuje do innych, 18-centymetrowych produktów tego producenta. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnych przewodników ciepła pozwala na oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (z soli) z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    432,00 zł
  • Przedstawiamy Państwu ekskluzywny produkt występujący w dwóch wersjach. Pasuje on do innych modeli tej firmy o takim samym wymiarze. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Cu Przedstawiamy Państwu ekskluzywny produkt występujący w dwóch wersjach. Pasuje on do innych modeli tej firmy o takim samym wymiarze. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (co równa się 450 stopniom Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    475,00 zł
  • Oba modele, które oferujemy, przystosowane są do produktów tej samej marki o tej samej średnicy. Jeden z nich stosować można w przypadku kuchenek indukcyjnych, drugi - wyłącznie do kuchenek el Oba modele, które oferujemy, przystosowane są do produktów tej samej marki o tej samej średnicy. Jeden z nich stosować można w przypadku kuchenek indukcyjnych, drugi - wyłącznie do kuchenek elektrycznych i gazowych. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej marki spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. wykorzystanie świetnych przewodników ciepła wpływa na oszczędzanie energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temperatury 230 stopni Celsjusza ( = 450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (z soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    525,00 zł
  • Oto dwa produkty, które będą pasowały do wszystkich modeli marki Falk Culinair o tym samym wymiarze. Jeden z nich przystosowany jest do kuchenek indukcyjnych, drugi - gazowych i elektrycznych. Zr Oto dwa produkty, które będą pasowały do wszystkich modeli marki Falk Culinair o tym samym wymiarze. Jeden z nich przystosowany jest do kuchenek indukcyjnych, drugi - gazowych i elektrycznych. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnych przewodników ciepła pozwala na oszczędzanie energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo dobrze układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (to 450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    660,00 zł
  • Produkt ten pasuje do wszystkich modeli producenta o tej samej średnicy. Wszystkie one znajdują się w zakładce Falk Culinair. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej belgijskiej fir Produkt ten pasuje do wszystkich modeli producenta o tej samej średnicy. Wszystkie one znajdują się w zakładce Falk Culinair. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła skutkuje oszczędzaniem energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, dobrze układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw należy upewnić się, że woda w naczyniu jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 123,00 zł
  • Pasuje ona do wszystkich produktów tego producenta o wskazanych wymiarach. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z mied Pasuje ona do wszystkich produktów tego producenta o wskazanych wymiarach. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnego przewodnika ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku wskazane jest do temperatury 230 stopni Celsjusza (co jest równe 450 stopniom Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba sprawdzić, czy woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    543,00 zł
  • Produkty, które będą pasowały do tego modelu, znajdą Państwo w zakładce Falk Culinair. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełn Produkty, które będą pasowały do tego modelu, znajdą Państwo w zakładce Falk Culinair. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, więc produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pastę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    716,00 zł
  • Eleganckie, trwałe, użyteczne - takie powinny być idealne elementy kuchni, by nie tylko przygotowywać najlepsze dania, ale i cieszyć oko. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty marki Eleganckie, trwałe, użyteczne - takie powinny być idealne elementy kuchni, by nie tylko przygotowywać najlepsze dania, ale i cieszyć oko. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty marki Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi  zapewnia produktom ogromną trwałość, zaś fakt dobrego przewodzenia ciepła pozwala na oszczędzanie energii. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości własnej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni go firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza ( = 450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak przez reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu produkty trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pastę i polerkę przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    371,00 zł
  • Ten model występuje w dwóch wariantach - do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Wystarczy, że podczas zakupów wybiorą Państwo odpowiedni produkt w panelu po prawej. Produkty ma Ten model występuje w dwóch wariantach - do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Wystarczy, że podczas zakupów wybiorą Państwo odpowiedni produkt w panelu po prawej. Produkty marki Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom trwałość i pozwala na oszczędzanie energii, co powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda ma być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól produktom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu produkty trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    432,00 zł
  • Wszystkie produkty tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii. To powoduje, że marka ta j Wszystkie produkty tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii. To powoduje, że marka ta jest odbierana jako wielce przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną soli z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól produktom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie używaj produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    475,00 zł
  • Wszystkie modele znane pod marką Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi gwarantuje produktom wysoką trwałość oraz sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać ma Wszystkie modele znane pod marką Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi gwarantuje produktom wysoką trwałość oraz sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarników jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda ma być uprzednio podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    525,00 zł
  • Wszystkie modele zaprojektowane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii i pozwala nazywać Wszystkie modele zaprojektowane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości własnej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez klan Van Achter, co czyni je firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą skutkuje korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pastę i polerkę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    660,00 zł
  • Uchwyt wykonano ze stali nierdzewnej, jest ona też wykorzystana w części jako cienka powłoka produktu. Głównym surowcem, użytym przy jego produkcji jest natomiast miedź. Produkty tej marki od Uchwyt wykonano ze stali nierdzewnej, jest ona też wykorzystana w części jako cienka powłoka produktu. Głównym surowcem, użytym przy jego produkcji jest natomiast miedź. Produkty tej marki odpowiadają najwyższym standardom. Miedziana powłoka gwarantuje ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii, co sprawia, że firmę nazywać można przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne dla produktów do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pastę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    889,00 zł
  • Luksusowe garnki miedziane z Włoch Luksusowe garnki miedziane z Włoch

    163,00 zł
  • Oryginalne garnki miedziane z Włoch Oryginalne garnki miedziane z Włoch

    204,00 zł
  • Luksusowe garnki miedziane z Włoch Luksusowe garnki miedziane z Włoch

    245,00 zł
  • Luksusowe garnki miedziane z Włoch Luksusowe garnki miedziane z Włoch

    309,00 zł
  • Oryginalne garnki miedziane z Włoch Oryginalne garnki miedziane z Włoch

    407,00 zł

Dlaczego warto gotować pod przykryciem?

Gotowanie pod przykryciem ma wiele zalet. Pierwszą i najważniejszą jest oszczędność pieniędzy i czasu. Jeśli przy tym zainwestuje się w dobrej jakości garnki z miedzi i dobierze do nich odpowiednie miedziane pokrywki, wówczas gotowanie stanie się szybkie, łatwe i przyjemne, a przy tym niedrogie.
O gotowaniu pod przykryciem uczą już w pierwszych latach nauki w szkołach gastronomicznych. Dzięki zastosowaniu pokrywek wykonanych z miedzi zatrzymuje się ciepło w rondlu, przez co szybciej się on nagrzewa, a produkty w nim przygotowywane w niedługim czasie stają się miękkie i gotowe do spożycia. Skraca się zatem czas gotowania, a co się z tym wiąże rachunki za gaz lub prąd w przypadkach kuchenek indukcyjnych lub elektrycznych, stają się niższe, nawet o kilkadziesiąt złotych.

Kolejną zaletą pokrywek z miedzi jest to, że zatrzymują pryskający tłuszcz na patelni, a danie w garnku. Utrzymana zatem zostaje czystość kuchenki i sąsiadujących blatów. Ponadto wszystkie składniki odżywcze pochodzące z gotujących się produktów pozostają w przykrytym naczyniu.
Warto jednak podkreślić, że nie należy przykrywać gotujących się roślin strączkowych, np. grochu, soczewicy, fasoli oraz kapusty.


Jak wybrać najlepszą pokrywkę do garnka i patelni?

Pokrywki do garnków oraz patelni warto kupować u sprawdzonych sprzedawców. Typowe aluminiowe przykrycia, niewiadomego pochodzenia mogą bowiem doprowadzić do tego, że zawarte w nich aluminium przedostanie się do pożywienia i zaszkodzi zdrowiu domowników i ich gości. Ponadto, nagrzane mogą doprowadzić do niebezpiecznego poparzenia.

Najpopularniejsze są pokrywki szklane lub ze stali nierdzewnej. Najlepsze zaś, to pokrywki miedziane, wytworzone we Włoszech przez sprawdzonych rzemieślników, dla których produkcja pokrywek do garnków stała się już tradycją. Zaletą pokrywek wyprodukowanych z miedzi jest to, że nie posiadają metali szkodliwych i alergizujących dla zdrowia, a także są szczelne oraz dobrze przewodzą ciepło, przez zatrzymują je w rondlu. Ponadto są odporne na wysokie temperatury. Kolejnym aspektem, na który należy zwrócić uwagę podczas zakupu pokrywek z miedzi, są uchwyty. Są bezpieczne, czyli takie, które nie nagrzewają się.


Jak dopasować pokrywkę do garnka?

Kupując luksusowe pokrywki wykonane z miedzi, należy wziąć pod uwagę ich rozmiar. Muszą one bowiem idealnie pasować do wielkości miedzianego garnka lub miedzianej patelni. Dzięki temu sprawdzą się zarówno podczas gotowania, smażenia, jak i duszenia. Zastosowanie nieodpowiedniego rozmiaru miedzianej pokrywki w stosunku do naczynia, zamiast skrócić czas przygotowywania potrawy może ją wydłużyć.

Kupując pokrywkę do garnka wykonaną z miedzi, należy wziąć zatem pod uwagę zarówno jej średnicę, jak i średnicę naczynia. Średnicę garnka lub patelni, w tym przypadku powinno się mierzyć od brzegu do brzegu. Wówczas wiadomo jest, jaką wielkość miedzianej pokrywki do niej dobrać.

Pokrywki wykonane z miedzi cechują się nie tylko bardzo dobry przewodnictwem cieplnym, przez co pozwalają na ograniczenie wysokości kwot na rachunkach za prąd czy gaz, ale również wysoką jakością wykonania, odpowiednią grubością i nowoczesnym, niebanalnym designem. Dostępne są zarówno tradycyjne okrągłe, stosowane do luksusowych, miedzianych garnków, ale także prostokątne np. do patelni lub miedzianych naczyń do zapiekania oraz owalne, które można użyć podczas duszenia potrawy w brytfannie. Ich design i wzornictwo idealnie komponuje się zarówno z klasyczną, jak i nowoczesną kuchnią, stanowiąc nie tylko jej praktyczne wyposażenie, ale także element dekoracyjny, zawieszony na specjalnym wieszaku na pokrywki, na ścianie.

Eleganckie pokrywki wykonane z miedzi można zakupić osobno, według potrzeb, lub w całym komplecie, wraz z miedzianymi garnkami i patelniami z miedzi. Dokupując do tego również miedziane kubki, foremki do ciasta oraz blachy do pieczenia i naczynia do zapiekania z miedzi, można stworzyć ekskluzywną kuchnię z luksusowym wyposażeniem.