Garnki miedziane

  • Wszystkie utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Pokrywka nie wcho Wszystkie utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Można ją dokupić oddzielnie. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarkach. 3. Nie stosuj produktów pielęgnacyjnych z wybielaczem. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki od razu wytrzyj miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • Małe uchwyty ułatwiają przygotowywanie potraw, które należy zapiekać. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odp Małe uchwyty ułatwiają przygotowywanie potraw, które należy zapiekać. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku prowadzone jest przez klan Van Achter, co czyni je firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli najpierw należy upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może spowodować korozję wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarek. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    1 894,00 zł
  • Idealny do zapiekania, produkt ten posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo zakupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Ute Idealny do zapiekania, produkt ten posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo zakupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Utensylia wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom.  Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają tylko około 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić specjalne środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    876,00 zł
  • Produkt świetnie sprawdzi się do dań typu casserole, gdzie istotnym elementem przygotowań potrawy jest jej pieczenie. Uchwyty wykonane zostały z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki - należy j Produkt świetnie sprawdzi się do dań typu casserole, gdzie istotnym elementem przygotowań potrawy jest jej pieczenie. Uchwyty wykonane zostały z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki - należy ją dokupić oddzielnie. Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe standardy. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, gwarantuje trwałość. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają jedynie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 104,00 zł
  • Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania, natomiast powłoka o grubości 2,5 mm zapewnia trwałość. Uwaga - pokrywkę można dokupić oddzielnie, nie jest ona częścią Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania, natomiast powłoka o grubości 2,5 mm zapewnia trwałość. Uwaga - pokrywkę można dokupić oddzielnie, nie jest ona częścią zestawu. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają zazwyczaj ok. 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1333,00-
    do1 524,00 zł
  • Oferta nie obejmuje pokrywki. Wszelkie akcesoria oraz pozostałe modele z kolekcji można znaleźć w menu po lewej stronie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culi Oferta nie obejmuje pokrywki. Wszelkie akcesoria oraz pozostałe modele z kolekcji można znaleźć w menu po lewej stronie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, to gwarancja użytkowanie na lata. Szeroki wachlarz oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają jedynie około 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • (1)

    Produkt jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają zapiekania. Posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Produkty wykonane przez belgijską manufakt Produkt jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają zapiekania. Posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę spełniają wysokie standardy. Powłoka o grubości 2,5 mm, to gwarancja użytkowanie na lata. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki. Również w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Patelnie przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarek. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 906,00 zł
  • Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowan Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to metal dobrze przewodzący ciepło, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki. Również w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    2 245,00 zł
  • Oferta nie obejmuje pokrywki, jednak można ją dokupić w naszym sklepie. Przy jej wyborze, poza rozmiarem, należy zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonana jest rączka (Falk Culinair posi Oferta nie obejmuje pokrywki, jednak można ją dokupić w naszym sklepie. Przy jej wyborze, poza rozmiarem, należy zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonana jest rączka (Falk Culinair posiada dwie kolekcje: z uchwytami żeliwnymi oraz stalowymi). Modele wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim standardom, zaś gruba powłoka gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobrry przewodnik ciepła, produkty te wymagają w większości przypadków ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem powinny być ostudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 048,00 zł
  • Produkt idealnie nadaje się do przyrządzania potraw, które wymagają zapiekania. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym Produkt idealnie nadaje się do przyrządzania potraw, które wymagają zapiekania. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, zapewnia trwałość. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie produktów. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady dodatkowe odnośnie do produktów: 1. Przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Należy myć je w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 067,00 zł
  • Produkt posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i występuje w dwóch wersjach. Pierwsza jest przystosowana do kuchenek indukcyjnych, druga - elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład ofe Produkt posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i występuje w dwóch wersjach. Pierwsza jest przystosowana do kuchenek indukcyjnych, druga - elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka 2,5 mm to gwarancja użytkowania na lata. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Należy je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1327,00-
    do1 524,00 zł
  • Idealny do dań typu casserole, model ten posiada dwie żeliwne rączki i występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych czy gazowych. W skład oferty nie wchodzi po Idealny do dań typu casserole, model ten posiada dwie żeliwne rączki i występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych czy gazowych. W skład oferty nie wchodzi pokrywka. Utensylia wykonane przez tę markę odpowiadają wysokim wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, zapewnia wysoką wytrzymałość. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalnych szefów kuchni. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te zwykle potrzebują jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze odnośnie do miedzianych naczyń: 1. Przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • Model posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i istnieje możliwość, by przygotowywać w nim potrawy wymagające zapiekania. Miedzianą pokrywkę można nabyć osobno. W razie pytań prosimy o kontak Model posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i istnieje możliwość, by przygotowywać w nim potrawy wymagające zapiekania. Miedzianą pokrywkę można nabyć osobno. W razie pytań prosimy o kontakt przed zakupem. Utensylia wykonane przez tę manufakturę z Belgii spełniają wysokie standardy. Powłoka 2,5 mm to gwarancja wytrzymałości. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Przedmioty przed umyciem muszą być wystudzone. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 894,00 zł
  • Wysoki garnek przeznaczony jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo również nabyć w naszym sklepie. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę speł Wysoki garnek przeznaczony jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo również nabyć w naszym sklepie. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe standardy. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie produktów Falk Culinair. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują w większości przypadków 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Przedmioty przed umyciem powinny się wystudzić. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Powinno się je myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzianych przedmiotów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego

    2 504,00 zł
  • Jeśli życzą sobie Państwo dobrać do tego modelu pokrywkę, wystarczy w menu po lewej stronie znaleźć nazwę producenta, a następnie dobrać rozmiar i uchwyty (żeliwo). Utensylia wykonane prz Jeśli życzą sobie Państwo dobrać do tego modelu pokrywkę, wystarczy w menu po lewej stronie znaleźć nazwę producenta, a następnie dobrać rozmiar i uchwyty (żeliwo). Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim wymaganiom. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich miedzianych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów tego typu. 1. Można wkładać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają w większości przypadków 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka reaguje z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem muszą być wystudzone. 2. Nie należy myć ich w zmywarce. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    3 023,00 zł
  • W skład zestawu nie wchodzi pokrywka, którą widać na jednym ze zdjęć - istnieje możliwość dokupienia jej w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy radą. Bogactwo oferty umożliwia s W skład zestawu nie wchodzi pokrywka, którą widać na jednym ze zdjęć - istnieje możliwość dokupienia jej w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy radą. Bogactwo oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle jedynie 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    3 158,00 zł
  • Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie u Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Uwaga - oferta nie obejmuje pokrywki. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania tego typu produktów. 1. Można wkładać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia przedmiotów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na powłoce miedzianej może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1339,00-
    do1 524,00 zł
  • Oferujemy wersję przystosowaną do kuchenek indukcyjnych, jak i drugą - do kuchenek elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje akcesoriów - można je dokupić osobno na naszej stronie w dziale P Oferujemy wersję przystosowaną do kuchenek indukcyjnych, jak i drugą - do kuchenek elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje akcesoriów - można je dokupić osobno na naszej stronie w dziale Pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Szeroki wachlarz oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów Falk Culinair. 1. Można je wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają w większości przypadków tylko 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed umyciem powinny być wystudzone. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć specjalne środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1518,00-
    do1 845,00 zł
  • Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, a większa jej część to miedź, zapewnia wysoką trwałość produktu. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych p Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, a większa jej część to miedź, zapewnia wysoką trwałość produktu. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Uwaga - widoczna na jednym ze zdjęć pokrywka nie należy do zestawu. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Niżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów. 1. Można wstawiać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle jedynie 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem powinny być wystudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim przedmioty długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 894,00 zł
  • Model ten jest największym, jaki oferuje producent Falk Culinair o takim przeznaczeniu. Jeśli chcą Państwo do niego dobrać pokrywkę (nie jest ona częścią oferty), znajduje się ona - wraz z i Model ten jest największym, jaki oferuje producent Falk Culinair o takim przeznaczeniu. Jeśli chcą Państwo do niego dobrać pokrywkę (nie jest ona częścią oferty), znajduje się ona - wraz z innymi produktami - w naszym sklepie. W razie pytań służymy radą. Produkty wykonane przez tę markę spełniają wysokie standardy. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów. 1. Patelnie można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują zazwyczaj tylko 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Garnki przed umyciem powinno się ostudzić. 2. Garnków nie należy wstawiać do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. W razie potrzeby można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 276,00 zł
  • Produkt ma 28 centymetrów średnicy oraz dwa małe uchwyty po bokach. Wykonany został z miedzi (bez dodatku stali nierdzewnej), zaś jego rączki - z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki widocznej Produkt ma 28 centymetrów średnicy oraz dwa małe uchwyty po bokach. Wykonany został z miedzi (bez dodatku stali nierdzewnej), zaś jego rączki - z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki widocznej na zdjęciach. Modele wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższy standardom. Powłoka z miedzi, która ma grubość 2,0 mm, gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Można je wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują zazwyczaj 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy dopiero gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 609,00 zł
  • (1)

    W zakładce Falk Culinair, w dziale Pokrywki mogą Państwo dokupić akcesorium pasujące do garnka (nie wchodzi ono w skład oferty). Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagani W zakładce Falk Culinair, w dziale Pokrywki mogą Państwo dokupić akcesorium pasujące do garnka (nie wchodzi ono w skład oferty). Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagania. Różnorodność oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyt bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinno się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 851,00 zł
  • Stylowe garnki miedzian z Włoch Stylowe garnki miedzian z Włoch

    367,00 zł
  • Oryginalne garnki miedziane z Włoch Oryginalne garnki miedziane z Włoch

    565,00 zł