Saladini s.r.l.

  • Kolekcja składanych noży myśliwskich od Saladini -  wysoka jakość użytych materiałów i wiele unikalnych modeli! Manufaktura Coltelleri Saladini specjalizuje się w ręczn Kolekcja składanych noży myśliwskich od Saladini -  wysoka jakość użytych materiałów i wiele unikalnych modeli! Manufaktura Coltelleri Saladini specjalizuje się w ręcznej produkcji akcesoriów i noży kuchennych. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także potwierdza jakość produktu.  Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini nie zapomina o tradycji, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 028,00 zł
  • Coraz częściej lubimy wręczać praktyczne ale i luksusowe prezenty - polecamy więc ten nóż myśliwski wszystkim poszukującym unikalnego i funkcjonalnego prezentu,. który nie zostanie Coraz częściej lubimy wręczać praktyczne ale i luksusowe prezenty - polecamy więc ten nóż myśliwski wszystkim poszukującym unikalnego i funkcjonalnego prezentu,. który nie zostanie zapomniany na dnie szuflady! Ekskluzywne kolekcje obcinaczek do cygar, akcesoriów i noży kuchennych - Saladini! Firma Coltelleri Saladini tworzy akcesoria i noże kuchenne o ostrzach kutych. Każdy wyrób marki posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwo autentyczności, a także potwierdzenie jakości produktu.  Znakowanie nanosi się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy manufaktura wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wytwarzane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Polecamy!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Prezentujemy nóż z ostrzem wykonanym tradycyjną techniką rzemiosła - kuty młotem i kowadłem - prosto z Włoch! Włoska manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria, obci Prezentujemy nóż z ostrzem wykonanym tradycyjną techniką rzemiosła - kuty młotem i kowadłem - prosto z Włoch! Włoska manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria, obcinaczki do i cygar i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt marki posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem oryginalności i jakości produktu.  Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowanej stali nierdzewnej o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła. Ten rodzaj ostrzy stosowany jest do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą Saladini!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Manufaktura Coltelleri Saladini to włoska, wielowiekowa marka zajmująca się ręczną produkcją akcesoriów i noży kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo pr Manufaktura Coltelleri Saladini to włoska, wielowiekowa marka zajmująca się ręczną produkcją akcesoriów i noży kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowód autentyczności oraz daje gwarancję jakości.  Znakowanie nanoszone jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone, co ułatwia i przyspiesza cały proces. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Saladini wykorzystuje dwa procesy do wytwarzania ostrzy: metodę walcowaną i kucia. Technika walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Polecamy!

    od 1028,00-
    do1 122,00 zł
  • Ekskluzywna kolekcja włoskich noży składanych - Saladini! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria, obcinaczki do cygar  i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wy Ekskluzywna kolekcja włoskich noży składanych - Saladini! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje akcesoria, obcinaczki do cygar  i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowód autentyczności i potwierdzenie jakości wyrobu - nanoszone podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. ♦Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Aby asortyment włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zapraszamy!

    od 1122,00-
    do1 262,00 zł
  • Prezentujemy wysokiej jakości składany nóż zaprojektowany z myślą o miłośnikach polowań! Bez wątpienia, produkty marki Saladini doskonale się sprawdzą w roli praktycznego Prezentujemy wysokiej jakości składany nóż zaprojektowany z myślą o miłośnikach polowań! Bez wątpienia, produkty marki Saladini doskonale się sprawdzą w roli praktycznego upominku dla każdego myśliwego! Manufaktura Coltelleri Saladini wytwarza akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwo autentyczności oraz jakości!  Znakowanie nanosi się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Zapraszamy!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten nóż - w porównaniu do innych noży myśliwskich Saladini - posiada piękne zdobienia na mosiężnej klamrze, które czynią go oryginalnym wyrobem marki! Jesteśmy przekonani Ten nóż - w porównaniu do innych noży myśliwskich Saladini - posiada piękne zdobienia na mosiężnej klamrze, które czynią go oryginalnym wyrobem marki! Jesteśmy przekonani, że każdy myśliwy byłby dumnym łowcą posiadając tak niepowtarzalne narzędzie pracy! Manufaktura Coltelleri Saladini to włoska marka, która tworzy akcesoria i noże kuchenne o kutych ostrzach.  Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta stanowiące świadectwo oryginalności i jakości wyrobu - znakowanie nanoszone jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma Saladini doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży, które było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii noży myśliwskich, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością o każdy szczegół. Polecamy!

    od 1496,00-
    do1 589,00 zł
  • Prezentujemy jedyny w swoim rodzaju nóż z wygrawerowaną zakochaną parą na ostrzu! Ostrze wykonano ze stali węglowej, następnie ręcznie wygrawerowano na nim piękny obraz mi Prezentujemy jedyny w swoim rodzaju nóż z wygrawerowaną zakochaną parą na ostrzu! Ostrze wykonano ze stali węglowej, następnie ręcznie wygrawerowano na nim piękny obraz miłości za pomocą metody akwaforty! Wszystkie zdobienia wykonane są ręcznie przez producenta ekskluzywnego noża - włoską manufakturę Saladini! Saladini to marka wielowiekowa specjalizująca się w ręcznym wytwarzaniu akcesoriów i noży kuchennych o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem oryginalności, a także potwierdzeniem jakości wyrobu. Znakowanie nanosi się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Zapraszamy - Luxury Products!

    9 345,00 zł