Luksusowe akcesoria kuchenne na prezent ślubny

  • Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości mate Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1030,00-
    do1 217,00 zł
  • Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego poko Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 468,00-
    do515,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knife Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1030,00-
    do1 217,00 zł
  • Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przysz Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1030,00-
    do1 217,00 zł
  • Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dz Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 936,00-
    do1 124,00 zł
  • Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posia Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1030,00-
    do1 217,00 zł
  • Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. W Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne.o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 749,00-
    do936,00 zł
  • Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, ud Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, uderzjąc szabelką w szyjkę butelki. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1779,00-
    do2 059,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuch Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenneo kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 375,00-
    do468,00 zł
  • Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini prod Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. ►Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 375,00-
    do468,00 zł
  • Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. ♦Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 843,00-
    do1 124,00 zł
  • Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. ►Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 375,00-
    do468,00 zł
  • Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić wło Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Ręce to dar, bo dzięki nimi możemy wykonać niemal wszystko. Warto więc zadbać, aby nasze dłonie czuły komfort podczas wykonywania codziennych czynności. W związku z tym przedstawiamy Państwu włoską manufakturę – Saladini, która posiada w swojej ofercie solidne akcesoria kuchenne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 843,00-
    do1 124,00 zł
  • Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże i akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Saladini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Ręce to dar, bo dzięki nimi możemy wykonać niemal wszystko. Warto więc zadbać, aby nasze dłonie czuły komfort podczas wykonywania codziennych czynności. W związku z tym przedstawiamy Państwu włoską manufakturę – Saladini, która posiada w swojej ofercie solidne akcesoria kuchenne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 375,00-
    do468,00 zł
  • Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdob Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 375,00-
    do468,00 zł
  • Luksusowe naczynia do przyrządzania potraw od włoskiej manufaktury Ruffoni!   Tworzone ręcznie z masywnej warstwy miedzi i cyny są kompatybilne z kuchenkami gazowymi i piekarnikami - na Luksusowe naczynia do przyrządzania potraw od włoskiej manufaktury Ruffoni!   Tworzone ręcznie z masywnej warstwy miedzi i cyny są kompatybilne z kuchenkami gazowymi i piekarnikami - najwyższa jakość! Mosiężne uchwyty na pokrywach w kształcie żołędzi sprawiają, że zamiast zwykłych garnków użytkowych, na domowych stołach znajdą się niezwykłe dzieła sztuki godne miejsca na stole.  Każdy produkt, który wyszedł z manufaktury Ruffoni jest unikatowy  i oznaczony numerem seryjnym. Do każdego garnka i patelni dołączona jest gwarancja wysokiej jakości. W zestawie znajdą Państwo pokrywkę, 4 garnków, rondel i  patelnię do smażenia potraw oraz patelnię do paelli. Bez wątpienia polecamy ten ekskluzywny zestaw garnków, który łączy w sobie wysoką jakość wykonania i innowacyjny design! Zapraszamy do zapoznania się z kompletną ofertą garnków, rondli, zastaw stołowych w sklepie Luxury Product.

    8 794,00 zł
  • Ekskluzywne, misternie wykonane sztućce z czystego srebra cieszą oko każdego miłośnika elegancji. Stylowe i unikatowe stanowią piękny element zdobniczy o wygodnej formie. Entuzjazm i i Ekskluzywne, misternie wykonane sztućce z czystego srebra cieszą oko każdego miłośnika elegancji. Stylowe i unikatowe stanowią piękny element zdobniczy o wygodnej formie. Entuzjazm i inicjatywa włoskich projektantów z Schiavon zaowocowała powstaniem kolekcji sztućców o niezwykłej fakturze, cechujących się wyrafinowanymi kształtami i bogatymi zdobieniami. Jak powstała marka? ►Marka ma wieloletnią tradycję, która bierze swój początek już w roku 1957 w niewielkim warsztacie jubilerskim w miejscowości Treviso niedaleko Wenecji. Młody, utalentowany artystka – Angelo Schiavon, obdarzony wysoko rozwiniętym zmysłem estetycznym i kunsztem rzemieślniczym tworzył produkty niezwykłej klasy, które początkowo sprzedawane były jedynie handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom. Od 1964 roku cała produkcja nastawiona była na wytwarzanie zastaw stołowych najlepszej jakości. W 1975 roku firma zdecydowała się sprzedaż detaliczną najbardziej ekskluzywnym sklepom we Włoszech i za granicą. Obecnie syn i córka Angelo wspólnie z ojcem zarządzają firmą. Dumni z osiągnięć przeszłości stawiają sobie nowe wyzwania. Efekty są zdumiewające - marka dba nawet o najdrobniejsze detale. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie niezbędne na każdym stole akcesoria niezwykłej jakości. Dostępne są produkty posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800 . Czego dotyczy oferta? ►Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony i zapoznania się z ofertą srebrnych zastaw stołowych. Odkryj piękno luksusowych produktów: porcelany ceramiki dekoracyjnych form do pieczenia dzbanków zestawów koktajlowych akcesoriów do przekąsek i przystawek i wielu, wielu innych… Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz atesty.

    336,00 zł
  • Marka Schiavon posiada wieloletnią tradycję, która bierze swój początek już w roku 1957. Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, posiadający zmysł estetyczny i kunszt rzemieśl Marka Schiavon posiada wieloletnią tradycję, która bierze swój początek już w roku 1957. Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, posiadający zmysł estetyczny i kunszt rzemieślniczy tworzył produkty niezwykłej klasy, które początkowo sprzedawane były jedynie handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom. Od 1964 roku cała produkcja nastawiona była na produkowanie zastaw stołowych najwyższej jakości. W 1975 roku firma  postanowiła zatrudniać wyłącznie samych wyspecjalizowanych sprzedawców zapewniając w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej luksusowym sklepom we Włoszech i za granicą. Jak firma funkcjonuje na dzień dzisiejszy ?  Obecnie syn i córka Angelo razem z ojcem kierują firmą . Dumni z sukcesów przeszłości stawiają sobie nowe wyzwania. Efekty są zdumiewające: eleganckie i szczegółowo wykonane sztućce z czystego srebra cieszą oko każdego nawet najbardziej wymagającego klienta. Stylowe i unikatowe stanowią niezwykły element zdobniczy o wygodnej formie. Jakie produkty można nabyć w naszym sklepie? Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i zapoznania się z ofertą srebrnych zastaw stołowych. Odkryj doskonałą jakość: porcelany ♦ceramiki ♦dekoracyjnych form do pieczenia ♦dzbanków ♦zestawów koktajlowych ♦akcesoriów do przekąsek i przystawek i wielu, wielu innych… Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz niezbędne atesty Zadbaj, aby twój dom obrazował styl i wysoką klasę. Uczyń to z produktami Schiavon – marki wiernej swej tożsamości, a przy tym otwartej na modowe trendy. Włoska marka specjalizującą się w wyrobach ze srebra dba nawet o najdrobniejsze szczegóły. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie najpotrzebniejsze na każdym stole akcesoria najwyższej. Dostępne są produkty posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800 . Włoskie sztućce starannie wykonane i perfekcyjnie wykończone są źródłem zachwytu i satysfakcji z zakupu, a w towarzystwie apetycznych potraw tworzą doskonałą harmonię zmysłów.

    450,00 zł
  • Sztućce włoskiej jakości - dlaczego warto? Marka Schiavon specjalizującą się w wyrobach ze srebra dba o najdrobniejsze detale. Stworzyła kolekcje sztućców o nietuzinkowej f Sztućce włoskiej jakości - dlaczego warto? Marka Schiavon specjalizującą się w wyrobach ze srebra dba o najdrobniejsze detale. Stworzyła kolekcje sztućców o nietuzinkowej fakturze z wyrafinowanymi kształtami i atrakcyjnymi zdobieniami. Wierna swej tożsamości, a jednocześnie otwarta na trendy w modzie posiada w swych zasobach eleganckie i kunsztownie wykonane sztućce z czystego srebra, które zadowalają każdego znawce sztuki. Niepowtarzalne i nadzwyczajne stanowią wyśmienity element zdobniczy o wygodnej formie. Jak wszystko się zaczęło... Marka ma wieloletnią tradycję, która bierze swój początek już w roku 1957. Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, posiadający zmysł estetyczny i kunszt rzemieślniczy tworzył produkty niezwykłej klasy, które w początkowym okresie działalności sprzedawane były jedynie handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom. Od 1964 roku cała produkcja skierowana była na wytwarzanie zastaw stołowych najwyższej klasy. W 1975 roku firma  zdecydowała się zatrudniać tylko samych wykwalifikowanych sprzedawców zapewniając w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej eleganckim sklepom we Włoszech i za granicą. Aktualnie syn i córka Angelo razem z ojcem kierują firmą . Dumni z sukcesów przeszłości stawiają sobie nowe cele. Co Państwo znajdą w naszej ofercie? W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie niezbędne na każdym stole akcesoria niezwykłej jakości - zarówno produkty posrebrzane, jak również o próbie srebra 925 i 800. Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz niezbędne atesty Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony i zapoznania się z ofertą srebrnych zastaw stołowych. Odkryj piękno luksusowych produktów: porcelany ceramiki ozdobnych form do pieczenia dzbanków zestawów koktajlowych akcesoriów do przekąsek i przystawek i wielu, wielu innych… Wprowadź do swego domu włoski styl i elegancję. Spraw prezent sobie i najbliższym.

    437,00 zł
  • Odznacz swoją kuchnię fantazyjnymi kształtami i gustownymi zdobieniami srebrnej zastawy stołowej prosto z Włoch. Poczuj siłę płynącą z prawdziwej Odznacz swoją kuchnię fantazyjnymi kształtami i gustownymi zdobieniami srebrnej zastawy stołowej prosto z Włoch. Poczuj siłę płynącą z prawdziwej elegancji. Poznaj markę Schiavon i skuś się na niebywałą jakość. Zachecamy do odwiedzenia naszej strony i zapoznania się z ofertą sklepu. Odkryj luksus: - porcelany - ceramiki - dekoracyjnych form do pieczenia - dzbanków - zestawów koktajlowych - akcesoriów do przekąsek i przystawek i wielu, wielu innych… ► Historia marki Marka posiada wieloletnią tradycję, która rozpoczyna swój bieg już w roku 1957. Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, obdarzony wysoko rozwiniętym zmysłem estetycznym i kunsztem rzemieślniczym tworzył produkty wysokiej klasy, które w początkowym okresie działalności sprzedawane były jedynie handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom. Od 1964 roku cała produkcja ukierunkowana była na wytwarzanie zastaw stołowych najwyższej jakości. W 1975 roku firma  postanowiła zatrudniać jedynie samych wykwalifikowanych sprzedawców gwarantując w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej ekskluzywnym sklepom we Włoszech i za granicą. Obecnie syn i córka Angelo razem z ojcem kierują firmą. Dumni z osiągnięć przeszłości stawiają sobie nowe wyzwania. Efekty są zdumiewające: wykwintne i szczegółowo wykonane sztućce z czystego srebra zadowalają nawet najbardziej wymagającego klienta. ► Nasz asortyment W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo wszelkie niezbędne na każdym stole akcesoria Schiavon. Dostępne są produkty posrebrzane, jak również o próbie srebra 925 i 800. Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz niezbędne atesty. Zadbaj, aby wnętrze twej jadalni stanowiło syntezę szyku i wyrafinowania. Uczyń wspólne posiłki bardziej atrakcyjnymi.

    437,00 zł
  • Włoska elegancja Eleganckie sztućce włoskiej produkcji do cudowny element zdobniczy o praktycznym zastosowaniu. Powinny zagościć na stałe w każdym domu. Z tego względu przygotowaliśmy dl Włoska elegancja Eleganckie sztućce włoskiej produkcji do cudowny element zdobniczy o praktycznym zastosowaniu. Powinny zagościć na stałe w każdym domu. Z tego względu przygotowaliśmy dla Państwa szereg atrakcyjnych artykułów znanej włoskiej marki Schiavon specjalizującej się wyrobami ze srebra. Poznaj wyśmienitą jakość: - porcelany - ceramiki - ozdobnych form do pieczenia - dzbanków - koktajlowych - akcesoriów do przekąsek i przystawek i wielu, wielu innych… • Kilka słów o marce Marka Schiavon posiada wieloletnią tradycję, która rozpoczyna swój bieg już w roku 1957. Młody, uzdolniony artysta – Angelo Schiavon, posiadający zmysł estetyczny i kunszt rzemieślniczy tworzył produkty wysokiej klasy, które początkowo sprzedawane były jedynie handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom. Od 1964 roku cała produkcja nastawiona była na produkowanie zastaw stołowych najwyższej klasy. W 1975 roku firma  zdecydowała się zatrudniać wyłącznie samych wykwalifikowanych sprzedawców gwarantując w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej prestiżowym sklepom we Włoszech i za granicą. Obecnie syn i córka Angelo wraz z ojcem kierują firmą. Dumni z osiągnięć przeszłości stawiają sobie nowe cele. Efekty są zdumiewające: stylowe i drobiazgowo wykonane sztućce z czystego srebra zadowalają każdego znawcę sztuki. • Co oferujemy? W ofercie naszego sklepu internetowego odnajdą Państwo niezbędne na każdym stole produkty marki Schiavon: posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800. Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz niezbędne atesty Udekoruj swą jadalnię niesamowitymi kształtami i przepięknymi zdobieniami stworzonymi przez włoskich artystów. Poczuj siłę prawdziwej elegancji. Zaufaj marce wiernej tradycji, a przy tym stale śledzącej modowe innowacje.

    od 140,00-
    do937,00 zł
  • Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlate Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat wyzbywamy się często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej działalności panowały na świecie. Jej kluczową wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doświadczonych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, spowodowałaby zanik tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową wizją i są w stanie sprostać długotrwałym testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    1 115,00 zł
  • Owy produkt, to doskonały przykład, jak fuzja wieloletniego doświadczenia oraz kucharskiej kreatywności, może skutkować niesamowitym efektem końcowym. Czasy, w których żyjemy, charakteryzuj Owy produkt, to doskonały przykład, jak fuzja wieloletniego doświadczenia oraz kucharskiej kreatywności, może skutkować niesamowitym efektem końcowym. Czasy, w których żyjemy, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, pozbawione są dla nas wartości innej niż użytkowa. Z każdym rokiem nie okazujemy często należnej im uwagi, wymieniając je na coraz to nowsze modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania miały miejsce na świecie. Jej najważniejszą wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo negują ideę masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, doprowadziłaby do zaniku tożsamości oferowanych noży. Dlatego też filozofia postępowania ich zakładu kładzie duży nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej mile widziane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową myślą i dają radę sprostać długotrwałym testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tę samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, z kolei rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki sugerują by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im długowieczność. Każdy z nich jest przecież małym, unikalnym artefaktem.

    1 102,00 zł
  • Przedstawiany produkt pochodzi z kolekcji chefa Ernesta Knama. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, pozbawio Przedstawiany produkt pochodzi z kolekcji chefa Ernesta Knama. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, pozbawione są dla nas wartości innej niż użytkowa. Z każdym rokiem nie okazujemy często należnej im uwagi, wymieniając je na kolejne modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, wytwarzającej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Powołana do życia w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie autonomiczna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania panowały na świecie. Jej kluczową wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest nadal przez czwarte już pokolenie tych doświadczonych rzemieślników. Ojcowie marki zdecydowanie negują ideę masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak sądzą, doprowadziłaby do zaniku tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie specjalny nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska rodzina jest zamkniętą na jakiekolwiek zmiany. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową ideą oraz są w stanie sprostać wieloletnim próbom jakości. W przeciwieństwie do konkurencji, za poszczególne etapy wytwarzania noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest całkowicie niepowtarzalne. W produkcji korzysta się najwyższej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki sugerują by ich noże, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym dziełem sztuki.

    856,00 zł