Dostępne 24h
obrazek 1 Global NI Nóż do porcjowania 23 cm

Global NI Nóż do porcjowania 23 cm - LuxuryProducts

551,00 zł

SKU: #72-HIENDK-1133

Dostępność produktu: Na zamówienie - od 10 dni do 6 tygodni

Zadzwoń i zamów przez telefon:

+48 660 777 937 +48 577 036 777

Opis

Global NI Nóż kuchenny do porcjowania 23 cm GN-005 Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien. Dane techniczne: Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość - 56-58 HRC Długość całkowita - 37,0 cm Długość ostrza - 23 cm Szerokość klingi - 4,0 cm Grubość klingi - 2,1 mm Sposób ostrzenia - dwustronny Waga - ok. 200 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia. Informacje o producencie


Luksusowe współczesne kuchnie bogate są w wiele przyborów, bez których nie sposób przyrządzić najprostszej potrawy. Należą do nich między innymi wysokiej jakości japońskie noże, których typów i rodzajów jest niemal nieskończenie wiele. Japońskie noże do chleba, mięsa, warzyw, sera, do obierania i filetowania, a nawet specjalne noże do kości czy pomidorów, to zaledwie część z wielkiej rodziny tych przyborów kuchennych. Jak dobrać najodpowiedniejszy z nich?

My kochamy stare manufaktury, dlatego z jeszcze większą przyjemnością cenimy ręczną pracę. To jest absolutne sedno wybory odpowiedniego przybory do krojenia. Stawiamy na firmy japońskie, znając ich jakość. Warto wziąć pod uwagę, że nóż, by spełniał swoje zadanie musi być nie tylko ostry, ale także powinien zostać wykonany z najlepszej jakości surowców – a to nam gwarantują mistrzowie z Japonii. Nóż powinien doskonale układać się z naszej dłoni i przede wszystkim sprawiać, by praca w kuchni była łatwa i przyjemna.

Wydawanie pieniędzy na towary niskiej wartości, sprawi iż tak wykonany nóż będzie krótko spełniał swoje funkcje. A więc jest to oszczędność prowizoryczna. Japońskie towary, a zwłaszcza ręcznie wykonane noże, są dowodem na bardzo długą żywotność. Manufaktury, które prezentujemy w Luxury Products, to ścisła czołówka światowa. Oferujemy Państwu to co najlepsze i posłuży przez długie lata.

Materiały takie jak wysokowęglowa stal nierdzewna, czy drewno magnoliowe to sprawdzone standardy, które muszą obowiązywać w tworzeniu japońskich noży. To właśnie w Kraju Kwitnącej Wiśni przestrzegane są stare rzemieślnicze procedury, które decydują o finalnym wyglądzie i użytkowaniu produktu. Dzięki historii i nowoczesnej technologii możemy mieć w swojej kuchni najwyższej jakości noże z Japonii.

Atrybuty / szczegóły

SKU #72-HIENDK-1133
Producent Global

Zobacz katalog

Opinie

Brak opinii dla tego produktu.