Saladini s.r.l.

  • Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 421,00-
    do468,00 zł
  • Ekskluzywna linia SPIRA z kolekcji Saladini została zaprojektowana przez Giacomo Cecchi w 2007. Nóż z tej właśnie linii jest bardzo łatwy w użyciu, a jego kształt - innowacyjny. Manufaktura Ekskluzywna linia SPIRA z kolekcji Saladini została zaprojektowana przez Giacomo Cecchi w 2007. Nóż z tej właśnie linii jest bardzo łatwy w użyciu, a jego kształt - innowacyjny. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    281,00 zł
  • Dwuzębny widelec zaskakuje nas swoim nowoczesnym wykonaniem. Został zaprojektowany specjalnie do dań mięsnych. Takim wykonaniem producenci chcieli wyrazić prostotę i lekkość tegoż wyrobu. Ma Dwuzębny widelec zaskakuje nas swoim nowoczesnym wykonaniem. Został zaprojektowany specjalnie do dań mięsnych. Takim wykonaniem producenci chcieli wyrazić prostotę i lekkość tegoż wyrobu. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    234,00 zł
  • Pięknie prezentujący się nóż powinien znaleźć się w kuchni każdego wielbiciela steków. Nie dość, że schludnie wygląda, to jest bardzo praktyczny! Manufaktura Coltelleri Saladini pro Pięknie prezentujący się nóż powinien znaleźć się w kuchni każdego wielbiciela steków. Nie dość, że schludnie wygląda, to jest bardzo praktyczny! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże i akcesoria  kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 561,00-
    do655,00 zł
  • Taki przyrząd jak ostrzałka do noży jest niezbędny do tego, abyśmy mogli długo cieszyć się ostrym ostrzem danego noża. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże kuchenne o Taki przyrząd jak ostrzałka do noży jest niezbędny do tego, abyśmy mogli długo cieszyć się ostrym ostrzem danego noża. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwo autentyczności, a także gwarancji jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie najlepszej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini posługuje się dwoma głównymi procesami: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które tworzone są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręczne kucie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które następnie są umieszczane w uchwycie. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 888,00-
    do1 075,00 zł
  • Wbrew pozorom krojenie szynki jest trudnym zajęciem. A na pewno wówczas, gdy kroimy ją nieodpowiednim narzędziem. Ten model posiada cechy, które taki nóż powinien posiadać: elastyczne i niezby Wbrew pozorom krojenie szynki jest trudnym zajęciem. A na pewno wówczas, gdy kroimy ją nieodpowiednim narzędziem. Ten model posiada cechy, które taki nóż powinien posiadać: elastyczne i niezbyt duże ostrze oraz zaokrąglona końcówka. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowód autentyczności, a także gwarancji jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie najlepszej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini posługuje się dwoma głównymi procesami: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które produkowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Wykuwanie ręczne pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które następnie są umieszczane w uchwytach. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • Ten rodzaj noża jest niezwykle ostry, a to dlatego, aby móc skutecznie oddzielić mięso od kości. To idealny przyrząd do czynności rzeźniczych! Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini two Ten rodzaj noża jest niezwykle ostry, a to dlatego, aby móc skutecznie oddzielić mięso od kości. To idealny przyrząd do czynności rzeźniczych! Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - dowód autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są umieszczane w uchwytach. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • Nóż do krojenia chleba powinien posiadać ząbkowane ostrze, które pozwala na doskonałe cięcie. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z na Nóż do krojenia chleba powinien posiadać ząbkowane ostrze, które pozwala na doskonałe cięcie. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - świadectwo autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • Ten model noża stosowany jest zarówno do mięsa, jak i warzyw. Jego cechy to m. in. sztywne i ostre ostrze. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, Ten model noża stosowany jest zarówno do mięsa, jak i warzyw. Jego cechy to m. in. sztywne i ostre ostrze. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Luksusowa manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszania używa się do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennyc Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talentu związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gam To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 655,00-
    do842,00 zł
  • Ten model noża może być stosowany do różnego rodzaju wędlin. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, kt Ten model noża może być stosowany do różnego rodzaju wędlin. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • Noże szefa kuchni mogą występować w różnych rozmiarach. W tym przypadku jest to nieduży nóż. Idealnie nadaje się do krojenia mięsa, jak i warzyw. Włoska manufaktura Saladini posiada w swo Noże szefa kuchni mogą występować w różnych rozmiarach. W tym przypadku jest to nieduży nóż. Idealnie nadaje się do krojenia mięsa, jak i warzyw. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości mate Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego poko Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 468,00-
    do514,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knife Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przysz Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dz Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posia Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Oto starożytny nóż, który był używany do cięcia skóry do siodeł. Ostrze jest w kształcie półksiężyca. W kuchni nóż ten może być stosowany do krojenia twardych pokarmów takich jak cz Oto starożytny nóż, który był używany do cięcia skóry do siodeł. Ostrze jest w kształcie półksiężyca. W kuchni nóż ten może być stosowany do krojenia twardych pokarmów takich jak czekolada. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. W Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne.o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 748,00-
    do935,00 zł
  • Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, ud Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, uderzjąc szabelką w szyjkę butelki. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1776,00-
    do2 056,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuch Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenneo kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini prod Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. ►Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł