Kawa single origin

  • Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazyli, wypalona w polskiej palarni Miga Coffee. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku poj Kawa ziarnista jakości specialty pochodząca z Brazyli, wypalona w polskiej palarni Miga Coffee. Kawa palona w średnim stopniu, idealna do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. W smaku pojawiają się nuty zbliżone do orzechów, czekolady i wanilii.Kraj pochodzenia ziarna: Brazylia Region: Alta Mogiana, CajuruFarma: Santa RitaProducent: Rodrigo de Freitas SilvaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Arabica, Yellow CatuaíPołożenie upraw: 900 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 82 / 100 punktówOPAKOWANIENasze opakowania nadają się do kompostowania i nie powodują żadnych negatywnych skutków dla samego procesu, powstałego kompostu i ogólnie dla środowiska. Opakowania 1kg wykonane są z mono materiału nadającego się do 100% recyklingu oraz są neutralne dla klimatu dzięki kompensacji CO2.OPINIA ROASTERAKawa jakości speciality do codziennej celebracji dnia: aromatyczna i delikatna, z nutami mlecznej czekolady i migdałów. Jest to kawa sezonowa, czyli zmienia się w zależności od okresu, jednak zawsze dobieramy ją tak, aby tak samo dobrze smakowała.

    44,00 zł
  • Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czek Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de FerroProducent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio TutidaMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Paraiso MG, Mundo NovoPołożenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.Punkty w cuppingu: 82 / 100 punktów

    43,00 zł
  • Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. Kaw Kawa ziarnista jakości specialty z Salwadoru wypalona we włoskiej palarni Le Piantagioni del Caffe. Palona w średnim stopniu, świetnie sprawdzi się do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. Kawa jest słodka a w jej smaku można wyczuć nuty mandarynek i białej czekolady.Kraj pochodzenia ziarna: SalwadorRegion: Santa AnaOdmiana: BourbonMetoda obróbki: WashedPołożenie upraw: 1600 m n.p.m.

    90,00 zł
  • Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czek Kawa ziarnista jakości speciality pochodząca z Brazylii, wypalona we wrocławskiej palarni Figa Coffee. Ciemno palona, idealna do ekspresu ciśnieniowego i kawiarki. W smaku wyczuwalne są nuty czekolady, orzechów oraz karmelu. Od wersji klasycznej różni ją profil wypału - STRONG ma mniejszą kwasowość i jest bardziej intensywna.Kraj pochodzenia kawy: BrazyliaRegion: Cerrado, Monte Carmelo, Chapadao de FerroMetoda obróbki: NaturalOdmiana: Paraiso MG, Mundo NovoPołożenie upraw: 800 - 1300 m n.p.m.

    140,00 zł