Noże

  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 819,00 zł
  • Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Santoku jest najlepiej spr Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od Trzech cnót , czyli mięsa, ryb i warzyw. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elast Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża. To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali. Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży. Ostrze w specjalnym procesie hartowania, osiągając twardość około 66 w skali rockwella. Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania. Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi krojenie chleba stanie się codzienną przyjemnością. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest z Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    939,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest z Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 109,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 279,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 799,00 zł
  • Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać prze Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt. Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku. Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł
  • Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że ​​nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami. Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. Specjalna obróbka nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke, co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella. Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia. Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 609,00 zł
  • Japoński nóż Kudamono z serii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami zarówno pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań. Os Japoński nóż Kudamono z serii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami zarówno pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań. Ostrze, z wyjątkowo ostrym wykończeniem dzięki szlifowaniu Honbazuke, jest specjalnie przeznaczone do skutecznego i dokładnego czyszczenia oraz siekania różnych rodzajów owoców i warzyw. Autentyczny japoński profil ostrza w połączeniu z japońskim kształtem D rękojeści to zwycięska kombinacja. Rezultatem jest uniwersalny nóż do warzyw, który zawsze dobrze leży w dłoni i przydaje się podczas wszystkich tradycyjnych prac związanych z cięciem. Dobrze wyważony uchwyt zapobiega również zmęczeniu podczas używania. Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella. Dzięki wszechstronnemu Kudamono nie tylko możesz wyposażyć swoją kuchnię w wysokiej jakości instrument, ale możesz cieszyć się najwyższym komfortem podczas krojenia lub czyszczenia owoców lub warzyw. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    669,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 7000D to rozwiązanie pełne wdzięku i elegancji. Nawet ten mały i niepozorny, lecz niesamowicie funkcjonalny nóż może wprowadzić japońską tradycję do Tw Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 7000D to rozwiązanie pełne wdzięku i elegancji. Nawet ten mały i niepozorny, lecz niesamowicie funkcjonalny nóż może wprowadzić japońską tradycję do Twojej kuchni. Nóż Shotoh jest niezwykle ostry, wyjątkowo łatwy w użyciu i przykuwa uwagę atrakcyjnym wyglądem. Unikatowy kwiatowy wzór damasceński na ostrzu po prostu nie może nie imponować. Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella. Ostrze uzyskuje ostateczną ostrość dzięki japońskiej sztuce szlifowania Honbazuke. Unikalna konstrukcja rękojeści Shotoh, na którą składa się atrakcyjne połączenie drewna o wyrafinowanym wyglądzie ze stalą nierdzewną to kolejna atrakcyjna cecha tego noża. Uchwyt wykonany jest z wielowarstwowej kombinacji lnu i syntetycznej żywicy przypominającej drewno. W połączeniu z wysokogatunkową stalą nierdzewną zapewnia niezwykły komfort pracy. Harmonijna równowaga noża gwarantuje długą pracę bez zmęczenia, nawet jeśli Twoje kompozycje wymagają wycinania dużych ilości owoców i warzyw. Wszystkie noże z serii Miyabi 7000D są produkowane w japońskim mieście Seki z długą tradycją japońskiego rzemiosła, w którym najlepsze narzędzia do cięcia produkowane są od XIV wieku. Jabłka, cukinie lub marchewki - kompaktowy Shotoh tnie i kroi wszystko tak precyzyjnie i bez wysiłku, że Twoje jedzenie przyciągnie wzrok i ukoi kubki smakowe. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    769,00 zł
  • Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Ch Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Chutoh firmy Miyabi zdecydowanie spełnia te wymagania. Możesz go użyć do przygotowania bardzo dobrych dań kuchni japońskiej lub innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje doskonałe właściwości nadaje się również do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych. Nóż jest wykonany z 65 warstw stali o różnych stopniach twardości. Ostrze posiada wyjątkowy damasceński wzór, który powstaje w wyniku piaskowania wielu warstw stali. Proces produkcji sprawia, że ​​nóż jest bardzo ostry i sprężysty. W rezultacie możesz bez wysiłku ciąć przeróżne składniki. Uchwyt noża został zaprojektowany w tradycyjnym japońskim stylu. Nóż do parowania i garnirowania doskonale leży w dłoni i umożliwia cięcie bez zmęczenia. Składa się z mieszanki lnu i żywicy syntetycznej, która przypomina drewno. Materiał ten wyróżnia się bardzo wysoką odpornością. Dekoracyjne ozdoby ze stali nierdzewnej sprawiają, że nóż jest dodatkowo przyjemny dla oka. Nóż Chutoh z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie użytkowania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    869,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozw Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić pieczenie lub większe warzywa. Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich. Ostrze składa się ze stalowego rdzenia otoczonego 64 warstwami dodatkowej stali o długiej żywotności. To daje nożowi imponującą twardość, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników. Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej specjalnej żywicy syntetycznej. Dzięki drewnianemu wyglądowi i wyrafinowanemu designowi ze stali nierdzewnej, uchwyt jest dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny do ​​trzymania podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 099,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozw Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić pieczenie lub większe warzywa. Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich. Ostrze składa się ze stalowego rdzenia otoczonego 64 warstwami dodatkowej stali o długiej żywotności. To daje nożowi imponującą twardość, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników. Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej specjalnej żywicy syntetycznej. Dzięki drewnianemu wyglądowi i wyrafinowanemu designowi ze stali nierdzewnej, uchwyt jest dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny do ​​trzymania podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 499,00 zł
  • Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni. Wyjątkowe ostrze oszlifo Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni. Wyjątkowe ostrze oszlifowane metodą Honbazuke czyni je idealnym do cięcia ryb, mięsa i każdego rodzaju warzyw z wyjątkową precyzją. Każdy nóż ma unikalny damasceński wzór i można go wykorzystać do przygotowania oryginalnych japońskich specjałów i innych potraw, które z pewnością będą główną atrakcją każdego spotkania. Ostrze jest wykonane z rdzenia ze stali węglowej otoczonego przez 64 warstwy twardej stali nierdzewnej dla uzyskania wyjątkowo ostrej krawędzi. Nóż jest następnie poddany złożonemu procesowi hartowania w lodzie (CRYODUR®). Ten proces nie tylko zapewnia ostrzejsze wykończenie noża, ale także czyni go bardziej trwałym, nawet jeśli jest często używany. Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D jest imponująco stabilny i łatwy w utrzymaniu, a jego wyjątkowa równowaga zapobiega zmęczeniu podczas pracy. Dodaj odrobinę profesjonalizmu i wygody do gotowania za pomocą noża Santoku. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 099,00 zł
  • Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hib Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Shotoh oznacza coś w rodzaju „małego noża” i często jest nazywane „drobnym nożem”. Jest stosowany do mniejszych potraw, takich jak owoce lub warzywa. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość, ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMIARY Długość ostrza: 9 cm Długość uchwytu: 10.3 cm Masa: 0.1 kg

    799,00 zł
  • Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną meto Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nóż Gyutoh z serii Miyabi 800 DP dzięki cienkiemu, ale stabilnemu ostrzu pozwala uzyskać w pełni kontrolowane i czyste cięcie. Gyutoh oznacza w Japonii nóż do mięs, w Europie Gyutoh jest powszechnie stosowany jako szczególnie ostry nóż szefa kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw najwyższej jakości stali - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i zachowania krawędzi. Hartowane lodem ostrze Friodur zapewnia ekstremalną twardość (ok. 61 HRC) oraz trwałość. Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącego cięcia wszystkimi technikami cięcia WYMIARY Długość ostrza: 20 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.219 kg

    1 199,00 zł
  • Nóż Sujihiki Miyabi 800 DP to nóż japoński, idealnie nadający się do bezwysiłkowego krojenia mięsa, ryb, a także pieczeni i innych dużych kawałków mięsa. Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP t Nóż Sujihiki Miyabi 800 DP to nóż japoński, idealnie nadający się do bezwysiłkowego krojenia mięsa, ryb, a także pieczeni i innych dużych kawałków mięsa. Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki na uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 13.5 cm Masa: 0.206 kg

    1 199,00 zł
  • Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hib Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw. Dzięki płaskiemu profilowi doskonale sprawdza się do cięć i siekania. Cienkie ostrze jest ostrzone z obu stron, aby nie łamać warzyw podczas cięcia. Jednak ostrze jest wrażliwe i nigdy nie powinno być używane do twardych ścinków, takich jak kości lub ości. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMARY Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.23 kg

    1 199,00 zł
  • Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacn Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki w uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. Nóż do pieczywa Miyabi 800DP posiada długie 24-centymetrowe ostrze, z ostrym ząbkowanym brzegiem, co zapewnia równomierne pokrojenie zarówno grubej skórki, jak i miękkiego bochenka chleba czy też bagietki. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 12.8 cm Masa: 0.209 kg

    1 199,00 zł
  • Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojen Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojenia. Ostrza noży z serii Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 49 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu:  14 cm Masa: 0.218 kg

    1 199,00 zł
  • Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlate Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat wyzbywamy się często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej działalności panowały na świecie. Jej kluczową wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doświadczonych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, spowodowałaby zanik tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową wizją i są w stanie sprostać długotrwałym testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    1 113,00 zł
  • Owy produkt, to doskonały przykład, jak fuzja wieloletniego doświadczenia oraz kucharskiej kreatywności, może skutkować niesamowitym efektem końcowym. Czasy, w których żyjemy, charakteryzuj Owy produkt, to doskonały przykład, jak fuzja wieloletniego doświadczenia oraz kucharskiej kreatywności, może skutkować niesamowitym efektem końcowym. Czasy, w których żyjemy, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, pozbawione są dla nas wartości innej niż użytkowa. Z każdym rokiem nie okazujemy często należnej im uwagi, wymieniając je na coraz to nowsze modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania miały miejsce na świecie. Jej najważniejszą wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo negują ideę masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, doprowadziłaby do zaniku tożsamości oferowanych noży. Dlatego też filozofia postępowania ich zakładu kładzie duży nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej mile widziane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową myślą i dają radę sprostać długotrwałym testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tę samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, z kolei rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki sugerują by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im długowieczność. Każdy z nich jest przecież małym, unikalnym artefaktem.

    1 101,00 zł