Saladini s.r.l.

  • Saladini 7005 to bardzo duży nóż służący do krojenia serów o miękkiej konsystencji. Tak więc, jeśli ktoś z Państwa lubuje się w takich gatunkach serów - taki przyrząd będzie bardzo Saladini 7005 to bardzo duży nóż służący do krojenia serów o miękkiej konsystencji. Tak więc, jeśli ktoś z Państwa lubuje się w takich gatunkach serów - taki przyrząd będzie bardzo użyteczny w kuchni! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. ♦Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. ►Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić wło Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Ręce to dar, bo dzięki nimi możemy wykonać niemal wszystko. Warto więc zadbać, aby nasze dłonie czuły komfort podczas wykonywania codziennych czynności. W związku z tym przedstawiamy Państwu włoską manufakturę – Saladini, która posiada w swojej ofercie solidne akcesoria kuchenne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Ręce to dar, bo dzięki nimi możemy wykonać niemal wszystko. Warto więc zadbać, aby nasze dłonie czuły komfort podczas wykonywania codziennych czynności. W związku z tym przedstawiamy Państwu włoską manufakturę – Saladini, która posiada w swojej ofercie solidne akcesoria kuchenne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdob Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Coś specjalnego dla wszystkich tych, którzy są koneserami cygar - oto obcinarka wychodząca prosto od włoskiego producenta Saladini. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo st Coś specjalnego dla wszystkich tych, którzy są koneserami cygar - oto obcinarka wychodząca prosto od włoskiego producenta Saladini. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Włoska manufaktura Coltelleri Saladini wytwarza noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie.

    918,00 zł
  • Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Coś specjalnego dla wszystkich tych, którzy są koneserami c Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Coś specjalnego dla wszystkich tych, którzy są koneserami cygar - oto obcinarka wychodząca prosto od włoskiego producenta Saladini. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Aby asortyment kuchenny Saladini stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zachęcamy do zakupu!

    1 122,00 zł
  • Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Coś specjalnego dla wszystkich tych, którzy są koneserami cygar - oto obcinarka wychodząca prosto od włoskiego producenta Saladini. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Produkty Saladini są oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zachęcamy do zakupu!

    od 468,00-
    do561,00 zł
  • To propozycja dla miłośników cygar - obcinarka! Została wykonana z drewna oliwnego. Posiada 16 cm długości. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wyko To propozycja dla miłośników cygar - obcinarka! Została wykonana z drewna oliwnego. Posiada 16 cm długości. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Włoska manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zachęcamy do zakupu!

    1 075,00 zł
  • Wspaniałe pomysły na prezent dla wielbicieli cygar Obcinarka do cygar to przedmiot, który ucieszy niejednego ich miłośnika. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Wspaniałe pomysły na prezent dla wielbicieli cygar Obcinarka do cygar to przedmiot, który ucieszy niejednego ich miłośnika. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zachęcamy do zakupu!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Ten piękny nożyk będzie idealnie prezentował się na biurku u Pani, jak i u Pana. Nożyk stanowi rekonstrukcję florenckiego Fleur-de-Lys. Solidne, włoskie wykonanie sprawi, że ten produkt będz Ten piękny nożyk będzie idealnie prezentował się na biurku u Pani, jak i u Pana. Nożyk stanowi rekonstrukcję florenckiego Fleur-de-Lys. Solidne, włoskie wykonanie sprawi, że ten produkt będzie Państwu służył na długo. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 655,00-
    do748,00 zł
  • Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego poko Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Ten piękny nożyk będzie idealnie prezentował się na biurku u Pani, jak i u Pana. Solidne, włoskie wykonanie sprawi, że ten produkt będzie Państwu służył na długo. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    561,00 zł
  • To jest narzędzie niezbędne dla każdego grzybiarza - nóż do obierania grzybów, który dzięki swoim kształtom będzie bardzo poręczny i dokładnie oczyści grzyby. Włoska firma szanuje p To jest narzędzie niezbędne dla każdego grzybiarza - nóż do obierania grzybów, który dzięki swoim kształtom będzie bardzo poręczny i dokładnie oczyści grzyby. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Świetnie wyprofilowany nóż, z solidnych materiałów to niezbędny przedmiot każdego myśliwego - doświadczonego perfekcjonisty czy też hobbistycznego amatora! Polecamy ten praktyczny włoski n Świetnie wyprofilowany nóż, z solidnych materiałów to niezbędny przedmiot każdego myśliwego - doświadczonego perfekcjonisty czy też hobbistycznego amatora! Polecamy ten praktyczny włoski nóż myśliwski dostępny w trzech wykończeniach trzonków - Salidini! Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne i akcesoria o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saldini w produkcji swoich wyrobów pamięta o dziedziczonej tradycji, ale nie zapomina patrzeć w przyszłość - dzięki tej wiedzy jej przedmioty są coraz bardziej innowacyjne! Obok serii myśliwskich noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Zapraszamy!

    od 842,00-
    do935,00 zł
  • Praktyczny prezent dla myśliwych - włoski nóż myśliwskich z hakiem, z wysokiej jakości stali nierdzewnej, drewna, rogu bawolego lub wołowego! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje Praktyczny prezent dla myśliwych - włoski nóż myśliwskich z hakiem, z wysokiej jakości stali nierdzewnej, drewna, rogu bawolego lub wołowego! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoskie rzemiosło zasługuje na aprobatę, bowiem produkty Saladini są niepowtarzalne i z najwyższej jakości materiałów! Aby asortyment włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie.

    od 935,00-
    do1 028,00 zł
  • Ekskluzywny nóż z Włoch - tylko dla myśliwych! Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producent Ekskluzywny nóż z Włoch - tylko dla myśliwych! Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma Saladini  doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent dla wszystkich leśnych łowców!

    od 935,00-
    do1 028,00 zł
  • Obcinarka do cygar to przedmiot, który ucieszy niejednego ich miłośnika. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie Obcinarka do cygar to przedmiot, który ucieszy niejednego ich miłośnika. Przycięcie głowy cygara, czyli otwarcie, musi być bardzo staranne. Dobre przycięcie umożliwia odpowiednie zaciąganie się cygarem. Saladini - niesamowite kolekcje sztućców, akcesoriów do alkoholu i cygar. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zapraszamy!

    od 982,00-
    do1 122,00 zł
  • Polecamy ten składany, podręczny nożyk prosto z Włoch - doskonały prezent grzybiarzy! Manufaktura z Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy Polecamy ten składany, podręczny nożyk prosto z Włoch - doskonały prezent grzybiarzy! Manufaktura z Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bardzo oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Aby asortyment kuchenny Saladini stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Saladini!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Salidni to firma, która zdobyła doświadczenie dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Polecamy!

    701,00 zł
  • Proponujemy ten wysokiej jakości nóż myśliwski dla wszystkich zwolenników polowania! Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. K Proponujemy ten wysokiej jakości nóż myśliwski dla wszystkich zwolenników polowania! Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Produkty Saladini są oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów, zapraszamy!

    od 842,00-
    do1 028,00 zł
  • Tematyczne i ekskluzywne pomysły na prezent tylko w Luxury Products! Prezentujemy stalowy nóż myśliwski z oryginalnymi wykończeniami - Saladini! Włoska manufaktura Coltelleri S Tematyczne i ekskluzywne pomysły na prezent tylko w Luxury Products! Prezentujemy stalowy nóż myśliwski z oryginalnymi wykończeniami - Saladini! Włoska manufaktura Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie nanoszone jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Polecamy produkty Saladini, ponieważ są to wyroby oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy!

    od 1496,00-
    do1 683,00 zł
  • Wielopokoleniowa firma z Włoch Coltelleri Saladini oferuje noże kuchenne, obcinaczki do cygar, noże składane i wiele innych produktów o kutych ostrzach.  Każdy produkt posiada wy Wielopokoleniowa firma z Włoch Coltelleri Saladini oferuje noże kuchenne, obcinaczki do cygar, noże składane i wiele innych produktów o kutych ostrzach.  Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancją jakości.  Znakowanie nanoszone jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma Saladini zdobyła doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Zapraszamy!

    od 935,00-
    do1 028,00 zł
  • Prezentujemy Państwu nóż, który bez problemu zmieści się w kieszeni spodni czy też torbie podróżnej - nie zajmie dużo miejsca a może okazać się niezwykle potrzebny na biwaku bąd Prezentujemy Państwu nóż, który bez problemu zmieści się w kieszeni spodni czy też torbie podróżnej - nie zajmie dużo miejsca a może okazać się niezwykle potrzebny na biwaku bądź innej wyprawie! Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini zajmuje się ręczną produkcją akcesoriów i noży kuchennych o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie nanoszone jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – pierwszy opublikował jej statut „Master Knifemakers” . Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtej pory aż do dziś producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji.   Polecamy!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł