Dom i ogród

  • Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 l Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 lub 24 cm wyróżnia się nie tylko pięknym, damasceńskim designem. Również precyzja tego niezwykle ostrego noża linii 5000FCD spełnia najwyższe wymagania. Rdzeń ostrza noża GYUTOH osadzono w 48 warstwach stali. Warstwa rdzeniowa wykonana została z wyjątkowej stali FC61, będącej najwyższej jakości stalą o twardości około 61 HRC. Dla osiągnięcia optymalnego stopnia twardości każde ostrze FRIODUR jest podwójnie hartowane lodem. Dzięki temu zapewnia ono doskonałą jakość i wyróżnia się niespotykanymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi. Obustronny szlif Honbazuke nadaje ostrzu imponującą ostrość porównywalną z ostrością brzytw. Ten najwyższej jakości nóż damasceński posiada perfekcyjnie prezentujący się czarny uchwyt z drewna Pakka. Ten lekki i trwały materiał oraz ukształtowanie rękojeści na kształt litery D umożliwia optymalne wyważenie, kontrolę i pozbawione wysiłku cięcie bez względu na stosowaną technikę. Stalowa, dekoracyjna zaślepka i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Z nożem Gyutoh bez cienia zmęczenia przygotują Państwo wiele przepysznych potraw, podczas których zachwycą się Państwo niesamowitą wygodą, ostrością i precyzją cięcia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej.

    1 399,00 zł
  • Nóż Santoku marki Miyabi doskonale łączy nowoczesną estetykę z japońską tradycją. Ostrze tego precyzyjnego noża wykonane zostało z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw Nóż Santoku marki Miyabi doskonale łączy nowoczesną estetykę z japońską tradycją. Ostrze tego precyzyjnego noża wykonane zostało z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw stali. Ta kombinacja materiałów tworzy piękny, damasceński wzór ostrza noża Santoku. Ponadto wykończenie w postaci czerwonego pierścienia i stalowej zaślepki na końcu uchwytu oraz subtelne, eleganckie, mozaikowe logo nadaje mu wspaniały, egzotyczny wygląd. Ostrze noża stworzono ze specjalnej stali o wysokiej zawartości węgla. Podwójne hartowanie lodem klingi FRIODUR czyni ją szczególnie trwałą, twardą, elastyczną i odporną na korozję. Porównywalną z brzytwami ostrość otrzymano dzięki zastosowaniu szlifu Honbazuke, polegającemu na tradycyjnym, ręcznym szlifowaniu na naturalnych kamieniach szlifierskich. Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonano z drewna Pakka. Materiał ten nie tylko zapewnia wyjątkowo atrakcyjny wygląd, ale też gwarantuje cięcie bez poślizgu. Optymalna ergonomia rękojeści wraz z twardym, elastycznym ostrzem zapewniają doskonały balans, wpływający na wygodę i brak zmęczenia nawet przy długiej pracy w kuchni. Z nożem SANTOKU z serii 5000FCD przygotują Państwo najsmaczniejsze posiłki bez najmniejszego wysiłku, a precyzyjne krojenie warzyw, mięs, ryb czy siekanie ziół okaże się najprawdziwszą przyjemnością. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    1 249,00 zł
  • Nóż do pieczywa serii 5000FCD zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo jasny chleb, chrupiącą bagietkę, pach Nóż do pieczywa serii 5000FCD zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo jasny chleb, chrupiącą bagietkę, pachnący chleb pełnoziarnisty czy bułeczkę śniadaniową bez obaw o pokruszenie czy rozerwanie. Nóż do chleba marki Miyabi ma ostrze wykonane z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw stali. Nadaje mu to niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny dla każdego przedstawiciela linii. Oznaczony symbolem FRIODUR odznacza się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Charakterystyczny ząbkowany szlif pozwala na krojenie nawet najbardziej chrupiącego, świeżego pieczywa. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi uformowanemu na kształt litery D nóż ten świetnie leży w dłoni i umożliwia nawet najdłuższą pracę bez zmęczenia. Ten stabilny nóż, podobnie jak cała linia, zachwyca wyborną estetyką. Wzór damasceński ostrza tworzy doskonały kontrast z drewnianym wyglądem uchwytu z drewna Pakka. Dwa czerwone pierścienie na czarnej rękojeści podkreślają typowy, japoński charakter tego niezwykłego pomocnika kuchennego. Dzięki nożowi do chleba z serii 5000FCD otrzymają Państwo najwyższej jakości wszechstronne narzędzie, które zapewni Wam lata kuchennej przyjemności. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    1 249,00 zł
  • Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego dosko Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego doskonałego noża wykonany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, że każdy przedstawiciel serii jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka oraz filigranowe, mozaikowe logo. Ponadto rączka uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje perfekcyjne wyważenie i pozwala na idealną kontrolę podczas pracy. Dzięki temu nawet najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku. Ostrze noża charakteryzuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór damasceński, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 warstwach dwóch rodzajów stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zapewnia najlepsze właściwości tnące i niespotykaną elastyczność. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    1 499,00 zł
  • Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego dosko Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego doskonałego noża wykonany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, że każdy przedstawiciel serii jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka oraz filigranowe, mozaikowe logo. Ponadto rączka uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje perfekcyjne wyważenie i pozwala na idealną kontrolę podczas pracy. Dzięki temu nawet najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku. Ostrze noża charakteryzuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór damasceński, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 warstwach dwóch rodzajów stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zapewnia najlepsze właściwości tnące i niespotykaną elastyczność. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    1 719,00 zł
  • Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, poz Średniej wielkości nóż CHUTOH od Miyabi idealnie nadaje się do wycinania, oczyszczania i krojenia różnego rodzaju mięs oraz ryb. Pozwala na to cienkie, stabilne ostrze o długości 16 cm, pozwalające na utrzymanie pełnej kontroli przez cały czas trwania przygotowania potraw. Dlatego też umożliwia ono nawet najbardziej precyzyjne cięcia. Te oraz cała inna gama jego zalet przekonały do niego szefów kuchni z całego świata. Rdzeń ostrza wykonany został ze specjalnej stali MicroCarbide MC63 i osadzony w 100 warstwach dwóch najtwardszych gatunków stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella. Dla otrzymania „skalpelowej” ostrości użyto szlifu Honbazuke - zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Uchwyt noża uformowano typowo dla noży japońskich na kształt litery D. Dzięki temu dobrze leży on w dłoni, a zastosowanie drewna z brzozy Masur dodatkowo cieszy oczy. Miękkie słoje wyraźnie odznaczają się na tle damasceńskiego wzoru ostrza. Drobne akcenty ze stali nierdzewnej oraz czerwone linie sprawiają, że nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to perfekcyjne połączenie najwyższej jakości, niespotykanej ostrości i doskonałego wyglądu. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    1 889,00 zł
  • Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japońs Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil. Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, że obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza mają niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka. Ostrze noża zawiera wykonany ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami. W ten sposób tworzy się unikatowy dla każdego noża wzór damasceński. Ponadto ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok. 63 HRC. Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur, która również zachwyca niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów. Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na optymalną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 529,00 zł
  • Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japońs Japoński nóż GYUTOH z serii MIYABI 5000MCD, dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm, zachwyca przede wszystkim swoim niezwykle cienkim, ale zarazem stabilnym ostrzem, posiadającym autentyczny, japoński profil. Krawędź ostrza jest symetryczna pod kątem 19° tak, że obydwa boki szlifowanego szlifem Honbazuke ostrza mają niezwykłą ostrość. Dlatego nawet najwytworniejsze potrawy przygotują Państwo w mgnieniu oka. Ostrze noża zawiera wykonany ze stali MicroCarbide MC63 rdzeń, otoczony 100 warstwami. W ten sposób tworzy się unikatowy dla każdego noża wzór damasceński. Ponadto ostrze CRYODUR hartowane w temperaturze -196°C odznacza się niespotykaną wręcz twardością o wartości ok. 63 HRC. Dla umilenia obsługi i wzmocnienia efektu wizualnego uchwyt noża uformowano na kształt litery D i wykonano z przepięknego drewna brzozy Masur, która również zachwyca niespotykanym nigdzie indziej rysem słojów. Dzięki wyważonemu balansowi noże GYUTOH gwarantują płynną i wydają pracę bez wysiłku nawet przez długi czas. Wpływa to na optymalną kontrolę podczas krojenia. Z nożami GYUTOH marki Miyabi wyposażą Państwo swoją kuchnię w narzędzie o niespotykanej sile cięcia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 709,00 zł
  • Szlachetny nóż SANTOKU z serii MIYABI 5000MCD jest odzwierciedleniem najlepszego japońskiego rzemiosła i opiera się na tradycyjnej estetyce Dalekiego Wschodu. Drobna, damasceńska struktura nawi Szlachetny nóż SANTOKU z serii MIYABI 5000MCD jest odzwierciedleniem najlepszego japońskiego rzemiosła i opiera się na tradycyjnej estetyce Dalekiego Wschodu. Drobna, damasceńska struktura nawiązuje do słynnych mieczy rodem z japońskich opowieści, co ze względu na ostrość tych niezwykłych noży jest doskonałym porównaniem. 100 warstw stali otoczonych wokół rdzenia wykonanego ze specjalnej stali MicroCarbide MC63 oraz zastosowanie na ostrzu metody CRYODUR polegającej na hartowaniu w temperaturze -196°C czyni te ponadprzeciętne narzędzia trwałymi i odpornymi na korozję. Nóż SANTOKU to estetyczny majstersztyk, do którego produkcji zastosowano idealnie współgrającą symbiozę najnowocześniejszych narzędzi i tradycyjnych metod. Poprzez użycie klasycznego, japońskiego szlifu Honbazuke, polegającym na ręcznym szlifowaniu na naturalnych kamieniach, uzyskano szczególną, niespotykaną wręcz ostrość. Od samego ostrza aż po uchwyt nóż SANTOKU jest unikatowy: naturalna struktura rękojeści uzyskana poprzez zastosowanie drewna brzozy Masur nadaje narzędziu wyjątkowy wygląd. Szlifowane drewno uformowane w typowy dla japońskich noży kształt litery D gwarantuje precyzję i krojenie bez cienia zmęczenia. Całość dopełniają stylowe detale takie jak filigranowe, mozaikowe logo linii. Prosty wygląd noża dodatkowo podkreśla jego funkcjonalność: dzięki nożowi SANTOKU marki Miyabi nawet praca nad rybami, mięsami czy cięższymi warzywami stanie się lekka i przyjemna. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 529,00 zł
  • Najwyższej klasy nóż Nakiri MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść są wykonane z najcenniejszych materiałów, które kształtują ich uderzający wygląd. Najwyższej klasy nóż Nakiri MIYABI 5000MCD to dzieło sztuki kulinarnej. Zarówno ostrze, jak i rękojeść są wykonane z najcenniejszych materiałów, które kształtują ich uderzający wygląd. Potężny rdzeń ostrza ze stali proszkowej z węglików spiekanych SG2 jest chroniony przez 100 warstw stali. Innowacyjny proces utwardzania lodu MIYABI zapewnia długotrwałą ostrość ostrzy CRYODUR. Pod pięknym wyglądem kwiatowy wzór damasceński skrywa dodatkową trwałość. Uzupełnieniem jest równie uderzająca rączka brzozy Masur. Ceniony materiał na rękojeści noża, brzoza karelska jest również jedynym drewnem, jakie kiedykolwiek zastosowano w jajach Faberge. Wykwintne i ergonomiczne noże MIYABI 5000MCD są tak wygodne w pracy, jak wyglądają. CECHY SZCZEGÓLNE Stal proszkowa z węglików spiekanych SG2 Autentyczny cienki japoński profil ostrza Szlifowane ręcznie przy użyciu trzyetapowego procesu Honbazuke do krawędzi o kącie 9,5 do 12 stopni Ostrze CRYODUR, hartowane lodem do twardości Rockwell 63 101-warstwowy wzór damasceński z krawędzią katany Tradycyjny japoński uchwyt z drewna brzozowego Masur Nie nadaje się do mycia w zmywarkach Ręcznie wykonane w Seki, Japonia WYMIARY Produkt dostępny w rozmiarze 17 cm.

    2 429,00 zł
  • Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia. Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikatowe słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są centralnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD. Niezwykle twardy rdzeń składa się ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie mocna i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy. Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń osadzony jest pomiędzy 100 warstwami różnego rodzaju stali o różnym stopniu twardości. Pierwszorzędny proces wykończenia zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące. Jego długość wynosi 23 cm. Ta pierwszorzędna klinga przebije się przez najtwardszą skorupkę pieczywa i umożliwi pokrojenie pięknych zgrabnych kromek. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 529,00 zł
  • Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego rodzaju stali. Rdzeń ostrza wykonany został ze sproszkowanej stali Nóż SUJIHIKI z serii MIYABI 5000MCD to japoński nóż do mięsa, którego ręcznie kute ostrze pokrywa aż 100 warstw różnego rodzaju stali. Rdzeń ostrza wykonany został ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63. Wykonane w ten sposób klingi odznaczają się ekstremalną twardością i charakteryzuje je charakterystyczny, unikatowy, damasceński wzór. Najwyższej jakości surowce oraz wyjątkowe metody ich obróbki wpływają ponadto na bardzo długą żywotność narzędzi marki Miyabi. Estetyka i funkcjonalność gwarantują jednak nie tylko wybitne ostrze, ale też szczególny uchwyt. Wyprodukowany z drewna brzozy Masur posiada ergonomiczny kształt i doskonale komponuje się ze stalową klingą. Nóż SUJIHIKI szczególnie nadaje się do cięcia mięs i ryb, jak również krojenia wybornych pieczeni. Swą niewiarygodną ostrość nóż SUJIHIKI zawdzięcza wyjątkowemu procesowi obróbki. Ostrze szlifowano ręcznie na dwóch naturalnych, obrotowych kamieniach, po czym polerowano na skórzanych pasach. Metoda ta, zwana szlifem Honbazuke, czyni SUJIHIKI niespotykanie ostrymi i nadaje im niecodzienny wygląd. Wykonane w ten sposób noże posiadają rewelacyjne właściwości tnące i antykorozyjne a w razie konieczności pozwalają się w prosty sposób naostrzyć. Dzięki temu świetnemu pomocnikowi kuchennemu wszelkiego rodzaju pieczenie czy inne potrawy mięsne pokrojone zostaną szybko, łatwo i bez wysiłku. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 529,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 5000MCD 67 będzie stanowił elegancki dodatek do Twojej kuchni. Posiada 13 cm długości, wyjątkowy wygląd rękojeści oraz charakterystyczny, damasceński wz Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 5000MCD 67 będzie stanowił elegancki dodatek do Twojej kuchni. Posiada 13 cm długości, wyjątkowy wygląd rękojeści oraz charakterystyczny, damasceński wzór ostrza. Wypolerowana drewniana rękojeść z czarnego jesionu posiada podobne uziarnienie co ostrze. Nóż Shotoh jest idealny do cięcia i obierania owoców oraz warzyw. Ostrze tego utwardzanego lodem (CRYODUR®) noża składa się z 133 cienkich warstw. Kapsułkują one rdzeń stalowej blachy (MicroCarbide MC66). Podczas produkcji ostrze poddawane jest specjalnemu procesowi hartowania, aby zapewnić twardość (66 w skali Rockwella), zapewniając przy tym nóż o doskonałej stabilności i ostrej krawędzi. Nóż zyskuje ostry koniec dzięki technice Honbazuke, tradycyjnemu japońskiemu procesowi, w którym obie strony ostrza są ostrzone i polerowane na trzy różne sposoby. Nóż ma rękojeść w kształcie litery D, dzięki czemu ostrze przesuwa się szybko i dokładnie po żywności, niezależnie od użytej techniki cięcia i nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy. Nóż ma również zrównoważony ciężar między rękojeścią a ostrzem. Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    1 889,00 zł
  • Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Ten długi 24-centymetrowy nóż jest produkowany w mistrzowski sposób prz Japoński nóż Sujihiki z serii Miyabi 5000MCD 67 jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Ten długi 24-centymetrowy nóż jest produkowany w mistrzowski sposób przy użyciu doskonałych materiałów, dzięki czemu bez wysiłku tnie wszystkie rodzaje żywności. Jego ostrze inspirowane jest kształtem słynnych japońskich mieczy - katan. Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali. Specjalny proces hartowania na zimno (przy -196°C) zapewnia twardość, stabilność i ostrą krawędź noża. Obie strony ostrza, dzięki technice Honbazuke, posiadają japoński design i wyjątkowo ostrą krawędź. Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży. Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest przyjemny w dotyku, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia. Dzięki Sujihiki Miyabi 5000MCD 67 możesz cieszyć się przygotowaniem pysznych dań. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 5000MCD 67 jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada rdzeń ze stali proszkowej MicroCarbide, który zapewnia wyjątkowo dobrą ostrość krawędzi. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 819,00 zł
  • Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Santoku jest najlepiej spr Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości. Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od Trzech cnót , czyli mięsa, ryb i warzyw. Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu. Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej. Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę. By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elast Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża. To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali. Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży. Ostrze w specjalnym procesie hartowania, osiągając twardość około 66 w skali rockwella. Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania. Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi krojenie chleba stanie się codzienną przyjemnością. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest z Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    939,00 zł
  • Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest z Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 6000MCT to idealne połączenie funkcjonalności oraz estetyki. Posiada ostrze o długości 9 lub 13 cm i wyjątkowy wygląd rękojeści. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Małe wgniecenia na ostrzu natomiast gwarantują, że jedzenie do niego nie przylega. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo o ergonomicznym kształcie zapewnia stabilny chwyt, wyjątkowy komfort pracy i cięcie bez uczucia zmęczenia. Estetyczne odczucia wzbogaca piękny sztyft mozaikowy. Miyabi Shotoh 6000MCT to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 109,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 279,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł
  • Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Japoński nóż Gyutoh z serii Miyabi 6000MCT jest idealnym narzędziem szefa kuchni. Posiada gładkie ostrze o długości 16, 20 lub 24 cm, które idealnie poradzi sobie z pokrojeniem ryb i mięsa. Duże warzywa również nie stanowią dla niego problemu. Ostrze jest wykonane ze stali proszkowej MicroCarbide, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®) w celu osiągnięcia ekstremalnie wysokiego poziomu twardości i ostrości. Stal ta jest ręcznie kuta, co nadaje ostrzu wspaniały tradycyjny japoński wygląd. Nóż zyskuje finalną ostrość dzięki technice ostrzenia Honbazuke. Ergonomicznie ukształtowana rączka wykonana jest z kokobolo, czyli ciemnego, gładkiego drewna, które pięknie kontrastuje z ostrzem. Rękojeść ma wygięty kształt, umożliwiający łatwe cięcie. Uchwyt jest dobrze wyważonym standardem dla serii MIYABI 6000MCT. Dzięki temu balansowi możesz pracować przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Nóż Gyutoh Miyabi 6000MCT to wysokiej jakości japoński nóż, dzięki któremu możesz wykonać wiele prac w kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 799,00 zł
  • Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 6000MCT jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od Trzech cnót , czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie. Ostrze wykonane jest ze s Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 6000MCT jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od Trzech cnót , czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie. Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza. Ciemnobrązowy, drewniany uchwyt jest wygodny w trzymaniu dzięki ergonomicznemu kształtowi i pozwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia. Producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, otrzymany dzięki ręcznemu kuciu. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke. Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł