Dom i ogród

  • Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać prze Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt. Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku. Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł
  • Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 6000MCT jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Długi nóż z ergonomicznym uchwytem jest idealny do cięcia mięsa i ryb, a także łatwy do czyszczenia. Drewniany uchwyt sprawia, że ​​nóż jest wygodny w trzymaniu i ułatwia cięcie pod różnymi kątami. Rdzeń noża wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami stali. Specjalna obróbka nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke, co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella. Lekko wygięty uchwyt zbudowany z ciemnobrązowego drewno ma tradycyjny japoński kształt i wygodnie leży w dłoni. Wewnętrzny system dociskowy rękojeści zapewnia równą łatwość pracy z szeroką gamą technik cięcia. Nóż Sujihiki 6000MCT jest wytrzymałym, elastycznym, wytrzymałym narzędziem, po które na pewno sięgniesz, ilekroć wejdziesz do kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 609,00 zł
  • Japoński nóż Kudamono z serii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami zarówno pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań. Os Japoński nóż Kudamono z serii Miyabi 7000D to przydatny, wysokiej jakości dodatek do Twojej kuchni, który wygrywa z innymi nożami zarówno pod względem jakości, jak i zakresu zastosowań. Ostrze, z wyjątkowo ostrym wykończeniem dzięki szlifowaniu Honbazuke, jest specjalnie przeznaczone do skutecznego i dokładnego czyszczenia oraz siekania różnych rodzajów owoców i warzyw. Autentyczny japoński profil ostrza w połączeniu z japońskim kształtem D rękojeści to zwycięska kombinacja. Rezultatem jest uniwersalny nóż do warzyw, który zawsze dobrze leży w dłoni i przydaje się podczas wszystkich tradycyjnych prac związanych z cięciem. Dobrze wyważony uchwyt zapobiega również zmęczeniu podczas używania. Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella. Dzięki wszechstronnemu Kudamono nie tylko możesz wyposażyć swoją kuchnię w wysokiej jakości instrument, ale możesz cieszyć się najwyższym komfortem podczas krojenia lub czyszczenia owoców lub warzyw. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    669,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 7000D to rozwiązanie pełne wdzięku i elegancji. Nawet ten mały i niepozorny, lecz niesamowicie funkcjonalny nóż może wprowadzić japońską tradycję do Tw Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 7000D to rozwiązanie pełne wdzięku i elegancji. Nawet ten mały i niepozorny, lecz niesamowicie funkcjonalny nóż może wprowadzić japońską tradycję do Twojej kuchni. Nóż Shotoh jest niezwykle ostry, wyjątkowo łatwy w użyciu i przykuwa uwagę atrakcyjnym wyglądem. Unikatowy kwiatowy wzór damasceński na ostrzu po prostu nie może nie imponować. Wytrzymała wieloskładnikowa stal rdzenia, składająca się z kobaltu, molibdenu i wanadu otoczona 64 warstwami stali nierdzewnej, pomaga ostrzu noża osiągnąć twardość około 60 w skali Rockwella. Ostrze uzyskuje ostateczną ostrość dzięki japońskiej sztuce szlifowania Honbazuke. Unikalna konstrukcja rękojeści Shotoh, na którą składa się atrakcyjne połączenie drewna o wyrafinowanym wyglądzie ze stalą nierdzewną to kolejna atrakcyjna cecha tego noża. Uchwyt wykonany jest z wielowarstwowej kombinacji lnu i syntetycznej żywicy przypominającej drewno. W połączeniu z wysokogatunkową stalą nierdzewną zapewnia niezwykły komfort pracy. Harmonijna równowaga noża gwarantuje długą pracę bez zmęczenia, nawet jeśli Twoje kompozycje wymagają wycinania dużych ilości owoców i warzyw. Wszystkie noże z serii Miyabi 7000D są produkowane w japońskim mieście Seki z długą tradycją japońskiego rzemiosła, w którym najlepsze narzędzia do cięcia produkowane są od XIV wieku. Jabłka, cukinie lub marchewki - kompaktowy Shotoh tnie i kroi wszystko tak precyzyjnie i bez wysiłku, że Twoje jedzenie przyciągnie wzrok i ukoi kubki smakowe. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    769,00 zł
  • Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Ch Japoński świat szefów kuchni stawia bardzo wysokie wymagania wobec noży. Muszą one być nie tylko doskonałe pod względem ostrości, ale powinny także posiadać przyciągający design. Nóż Chutoh firmy Miyabi zdecydowanie spełnia te wymagania. Możesz go użyć do przygotowania bardzo dobrych dań kuchni japońskiej lub innych azjatyckich. Jednak ze względu na swoje doskonałe właściwości nadaje się również do kuchni europejskiej. Ten przyrząd kuchenny służy przede wszystkim do przyrządzania dań rybnych lub mięsnych. Nóż jest wykonany z 65 warstw stali o różnych stopniach twardości. Ostrze posiada wyjątkowy damasceński wzór, który powstaje w wyniku piaskowania wielu warstw stali. Proces produkcji sprawia, że ​​nóż jest bardzo ostry i sprężysty. W rezultacie możesz bez wysiłku ciąć przeróżne składniki. Uchwyt noża został zaprojektowany w tradycyjnym japońskim stylu. Nóż do parowania i garnirowania doskonale leży w dłoni i umożliwia cięcie bez zmęczenia. Składa się z mieszanki lnu i żywicy syntetycznej, która przypomina drewno. Materiał ten wyróżnia się bardzo wysoką odpornością. Dekoracyjne ozdoby ze stali nierdzewnej sprawiają, że nóż jest dodatkowo przyjemny dla oka. Nóż Chutoh z serii Miyabi 7000D dzięki prostocie użytkowania i imponującemu wyglądowi będzie dodatkowym atutem Twojej kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    869,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozw Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić pieczenie lub większe warzywa. Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich. Ostrze składa się ze stalowego rdzenia otoczonego 64 warstwami dodatkowej stali o długiej żywotności. To daje nożowi imponującą twardość, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników. Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej specjalnej żywicy syntetycznej. Dzięki drewnianemu wyglądowi i wyrafinowanemu designowi ze stali nierdzewnej, uchwyt jest dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny do ​​trzymania podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 099,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozw Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 7000D to uniwersalne narzędzie o atrakcyjnym designie. Dzięki ostrzu o długości 20 lub 24 cm idealnie nadaje się do krojenia większych składników, co pozwala z łatwością kroić pieczenie lub większe warzywa. Dzięki specjalnemu kształtowi idealnie nadaje się do przyrządzania japońskich potraw. Będziesz cieszyć się tym nożem przez wiele lat, szczególnie jeśli użyjesz azjatyckich technik cięcia w kuchni. Jednak dzięki swoim wyjątkowym właściwościom nadaje się również do większości innych potraw, również europejskich. Ostrze składa się ze stalowego rdzenia otoczonego 64 warstwami dodatkowej stali o długiej żywotności. To daje nożowi imponującą twardość, dzięki czemu jest wyjątkowo wytrzymały. Jest to również kluczowy warunek do uzyskania precyzyjnej krawędzi zapewniającej ekstremalną ostrość. Użyj tego noża, aby bez wysiłku ciąć wszelkie rodzaje składników. Trudno przejść obojętnie obok estetycznego i imponująco funkcjonalnego uchwytu, wykonanego z bardzo twardej i wytrzymałej specjalnej żywicy syntetycznej. Dzięki drewnianemu wyglądowi i wyrafinowanemu designowi ze stali nierdzewnej, uchwyt jest dziełem sztuki sam w sobie. Jest również wygodny do ​​trzymania podczas cięcia. Delektuj się unikalnym przygotowaniem japońskich potraw z nożem Gyutoh Miyabi serii 7000D. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 499,00 zł
  • Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni. Wyjątkowe ostrze oszlifo Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 7000D to estetyczne narzędzie o wysokiej jakości, które zrobiło wrażenie na profesjonalnych szefach i ambitnych amatorach kuchni. Wyjątkowe ostrze oszlifowane metodą Honbazuke czyni je idealnym do cięcia ryb, mięsa i każdego rodzaju warzyw z wyjątkową precyzją. Każdy nóż ma unikalny damasceński wzór i można go wykorzystać do przygotowania oryginalnych japońskich specjałów i innych potraw, które z pewnością będą główną atrakcją każdego spotkania. Ostrze jest wykonane z rdzenia ze stali węglowej otoczonego przez 64 warstwy twardej stali nierdzewnej dla uzyskania wyjątkowo ostrej krawędzi. Nóż jest następnie poddany złożonemu procesowi hartowania w lodzie (CRYODUR®). Ten proces nie tylko zapewnia ostrzejsze wykończenie noża, ale także czyni go bardziej trwałym, nawet jeśli jest często używany. Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D jest imponująco stabilny i łatwy w utrzymaniu, a jego wyjątkowa równowaga zapobiega zmęczeniu podczas pracy. Dodaj odrobinę profesjonalizmu i wygody do gotowania za pomocą noża Santoku. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali CMV60 osadzony w 64 warstwach stali nierdzewnej gwarantuje twardość i wytrzymałość Ostrza hartowane tecnologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność Tradycyjny kształt uchwytu w kształcie litery D z unikalnym wzornictwem zapewniającym idealną równowagę i niestrudzone cięcie Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Wytrzymała i łatwa w czyszczeniu rękojeść Micarta w eleganckim drewnie, wykonana z wielowarstwowego lnu i żywicy syntetycznej w połączeniu ze stalą nierdzewną

    1 099,00 zł
  • Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hib Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Shotoh oznacza coś w rodzaju „małego noża” i często jest nazywane „drobnym nożem”. Jest stosowany do mniejszych potraw, takich jak owoce lub warzywa. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość, ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMIARY Długość ostrza: 9 cm Długość uchwytu: 10.3 cm Masa: 0.1 kg

    799,00 zł
  • Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną meto Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 42 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nóż Gyutoh z serii Miyabi 800 DP dzięki cienkiemu, ale stabilnemu ostrzu pozwala uzyskać w pełni kontrolowane i czyste cięcie. Gyutoh oznacza w Japonii nóż do mięs, w Europie Gyutoh jest powszechnie stosowany jako szczególnie ostry nóż szefa kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw najwyższej jakości stali - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i zachowania krawędzi. Hartowane lodem ostrze Friodur zapewnia ekstremalną twardość (ok. 61 HRC) oraz trwałość. Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącego cięcia wszystkimi technikami cięcia WYMIARY Długość ostrza: 20 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.219 kg

    1 199,00 zł
  • Nóż Sujihiki Miyabi 800 DP to nóż japoński, idealnie nadający się do bezwysiłkowego krojenia mięsa, ryb, a także pieczeni i innych dużych kawałków mięsa. Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP t Nóż Sujihiki Miyabi 800 DP to nóż japoński, idealnie nadający się do bezwysiłkowego krojenia mięsa, ryb, a także pieczeni i innych dużych kawałków mięsa. Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki na uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 13.5 cm Masa: 0.206 kg

    1 199,00 zł
  • Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hib Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw. Dzięki płaskiemu profilowi doskonale sprawdza się do cięć i siekania. Cienkie ostrze jest ostrzone z obu stron, aby nie łamać warzyw podczas cięcia. Jednak ostrze jest wrażliwe i nigdy nie powinno być używane do twardych ścinków, takich jak kości lub ości. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMARY Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.23 kg

    1 199,00 zł
  • Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacn Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki w uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. Nóż do pieczywa Miyabi 800DP posiada długie 24-centymetrowe ostrze, z ostrym ząbkowanym brzegiem, co zapewnia równomierne pokrojenie zarówno grubej skórki, jak i miękkiego bochenka chleba czy też bagietki. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 12.8 cm Masa: 0.209 kg

    1 199,00 zł
  • Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojen Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojenia. Ostrza noży z serii Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 49 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu:  14 cm Masa: 0.218 kg

    1 199,00 zł
  • Jeśli szukasz wygodnego miejsca do przechowywania noży kuchennych, ten bambusowy blok jest propozycją właśnie dla Ciebie! Wykonany jest z egzotycznego drewna, który pasuje do noży Miyabi, poni Jeśli szukasz wygodnego miejsca do przechowywania noży kuchennych, ten bambusowy blok jest propozycją właśnie dla Ciebie! Wykonany jest z egzotycznego drewna, który pasuje do noży Miyabi, ponieważ wszystkie te produkty przywołują na myśl japoński styl. Blok o wymiarach 20,5 cm x 42,5 cm x 23 cm blok oferuje mnóstwo miejsca na przechowywanie dużej ilości noży. Blok jest magnetyczny, dzięki czemu noże przyczepiają się do powierzchni magnetycznej. To nie tylko tworzy interesujący wizualnie efekt, ale oznacza, że możesz chwycić za nóż, którego potrzebujesz w ciągu kilku sekund. Szczególną cechą produktu jest to, że magnes jest przymocowany pod powierzchnią bambusa, dzięki czemu jest niewidoczny dla oka. Ten magnetyczny blok Miyabi to świetny sposób na utrzymanie porządku w Twojej kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Bezpieczna i odpowiednia opcja przechowywania Idealna ochrona noży Wykonany z drewna bambusowego

    609,00 zł
  • Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdł Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdłużej. Hinoki to rodzaj drewna cyprysowego występującego tylko w Japonii. Jest bardzo lekkie, wyjątkowo sprężyste, a co za tym idzie niesamowicie trwałe. Jest również bardzo odporne na działanie wody i dlatego można go łatwo wyczyścić. Hinoki posiada jeszcze inną ogromną zaletę wyróżniającą ją na tle innych desek – drewno posiada naturalne właściwości antybakteryjne. Deska do krojenia Hinoki występuje w dwóch rozmiarach: 35 cm x 20 cm x 3 cm oraz 40 cm x 25 cm x 3 cm. Wykonana jest z jednego kawałka drewna z zewnętrznej części pnia drzewa. W rezultacie płyta nie musi być sklejana jak inne drewniane deski do krojenia. Dzięki desce do krojenia Hinoki możesz wygodnie kroić mięso, warzywa i inne produkty i mieć pewność, że Twoje noże Miyabi pozostaną ostre na długie lata. CECHY SZCZEGÓLNE Idealna deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki Doskonała twarda i mocna powierzchnia cięcia Trwała WYMIARY Długość: 35 cm 40 cm Szerokość: 20 cm 25 cm Wysokość:  3 cm 3 cm

    509,00 zł
  • Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdł Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdłużej. Hinoki to rodzaj drewna cyprysowego występującego tylko w Japonii. Jest bardzo lekkie, wyjątkowo sprężyste, a co za tym idzie niesamowicie trwałe. Jest również bardzo odporne na działanie wody i dlatego można go łatwo wyczyścić. Hinoki posiada jeszcze inną ogromną zaletę wyróżniającą ją na tle innych desek – drewno posiada naturalne właściwości antybakteryjne. Deska do krojenia Hinoki występuje w dwóch rozmiarach: 35 cm x 20 cm x 3 cm oraz 40 cm x 25 cm x 3 cm. Wykonana jest z jednego kawałka drewna z zewnętrznej części pnia drzewa. W rezultacie płyta nie musi być sklejana jak inne drewniane deski do krojenia. Dzięki desce do krojenia Hinoki możesz wygodnie kroić mięso, warzywa i inne produkty i mieć pewność, że Twoje noże Miyabi pozostaną ostre na długie lata. CECHY SZCZEGÓLNE Idealna deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki Doskonała twarda i mocna powierzchnia cięcia Trwała WYMIARY Długość: 35 cm 40 cm Szerokość: 20 cm 25 cm Wysokość:  3 cm 3 cm

    699,00 zł
  • Specjalnie zaprojektowany do noży Miyabi, podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera podkładkę z drewna Hinoki, która może pomieścić szeroką gamę różnych kamieni ostrzących. Drewno Hinoki poc Specjalnie zaprojektowany do noży Miyabi, podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera podkładkę z drewna Hinoki, która może pomieścić szeroką gamę różnych kamieni ostrzących. Drewno Hinoki pochodzi z drzewa cypryjskiego występującego tylko w Japonii i słynie z unikalnych właściwości. Podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera także kamień do czyszczenia, wygładzania i poprawy działania ceramicznego kamienia do ostrzenia Toishi Pro. Kamienie ostrzące mogą być używane do ostrzenia noży wykonanych z różnych materiałów i o różnych ziarnistościach, w tym #400 do poważnych prac korygujących lub naprawy przerw w ostrzu i #10000 dla wyjątkowo ostrego wykończenia. Kamień syntetyczny doskonale nadaje się do ostrzenia i nadaje nożom wyjątkowo ostre krawędzie. Po ostrzeniu, noże z łatwością rozdrobnią mięsa, ryby i inne składniki, a nawet pozwolą Ci je pokroić w cienkie plastry w prawdziwie japońskim stylu. Użyj tego podstawowego zestawu do ostrzenia noży, aby Twoje noże miały wyjątkowo ostrą krawędź zawsze, kiedy tego potrzebujesz. CECHY SZCZEGÓLNE Cokół wykonany z drewna Hinoki Różne kamienie do ostrzenia można bezpiecznie włożyć bez poślizgu

    459,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie ostro przy pomocy kamienia do ostrzenia #400. Materiał, z którego wykonane są noże i ich ostra krawędź otrzymana techniką Honbazuke sprawiają Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie ostro przy pomocy kamienia do ostrzenia #400. Materiał, z którego wykonane są noże i ich ostra krawędź otrzymana techniką Honbazuke sprawiają, że ważne jest, aby ostrzyć noże odpowiednimi narzędziami, aby nie straciły swoich walorów. Można również ostrzyć noże od innych producentów, ponieważ kamień nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów z wyjątkiem ceramiki. Kamień do ostrzenia wykonany jest z ceramiki syntetycznej, która zapewnia najlepsze rezultaty. Oznacza to, że możesz szybko pracować i uzyskać dobre wyniki w ciągu kilku minut. Ze względu na silne ziarno jest przeznaczony głównie do dużych prac korekcyjnych, takich jak przerwy lub nacięcia na ostrzu. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniu do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 400 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    539,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #1000. Kamień umożliwia efektywne i łatwe ostrzenie różnych ostrzy. Chociaż został specjalnie zaprojektowan Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #1000. Kamień umożliwia efektywne i łatwe ostrzenie różnych ostrzy. Chociaż został specjalnie zaprojektowana do noży Miyabi, może być również używany do wszystkich innych profesjonalnych noży i rodzajów stali. W przypadku noży ceramicznych należy jednak użyć innej osełki. Kamień do ostrzenia wykonany jest z ceramiki syntetycznej, która oferuje najlepsze efekty ostrzenia przy niewielkim wysiłku. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniowi do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 1000 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    609,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #5000. Jest to syntetyczny kamień ceramiczny oparty na gamie Naniwa Chosera, która jest uważana za jedną z najl Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #5000. Jest to syntetyczny kamień ceramiczny oparty na gamie Naniwa Chosera, która jest uważana za jedną z najlepszych na świecie i używana przez wielu znanych szefów kuchni. Można również ostrzyć noże od innych producentów, ponieważ kamień nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów z wyjątkiem ceramiki. Kamień zużywa się powoli, więc możesz go stosować przez wiele lat. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniowi do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 5000 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    1 289,00 zł
  • Dzięki ostrzałce Miyabi z ceramicznymi rolkami możesz dokładnie i wygodnie naostrzyć swoje noże. Ostrzałka posiada wstępnie ustawiony kąt ostrzenia, dzięki czemu nóż zawsze znajduje się Dzięki ostrzałce Miyabi z ceramicznymi rolkami możesz dokładnie i wygodnie naostrzyć swoje noże. Ostrzałka posiada wstępnie ustawiony kąt ostrzenia, dzięki czemu nóż zawsze znajduje się we właściwej pozycji. Ostrze najpierw jest kilkakrotnie przeciągane przez pokrytą diamentem rolkę, aby uzyskać piękną krawędź tnącą. Następnie kilkakrotnie przeciągamy przez ceramiczne wałki, dzięki czemu nóż jest wyjątkowo ostry, aby bez trudu przecinać mięso, ryby i inne produkty. Silikonowe uchwyty pomagają ostrzałce zachować stabilność podczas pracy, aby się nie ślizgała. Ergonomiczny uchwyt jest wykonany z łatwego w utrzymaniu tworzywa sztucznego i może być wygodnie trzymany przez zarówno leworęcznych jak i praworęcznych kucharzy. Ta ostrzałka do noży pomoże Ci utrzymać Twoje noże z asortymentu Miyabi w dobrym stanie, ale może być również używana do ostrzenia noży z różnych gatunków stali i innych profesjonalnych noży. Dzięki tej ostrzałce Miyabi ostrzenie noży nigdy nie było prostsze. CECHY SZCZEGÓLNE Wałek diamentowy nadaje się do szlifowania podstawowego - wałek ceramiczny do precyzyjnego szlifowania Antypoślizgowe dzięki sześciu silikonowym wypustkom Ergonomiczny, łatwy w pielęgnacji uchwyt z tworzywa sztucznego Osłona dłoni zapewnia bezpieczne użytkowanie

    429,00 zł
  • Osobliwe meble z Włoch Osobliwe meble z Włoch

    od 62234,00-
    do64 618,00 zł