Noże

  • Fantastyczne sztućce z Włoch Fantastyczne sztućce z Włoch

    441,00 zł
  • Luksusowe sztućce z Włoch Luksusowe sztućce z Włoch

    453,00 zł
  • Luksusowe sztućce z Włoch Luksusowe sztućce z Włoch

    515,00 zł
  • Oryginalne sztućce od indyjskiego producenta Oryginalne sztućce od indyjskiego producenta

    238,00 zł
  • Jest to oryginalny komplet siedmiu noży Berti Knives. Rękojeści zostały wytworzone z drzewa oliwnego. Czasy, w których żyjemy, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty Jest to oryginalny komplet siedmiu noży Berti Knives. Rękojeści zostały wytworzone z drzewa oliwnego. Czasy, w których żyjemy, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat nie okazujemy często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. W kompletnej opozycji do takiego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie autonomiczna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania panowały na świecie. Jej najważniejszą myślą przewodnią jest przywiązanie do tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych włoskich rzemieślników. Ojcowie marki zdecydowanie sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem niewykwalifikowanej siły roboczej, która jak sądzą, doprowadziłaby do zaniku tożsamości oferowanych wyrobów. Z tego powodu filozofia działania ich firmy kładzie duży nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową ideą oraz są w stanie sprostać długotrwałym testom jakości. W odróżnieniu od konkurencji, za poszczególne etapy wytwarzania noża nie odpowiadają wyspecjalizowane sekcje rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza zrobione są ze stali, z kolei rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym dziełem sztuki.

    493,00 zł
  • W pełni uniwersalne ostrze, znajdujące zastosowanie w niemal każdej kuchennej sytuacji. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których uż W pełni uniwersalne ostrze, znajdujące zastosowanie w niemal każdej kuchennej sytuacji. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z każdym rokiem nie okazujemy często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. Inaczej do takiego stanu rzeczy ma się filozofia marki Berti Knives, produkującej ekskluzywne noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej działalności panowały na świecie. Jej kluczową myślą przewodnią jest wierność tradycji, która kultywowana jest nadal przez czwarte już pokolenie tych włoskich rzemieślników. Ojcowie marki zdecydowanie sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, spowodowałaby zanik tożsamości oferowanych noży. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie specjalny nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska rodzina jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową myślą oraz są w stanie sprostać długotrwałym próbom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy wyrobu noża nie odpowiadają wyspecjalizowane sekcje pracowników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest całkowicie niepowtarzalne. W produkcji korzysta się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści między innymi z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki zachęcają by ich noże, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    200,00 zł
  • Komplet składa się z trzech noży z kolekcji Compendio oraz dedykowanego stojaka. Czasy, w których przyszło nam żyć, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. W konsekwencji, przedmioty któ Komplet składa się z trzech noży z kolekcji Compendio oraz dedykowanego stojaka. Czasy, w których przyszło nam żyć, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. W konsekwencji, przedmioty których używamy każdego dnia, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat nie okazujemy często należnej im uwagi, wymieniając je na kolejne modele. Inaczej do takiego stanu rzeczy ma się filozofia marki Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie autonomiczna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania miały miejsce na świecie. Jej najważniejszą wartością jest przywiązanie do tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak sądzą, doprowadziłaby do zaniku tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia pracy ich firmy kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową wizją i potrafią sprostać wieloletnim próbom jakości. W odróżnieniu od innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane sekcje rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najwyższej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, z kolei rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki zachęcają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z odpowiednim szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, unikalnym artefaktem.

    od 1300,00-
    do1 419,00 zł
  • Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2 Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Sze Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2 Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 32,5 cm Długość ostrza – 20 cm Szerokość klingi – 4,1 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 166 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    479,00 zł
  • Nóż kuchenny do plastrowania 18 cm | Global G-6 Wszechstronny nóż, przeznaczony do plastrowania i krojenia w kostkę delikatnych produktów, przydatny zwłaszcza przy krojeniu mięsa i ryb. Pozwal Nóż kuchenny do plastrowania 18 cm | Global G-6 Wszechstronny nóż, przeznaczony do plastrowania i krojenia w kostkę delikatnych produktów, przydatny zwłaszcza przy krojeniu mięsa i ryb. Pozwala kroić cienko i równo, zarówno przed, jak i po gotowaniu. Zaokrąglony czubek sprawia, że nóż nigdy się nie zaklinuje, a szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 30 cm Długość ostrza – 18 cm Szerokość klingi – 4,2 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 159 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    479,00 zł
  • Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20c Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20cm) oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej. Dane techniczne Global G-2: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 32,5 cm Długość ostrza – 20 cm Szerokość klingi – 4,1 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 166 g Dane techniczne ostrzałka Minosharp: Białe koło - GRUBE ziarno Różowe koło - ŚREDNIE ziarno Długość - 20 cm Długość rączki - 12 cm Wysokość - 6,5 cm Szerokość - 4 cm Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    623,00 zł
  • Uniwersalny komplet, który jest wymarzonym początkiem przygody z nożami Global i wyśmienicie się sprawdzi jako luksusowy podarunek dla prawdziwego szefa kuchni. W zestawie znajduje się czarne et Uniwersalny komplet, który jest wymarzonym początkiem przygody z nożami Global i wyśmienicie się sprawdzi jako luksusowy podarunek dla prawdziwego szefa kuchni. W zestawie znajduje się czarne etui z siedmioma kieszeniami, zasuwane na zamek błyskawiczny i wykonane z solidnego nylonu. Mając na podorędziu funkcjonalne etui, nie tylko bezpiecznie przechowamy najwyższej jakości noże, lecz także komfortowo je przeniesiemy, skutecznie chroniąc ostrza. Zestaw składa się z następujących elementów: Nóż szefa kuchni 20cm (G-2) Nóż do porcjowania 21cm (G-3) Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm (G-21) Nóż szefa kuchni 13cm (GS-3) Nóż do warzyw 14cm (GS-5) Nóż uniwersalny, elastyczny 15cm (GS-11) Nóż do obierania 8cm (GSF-15) Etui na 7 noży wymiary: 38 x 24 cm ,po rozłożeniu 38 x 49,9 cm Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem

    2 855,00 zł
  • Profesjonalny nóż kuchenny do porcjowania 22 cm | Global GF-37 Stosunkowo ciężki nóż kuchenny do porcjowania, przeznaczony do krojenia gorących mięs, np. pieczeni wołowej, szynki czy indyka. Profesjonalny nóż kuchenny do porcjowania 22 cm | Global GF-37 Stosunkowo ciężki nóż kuchenny do porcjowania, przeznaczony do krojenia gorących mięs, np. pieczeni wołowej, szynki czy indyka. Długa, wąska klinga pozwala uzyskać cienkie i równe plastry, delikatnym ruchem noża. Najlepszy efekt osiągnie się przytrzymując mięso specjalnym widelcem do porcjowania i krojąc je w poprzek włókien. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 35 cm Długość ostrza – 22 cm Szerokość klingi – 2,7 cm Grubość klingi – 3,5 mm Waga – ok. 212 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    678,00 zł
  • Zestaw 2 noży G-2 + GS-1 | Global G-201 Dwuczęściowy zestaw noży Global to wspaniała okazja, aby przekonać się o niezrównanej jakości japońskich noży. Kucharz otrzymuje niezbędne narzędzi Zestaw 2 noży G-2 + GS-1 | Global G-201 Dwuczęściowy zestaw noży Global to wspaniała okazja, aby przekonać się o niezrównanej jakości japońskich noży. Kucharz otrzymuje niezbędne narzędzia do codziennej pracy, od krojenia i plastrowania mięsa i ryb, po obieranie i szatkowanie warzyw i owoców. Te dwa solidne noże są jak niezawodny przepis na sukces w kuchni – niezależnie od stopnia umiejętności kulinarnych użytkownika. Zestaw zawiera: Nóż szefa kuchni 20 cm (G-2) Nóż kuchenny 11 cm (GS-1) Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    803,00 zł
  • Nóż kuchenny do szynki i łososia, elastyczny 31cm | Global G-10 Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i w Nóż kuchenny do szynki i łososia, elastyczny 31cm | Global G-10 Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 43,5 cm Długość ostrza – 31 cm Szerokość klingi – 1,5 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 141 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    539,00 zł
  • Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41 Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowin Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41 Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 34 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 1,1 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 110 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    654,00 zł
  • Nóż kuchenny do obierania 7 cm | Global GS-8 Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje p Nóż kuchenny do obierania 7 cm | Global GS-8 Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 18,5 cm Długość ostrza – 7 cm Szerokość klingi – 1,1 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 87 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    371,00 zł
  • Nóż kucharza, żłobiony 13 cm | GS-51 Wszechstronny nóż, który świetnie się sprawdza podczas wielu kuchennych zadań, od siekania zieleniny po plastrowanie pomidorów czy dzielenie mięsa. Mni Nóż kucharza, żłobiony 13 cm | GS-51 Wszechstronny nóż, który świetnie się sprawdza podczas wielu kuchennych zadań, od siekania zieleniny po plastrowanie pomidorów czy dzielenie mięsa. Mniejsza niż w typowym nożu szefa kuchni klinga zapewnia pełną kontrolę nad nożem i ułatwia krojenie delikatnych składników. Żłobione ostrze zapobiega przywieraniu miękkich produktów do noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 25,5 cm Długość ostrza – 13 cm Szerokość klingi – 2,9 cm Grubość klingi – 2 mm Waga – ok. 110 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

    426,00 zł
  • Global SAI Nóż kuchenny do pieczywa 23 cm SAI-05 Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak br Global SAI Nóż kuchenny do pieczywa 23 cm SAI-05 Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach. Dane techniczne: Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana (ząbkowane ostrze) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 37,5 cm Długość ostrza – 23 cm Szerokość klingi – 3,7 cm Grubość klingi – 2,5 mm Waga – ok. 242 g Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu. Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

    774,00 zł
  • Global SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 25 cm SAI-06 Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać Global SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 25 cm SAI-06 Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę. Dane techniczne: Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 40 cm Długość ostrza – 25 cm Szerokość klingi – 5 cm Grubość klingi – 3 mm Waga – ok. 325 g Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu. Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

    954,00 zł
  • Zestaw 4 noży kuchennych Global SAI: 01,M02,M04,S01R Praktyczny zestaw noży Global SAI, który obejmuje cztery podstawowe narzędzia do przygotowywania potraw. Kucharz otrzymuje wszechstronny nóż Zestaw 4 noży kuchennych Global SAI: 01,M02,M04,S01R Praktyczny zestaw noży Global SAI, który obejmuje cztery podstawowe narzędzia do przygotowywania potraw. Kucharz otrzymuje wszechstronny nóż szefa i nóż uniwersalny do krojenia wielu różnych produktów, w tym mięsa i ryb; nóż do pieczywa oraz nóż do obierania warzyw i owoców. Wysokiej jakości noże Global SAI zaprojektowano w taki sposób, żeby maksymalnie usprawnić proces gotowania, zarówno w kuchni restauracyjnej, jak i w domu. Zestaw zawiera: Global SAI Nóż szefa kuchni 19 cm (SAI-01) Global SAI Nóż uniwersalny 14,5 cm (SAI-M02) Global SAI Nóż do pieczywa 17 cm (SAI-M04) Global SAI Nóż do obierania 9 cm (SAI-S01R) Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu. Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

    2 507,00 zł
  • Global SAI Zestaw 4 noży kuchennych w bloku Zestaw zawiera: - 3 warstwowy nóż kuchenny Szefa 19 cm SAI-01 - 3 warstwowy nóż kuchenny uniwersalny 15 cm SAI-M02 - 3 warstwowy nóż kuchenny do piec Global SAI Zestaw 4 noży kuchennych w bloku Zestaw zawiera: - 3 warstwowy nóż kuchenny Szefa 19 cm SAI-01 - 3 warstwowy nóż kuchenny uniwersalny 15 cm SAI-M02 - 3 warstwowy nóż kuchenny do pieczywa 17 cm SAI-M04 - 3 warstwowy nóż kuchenny do obierania 9 cm SAI-S01R - Blok do noży w kształcie żaglowca  Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu. Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

    3 119,00 zł
  • Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości. Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości. Nóż z ostrzem o długości 23 cm i typowej, falowanej krawędzi z łatwością prześlizgnie się nawet przez twardą, chrupiącą skórkę pełnoziarnistego pieczywa. Wyjątkowa ostrość i niebywałe właściwości tnące ostrza FRIODUR to zasługa specjalnej, podwójnie hartowanej lodem, twardej i wytrzymałej stali FC61. Ponadto zastosowanie szlifu Katana-Edge gwarantuje precyzję godną najdoskonalszych japońskich mieczy. Noże MIYABI 4000FC doskonale leżą w dłoni – są pewne, wyważone i przyjemne w dotyku. Ośmiokątny trzpień i impregnowany uchwyt z drewna Pakka wpływają dodatkowo na ich niepowtarzalny design. Każdy nóż z tej japońskiej serii zdobi eleganckie, subtelne, mozaikowe logo MIYABI. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    757,00 zł
  • Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego rdzeń został wykonany z twardej stali FC61, pokryte jest 48 warstwami stali nierdzewnej. Dzięki temu ostrze ma unikalny wzór damasceński. W ramach procesu produkcyjnego ostrze FRIODUR® zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania lodem. Dzięki temu jest wyjątkowo odporne na korozję i trwałe. Jednocześnie ostrze jest wyjątkowo cienkie - dlatego idealnie nadaje się na przykład do cięcia drobnych plasterków ogórka lub pomidorów. Ten japoński nóż do warzyw łączy niesamowitą ostrość z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Nóż, który szczególnie zachwyci kolekcjonerów, ponieważ wzór damasceński ostrza jest wyjątkowy - nie ma dwóch takich samych noży. CECHY SZCZEGÓLNE Rewolucyjny stalowy rdzeń FC61 charakteryzuje się drobnym rozprowadzeniem węglików i jest chroniony przez 48 warstw odpornej stali Precyzyjne rozprowadzenie węglika tworzy ostre jak brzytwa i trwałe ostrze o twardości Rockwella 61 Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia niezwykłą trwałość Ostrze jest ręcznie szlifowane historyczną metodą Honbazuke do wyjątkowo ostrego kąta 9.5 - 12 stopni Autentyczny, cienki japoński profil ostrza Rękojeść wykonana z czarnego drewna Pakka i stylowo wytłoczona mozaikową szpilką. Ergonomiczny japoński uchwyt w kształcie litery D. Ręcznie wykonane w Seki, Japonia WYMIARY Produkt dostępny w rozmiarze 17 cm.

    1 249,00 zł
  • Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Shotoh marki Miyabi można kroić wszystko, nawet w najcieńsze plastry i doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Japoński nóż ma ostrze równie ostre jak brzytwa. Często używany jest do przygotowywania sushi - dzięki niemu pokroimy ryby w idealne plastry. Nóż Shotoh serii 5000MCT firmy Miyabi zachwyca również swoim ciekawym wyglądem, ponieważ wytwarzany jest w specjalnym, bardzo złożonym procesie. Japońska technologia kucia została już wykorzystana do produkcji mieczy samurajskich. Nóż szefa kuchni charakteryzuje się taką samą siłą i lekkością jak słynne miecze z tamtych czasów. Rdzeń ostrza o długości 9 lub 13 cm składa się z wysokiej jakości i szczególnie twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell. Te dwie warstwy nadają ostrzu autentycznie młotkowaną powierzchnię. Ostrze jest hartowane lodem, dzięki czemu jest solidne i trwałe. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża Shotoh firmy Miyabi jest wykonany z wytrzymałego, czarnego drewna Pakka, dzięki czemu umożliwia dłuższą pracę bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 9 cm 13 cm Długość uchwytu: 6.3 cm 6.3 cm Masa: 0.08 kg 0.09 kg

    656,00 zł