Noże

  • Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Shotoh marki Miyabi można kroić wszystko, nawet w najcieńsze plastry i doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Japoński nóż ma ostrze równie ostre jak brzytwa. Często używany jest do przygotowywania sushi - dzięki niemu pokroimy ryby w idealne plastry. Nóż Shotoh serii 5000MCT firmy Miyabi zachwyca również swoim ciekawym wyglądem, ponieważ wytwarzany jest w specjalnym, bardzo złożonym procesie. Japońska technologia kucia została już wykorzystana do produkcji mieczy samurajskich. Nóż szefa kuchni charakteryzuje się taką samą siłą i lekkością jak słynne miecze z tamtych czasów. Rdzeń ostrza o długości 9 lub 13 cm składa się z wysokiej jakości i szczególnie twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell. Te dwie warstwy nadają ostrzu autentycznie młotkowaną powierzchnię. Ostrze jest hartowane lodem, dzięki czemu jest solidne i trwałe. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża Shotoh firmy Miyabi jest wykonany z wytrzymałego, czarnego drewna Pakka, dzięki czemu umożliwia dłuższą pracę bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 9 cm 13 cm Długość uchwytu: 6.3 cm 6.3 cm Masa: 0.08 kg 0.09 kg

    706,00 zł
  • Prawdziwi kucharze uwielbiają pracować w kuchni z naprawdę dobrymi narzędziami do cięcia, skórowania i filetowania. Do tego szczególnie nadaje się japoński nóż kuchenny Gyutoh z serii 5000M Prawdziwi kucharze uwielbiają pracować w kuchni z naprawdę dobrymi narzędziami do cięcia, skórowania i filetowania. Do tego szczególnie nadaje się japoński nóż kuchenny Gyutoh z serii 5000MCT firmy Miyabi. Produkcja wysokiej jakości noży szefa kuchni ma długą tradycję. Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Specjalne ostrze o długości 20 cm wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Dodatkowo ma nieporównywalny wygląd stali damasceńskiej, dzięki czemu każdy nóż z serii 5000MCT jest wyjątkowy. Specjalny proces hartowania CRYODUR® zapewnia wyjątkową twardość ostrza - hartowane lodem ostrza mają szczególnie precyzyjną krawędź tnącą, są odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność. Japońskie noże są niezwykle ostre i imponują swoją światowej sławy precyzją. Ostrze jest ostrzone tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Uzyskujemy tym samym kształt ostrza w literę V co zapewnia niesamowitą ostrość obu stron. Cały nóż jest idealnie wyważony dzięki czemu można pracować bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie trwałe, odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 20 cm Długość uchwytu: 13.6 cm Masa: 0.21 kg

    1 009,00 zł