Luksusowy widelec do mięsa marki Saladini

To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkoci

SKU: SLDINI-5006

Dostępność produktu: Na zamówienie - od 2 do 5 tygodni

Zobacz inne produkty z kategorii Ekskluzywne akcesoria kuchenne lub producenta Saladini s.r.l. z wysyłką w 24 godziny

Zadzwoń i zamów przez telefon:

+48 660 777 937 +48 577 036 777

Opis

To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka.


Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości. 
Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone.

Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla.

Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia.

Wygaszanie stosowane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża.

Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu.

Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.

Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji.

Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne.

Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki.

Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie.

Z pewnością będzie to oryginalny prezent!


Producent
Salidini
Model
5006
Materiał
trzonek: drewno oliwne / wół - róg / róg bawoli; widelec: hartowana stal nierdzewna
Długość
33 cm
Mycie i pielęgnacja
po umyciu ręcznym należy osuszyć nóż ręcznikiem papierowym; trzonek impregnować oliwą z oliwek, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym
Czas realizacji
w zależności od stanu magazynowego producenta
Wysyłka/Prezent
na życzenie wysyłka pod wskazany adres, w eleganckim prezentowym opakowaniu, z możliwością dołączenia karty z dedykacją lub życzeniami
Grawer/Wytłaczanie
na życzenie grawerowanie, lub wytłaczanie dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów
Informacje o producencie

Atrybuty / szczegóły

SKU
Producent Saladini s.r.l.
Model 5006
Przeznaczenie Do mięsa
Sztućce i akcesoria pojedynczo Widelce
Ilość elementów 1 - 5
grawer TAK

Zobacz katalog

Opinie

Brak opinii dla tego produktu.