Unikatowy nóż do sera - tzw. łuk od firmy Berti Knives
Mówi się, że noże tego typu zostały wynalezione przez pasterzy do cięcia miekkich serów, polenty oraz masła. Sprawdza się przy pracy z takimi serami jak stracchino, robiola, miękki ser kozi, ricotta, świeża tometta. Czasy, w których żyjemy, charakteryzują
SKU: BRTIKNV-466
Dostępność produktu: Na zamówienie - średni czas oczekiwania od 4 do 8 tygodni
Zobacz inne produkty z kategorii Ekskluzywne akcesoria kuchenne lub producenta Berti Knives z wysyłką w 24 godziny
Opis
Mówi się, że noże tego typu zostały wynalezione przez pasterzy do cięcia miekkich serów, polenty oraz masła. Sprawdza się przy pracy z takimi serami jak stracchino, robiola, miękki ser kozi, ricotta, świeża tometta.
Czasy, w których żyjemy, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat nie okazujemy często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele.
Inaczej do takiego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, wytwarzającej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie niezależna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania miały miejsce na świecie. Jej najważniejszą myślą przewodnią jest przywiązanie do tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników.
Ojcowie marki stanowczo negują ideę masowej produkcji nakładem niewykwalifikowanej siły roboczej, która jak uważają, doprowadziłaby do zaniku tożsamości wytwarzanych noży. Dlatego też filozofia pracy ich zakładu kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska rodzina jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową myślą oraz dają radę sprostać długotrwałym próbom jakości.
W przeciwieństwie do konkurencji, za poszczególne etapy wytwarzania noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy pracowników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest całkowicie unikalne.
W produkcji korzysta się najwyższej jakości materiałów - ostrza zrobione są ze stali, z kolei rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'.
Właściciele marki namawiają by ich noże, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, unikalnym artefaktem.
- Producent
- Berti Knives
- Kolekcja
- Italiani
- Model
- 466
- Wymiary
- Długośc ostrza: 27,7 cm, Długość całkowita: 27,7 cm
- Materiał
- Ostrze: stalowa struna powlekana cynkiem, Uchwyt: Trzcina
- Waga
- 27 g
- Czas realizacji
- W zależności od stanu magazynowego
- Wysyłka/prezent
- Na życzenie wysyłka pod wskazany adres z możliwością dołączenia karty z dedykacją lub życzeniami
- Grawer/Wytłaczanie
- na życzenie grawerowanie, lub wytłaczanie dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów
Atrybuty / szczegóły
SKU | BRTIKNV-466 |
Producent | Berti Knives |
Model | 466 |
Przeznaczenie | Do sera |
Sztućce i akcesoria pojedynczo | Noże |
Ilość elementów | 1 - 5 |
grawer | TAK |
Zobacz katalog
Wideo
Opinie
Brak opinii dla tego produktu.