Wyłącznie najwyższej jakości materiały połączone z oryginalnym stylem daje synonim jakości manufaktury Cu Artigiana. Jest to ukłon w stronę prawdziwej sztuki rzemieślniczej, która w Europie kiedyś była niezwykle ważna. Ta wrodzona umiejętność projektowania i wyrabiania eleganckich naczyń do gotowania i smażenia, dzisiaj daje niesłychane rezultaty.
Produkcja artezyjska jest niezwykle ważna w kulturze włoskiej: przez pokolenia przenosi nas do naszej starożytnej historii i tradycyjnej rzemieślniczej sztuki rzemieślniczej. W Cu Artigiana właściciele mają wieloletnie doświadczenie w ręcznym wytwarzaniu miedzi, za każdym razem wybierając najlepszy surowiec do wszystkich wytwarzanych przez nich przedmiotów. Marka narodziła się oficjalnie w 1983 roku, przez ręce, które zawsze tworzyły z miedzi i mosiądzu. Tradycyjna kultura tego obszaru jest silnie związana z produkcją miedzi. Dlatego wszystkie wyroby do przyrządzania potraw są tak udane. Tylko duże doświadczenie może dać takie rezultaty, dlatego Cu Artigiana jest doceniana na całym świecie.
Rzeczywiście znajduje się w Sant'Anastasia, dobrze znanym regionie, gdzie od wieków mistrzowie miedzi skrupulatnie wytwarzają miedziane oraz mosiężne przedmioty. Marka kontynuuje tę tradycję, zachowując niezmieniony proces produkcji tworząc patelnie i przybory kuchenne, które są starannie kute ręcznie, a także cynowane ogniowo.
Miedź to surowiec niezwykle wartościowy przy gotowaniu i smażeniu, dlatego jest tak chętnie wybierany przez wielu miłośników kuchni. Ten surowiec wyjątkowo dobrze rozprowadza ciepłotę na całym obszarze garnka, rondla, czy patelni, więc warto spróbować! Szefowie kuchni, domowi amatorzy gotowania, czy rozpoczynający swoja przygodę pitraszenia, kochają robić to za pomocą miedzianych naczyń kuchennych. Jest to korelacja tradycji z ręcznym wytwarzaniem, dlatego solidność da nam dużą frajdę z użytkowania takich produktów.
Chętnie dobierzemy Państwu pierwszy garnek, rondel, patelnię, a może cały zestaw wykonany z miedzi.