Dom i ogród

  • Global NI Nóż do warzyw 14 cm - żłobiony GNM-01 Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych pr Global NI Nóż do warzyw 14 cm - żłobiony GNM-01 Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Żłobione ostrze zapobiega przyklejaniu się produktów do ostrza. Jest to doskonały wybór dla każdego szefa kuchni. Dane techniczne: Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość - 56-58 HRC Długość całkowita - 27 cm Długość ostrza - 14 cm Szerokość klingi - 3,7 cm Grubość klingi - 1,9 mm Sposób ostrzenia - dwustronny Waga - ok. 137 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    479,00 zł
  • Global NI Nóż kuchenny do warzyw 16 cm GNM-08 Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produk Global NI Nóż kuchenny do warzyw 16 cm GNM-08 Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne:Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)Twardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 29 cmDługość ostrza - 16 cmSzerokość klingi - 3,9 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - dwustronnyWaga - ok. 147 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    455,00 zł
  • Global NI Nóż kuchenny do pieczywa 21 cm GNM-09R Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do desk Global NI Nóż kuchenny do pieczywa 21 cm GNM-09R Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką. Dane techniczne: Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość - 56-58 HRC Długość całkowita - 33,5 cm Długość ostrza - 21 cm Szerokość klingi - 3,5 cm Grubość klingi - 1,9 mm Sposób ostrzenia - ząbkowany Waga - ok. 155 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    467,00 zł
  • Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012 Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytko Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012 Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy. Dane techniczne: Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość - 56-58 HRC Długość całkowita - 31,0 cm Długość ostrza - 18 cm Szerokość klingi - 2,6 cm Grubość klingi - 1,3 mm Sposób ostrzenia - dwustronny Waga - ok. 118 g Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    479,00 zł
  • Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.   Dane techniczne:- Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)- Twardość: 56-58 HRC- Długość całkowita: 25,7 cm- Długość ostrza: 14 cm- Szerokość klingi: 2,9 cm- Grubość klingi: 1,9 mm- Sposób ostrzenia: dwustronny- Waga: ok. 99 g   Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    443,00 zł
  • Global NI Orientalny nóż szefa kuchni 11cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów jest odpowiednio wyprofilowan Global NI Orientalny nóż szefa kuchni 11cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów jest odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne:- Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)- Twardość: 56-58 HRC- Długość całkowita: 23 cm- Długość ostrza: 12 cm- Szerokość klingi: 3,4 cm- Grubość klingi: 1,8 mm- Sposób ostrzenia: dwustronny- Waga: ok. 95 g Fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    443,00 zł
  • Global NI Ząbkowany nóż do pomidorów 12,5cm Dzięki ząbkowanemu ostrzu bezproblemowo radzi sobie z cięciem pomidora, a profilowana rączka zapewnia pewny chwyt. Poręczny nóż kuchenny, bardzo Global NI Ząbkowany nóż do pomidorów 12,5cm Dzięki ząbkowanemu ostrzu bezproblemowo radzi sobie z cięciem pomidora, a profilowana rączka zapewnia pewny chwyt. Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. - Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)- Twardość: 56-58 HRC- Długość całkowita: 27 cm- Długość ostrza: 12,3 cm- Szerokość klingi: 1,5 cm- Grubość klingi: 1,2 mm- Sposób ostrzenia: ostrze ząbkowane- Waga: ok. 78 g Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    443,00 zł
  • Global NI Elastyczny nóż uniwersalny 14,5 cm Dzięki ząbkowanemu ostrzu bezproblemowo można pociąć warzywa na dokładne cienkie kawałki, a profilowana rączka zapewnia pewny chwyt. Poręczny n Global NI Elastyczny nóż uniwersalny 14,5 cm Dzięki ząbkowanemu ostrzu bezproblemowo można pociąć warzywa na dokładne cienkie kawałki, a profilowana rączka zapewnia pewny chwyt. Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: - Ostrze: Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)- Twardość: 56-58 HRC- Długość całkowita: 26,3 cm- Długość ostrza: 14,5 cm- Szerokość klingi: 3,8 cm- Grubość klingi: 1,2 mm- Sposób ostrzenia: dwustronny- Waga: ok. 92 g Noże Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

    455,00 zł
  • Marlena Selin w swojej twórczości artystycznej ociera się o nurt zwany realizmem magicznym, lub surrealizmem czy też fantasy paintings. Prace artystki zawierają cechy charakterystyczne dla teg Marlena Selin w swojej twórczości artystycznej ociera się o nurt zwany realizmem magicznym, lub surrealizmem czy też fantasy paintings. Prace artystki zawierają cechy charakterystyczne dla tego gatunku malarskiego np.: ( elementy botaniczne takie jak wyrastające z ciała kobiet kwiaty lub motyle, lewitujące elementy biżuterii ,  oraz fantazyjne tła. Postacie z jej obrazów to głównie kobiety o różnych twarzach, które w sposób niemalże naturalny zintegrowane są z elementami fauny i flory tworząc harmonijną fantazyjną całość. 

    2 800,00 zł
  • Eleganckie meble do pokoju dziecięcego dla chłopców i dziewczynek. Eleganckie meble do pokoju dziecięcego dla chłopców i dziewczynek.

    od 1168,00-
    do1 777,00 zł
  • Przepiękne meble z Włoch Przepiękne meble z Włoch

    16 634,00 zł
  • Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż KU Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż KUDAMONO o ostrzu długości 9 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw oraz owoców. Ostrze noża wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, charakteryzującej się wysoką twardością i wytrzymałością nawet podczas bardzo intensywnego użytkowania. Krawędź ostrza wzorowana jest na japońskich katanach i uchodzi za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Dzięki eleganckiemu, ośmiokątnemu uchwytowi z drewna Pakka i płynnie wkomponowanemu trzpieniowi japońskie noże MIYABI 4000FC nie tylko stylowo uzupełniają kuchnię, ale też praktycznie służą podczas najintensywniejszej pracy wygodnie i pewnie leżąc w dłoni. Impregnowany, stabilny uchwyt uszlachetnia świetnie prezentujące się, mozaikowe logo serii. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    699,00 zł
  • Seria noży MIYABI 4000FC przybliża tradycyjne, japońskie rzemiosło, w którym każdy nóż charakteryzuje się pięknem i ostrością. Obejmuje to również przedstawiany nóż SUJIHIKI o wąskim, Seria noży MIYABI 4000FC przybliża tradycyjne, japońskie rzemiosło, w którym każdy nóż charakteryzuje się pięknem i ostrością. Obejmuje to również przedstawiany nóż SUJIHIKI o wąskim, dwustronnie ostrzonym ostrzu długości 24 cm. Jego kształt i elastyczność sprawiają, że doskonale sprawdza się on przede wszystkim do cięcia i krojenia najrozmaitszych gatunków ryb czy mięs. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością. Kolejną cechą szczególną jest jego wyjątkowa krawędź Katana-Edge wzorowana na słynnych, japońskich katanach, cenionych za ostrość i wybitne właściwości tnące. Niepowtarzalny wygląd klingi to symbol absolutnego mistrzostwa rzemiosła. Noże MIYABI 4000FC wyposażone zostały w ośmiokątne uchwyty i trzpienie, które poza aspektami estetycznymi zapewniają wygodę i bezpieczeństwo zauważane już przy pierwszym cięciu. Doskonale leżą w dłoni i pozwalają na długą pracę w kuchni bez cienia zmęczenia. Drewnianą rączkę, wytworzoną z impregnowanego, optymalnie wyważonego drewna Pakka zdobi eleganckie, mozaikowe logo serii. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    929,00 zł
  • Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż SH Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż SHOTOH o ostrzu długości 14 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas siekania, obierania czy oczyszczania warzyw oraz owoców. Ostrze noża wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, charakteryzującej się wysoką twardością i wytrzymałością nawet podczas bardzo intensywnego użytkowania. Jej dodatkową zaletą jest krawędź Katana-Edge, wzorowana na japońskich mieczach o wysokiej ostrości i wybitnych właściwościach tnących i uchodzącej za znak absolutnego mistrzostwa w rzemiośle. Noże z serii MIYABI 4000FC, dzięki ich ośmiokątnemu uchwytowi i trzpieniowi, bezpiecznie i wygodnie leżą w dłoni. Impregnowana, doskonale wyważona rączka z drewna Pakka gwarantuje pewną, pozbawioną wysiłku pracę jednocześnie elegancko prezentując się dzięki mozaikowemu logo linii. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    749,00 zł
  • Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż GY Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż GYUTOH dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas obrabiania i krojenia mięs oraz przygotowania dużych warzyw. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością nawet podczas intensywnego użytkowania. Zastosowany podczas produkcji szlif Katana-Edge to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje się w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy. Estetyka japońskich noży kuchennych zawsze widoczna jest również w ich uchwytach. Seria MIYABI 4000FC odznacza się ośmiokątnymi rączkami i trzpieniami. Forma ta czyni noże bezpiecznymi i niezwykle wygodnymi, a uchwyt z drewna Pakka oraz mozaikowe logo linii sprawiają, że doskonale prezentują się one w każdej kuchni. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    849,00 zł
  • Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż GY Japońskie noże MIYABI 4000FC serdecznie zapraszają do odkrycia tradycyjnej sztuki wytwarzania noży. Ta niezwykła linia to połączenie piękna i ostrości, czego doskonałym dowodem jest nóż GYUTOH dostępny w rozmiarach 20 lub 24 cm. Jego obustronnie ostrzona klinga perfekcyjnie sprawdzi się podczas obrabiania i krojenia mięs oraz przygotowania dużych warzyw. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością nawet podczas intensywnego użytkowania. Zastosowany podczas produkcji szlif Katana-Edge to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje się w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy. Estetyka japońskich noży kuchennych zawsze widoczna jest również w ich uchwytach. Seria MIYABI 4000FC odznacza się ośmiokątnymi rączkami i trzpieniami. Forma ta czyni noże bezpiecznymi i niezwykle wygodnymi, a uchwyt z drewna Pakka oraz mozaikowe logo linii sprawiają, że doskonale prezentują się one w każdej kuchni. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    929,00 zł
  • Seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia tradycyjną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym pięknem i ostrością. Dotyczy to również noża NAKIRI o o Seria noży MIYABI 4000FC ucieleśnia tradycyjną, japońską sztukę noży, której każdy przedstawiciel charakteryzuje się niebywałym pięknem i ostrością. Dotyczy to również noża NAKIRI o ostrzu długości 17 cm, którego obustronnie przeciągane ostrze świetnie nadaje się przede wszystkim do szybkiego przygotowania warzyw i owoców. Ostrze FRIODUR wykonane zostało z podwójnie hartowanej lodem stali FC61, odznaczającej się wysoką twardością oraz trwałością nawet podczas intensywnego użytkowania. Ponadto szlif Katana-Edge to symbol mistrzowskiego kunsztu, który znajduje zastosowanie w ostrzach tradycyjnych, japońskich mieczy i charakteryzuje się wysoką ostrością oraz właściwościami tnącymi. Jednak japońskie noże to nie tylko ostrze, ale również szczególne uchwyty. Linia MIYABI 4000FC prezentuje się bardzo elegancko dzięki impregnowanym rączkom z drewna Pakka, zdobionym mozaikowym logo. Doskonale leżą one w dłoni dzięki ośmiokątnemu kształtowi, co zapewnia pozbawioną wysiłku, bezpieczną pracę. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    849,00 zł
  • Każdy, kto chciałby odkryć wielowiekową tradycję związaną ze sztuką noży, powinien zapoznać się z serią noży MIYABI 4000FC. Jak wszystkie narzędzia tej serii, tak i SANTOKU charakteryzuj Każdy, kto chciałby odkryć wielowiekową tradycję związaną ze sztuką noży, powinien zapoznać się z serią noży MIYABI 4000FC. Jak wszystkie narzędzia tej serii, tak i SANTOKU charakteryzuje się niezwykłym pięknem i ostrością. Tłumacząc słowo „Santoku” otrzymamy nic innego, jak „nóż trzech cnót”, co odnosi się do trzech głównych obszarów zastosowania: krojenie mięs, ryb oraz warzyw jest dla niego banalnie proste dzięki obustronnemu ostrzu o długości 18 cm. Ostrze noża wykonano dzięki zastosowaniu technologii FRIODUR. Specjalna stal, podwójnie hartowana lodem gwarantuje temu wybitnemu narzędziu niezwykłą twardość i odporność nawet przy intensywnym użytkowaniu. Jego wysoka ostrość i świetne właściwości tnące to również zasługa szczególnego szlifu Katana-Edge, stosowanego podczas produkcji słynnych japońskich mieczy. Uchwyty noży MIYABI wykonane z impregnowanego drewna Pakka zdobi eleganckie, mozaikowe logo serii. Jego ośmiokątny kształt wraz z płynnie wkomponowanym trzpieniem sprawiają, że praca z nimi jest bezpieczna, stabilna, wygodna i pozbawiona wysiłku. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    849,00 zł
  • Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewn Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewnym i wygodnym użytkowaniem oraz atrakcyjnym, estetycznym wyglądem. Ostrze noża składa się z warstwy rdzeniowej FC61 osadzonej w 48 warstwach stali, co nadaje mu niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny na każdym przedstawicielu linii. Twarda, elastyczna i ostra klinga noża SHOTOH wykonana została ze specjalnego stopu stali o zrównoważonym stosunku węgla i chromu. Noże oznaczone symbolem FRIODUR odznaczają się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Zastosowanie szlifu Honbazuke nadaje im ponadprzeciętną ostrość porównywalną z ostrością brzytwy. Wygodny, ergonomiczny uchwyt w kształcie litery D wykonany został z wytrzymałego drewna Pakka. Ostrze i uchwyt japońskiego, precyzyjnego noża są doskonale zbalansowane, co pozwala na krojenie bez cienia wysiłku. Z cienkim, ultraostrym nożem Shotoh linii MIYABI 5000FCD można kroić i obrabiać owoce oraz warzywa bez grama zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    749,00 zł
  • Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewn Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewnym i wygodnym użytkowaniem oraz atrakcyjnym, estetycznym wyglądem. Ostrze noża składa się z warstwy rdzeniowej FC61 osadzonej w 48 warstwach stali, co nadaje mu niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny na każdym przedstawicielu linii. Twarda, elastyczna i ostra klinga noża SHOTOH wykonana została ze specjalnego stopu stali o zrównoważonym stosunku węgla i chromu. Noże oznaczone symbolem FRIODUR odznaczają się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Zastosowanie szlifu Honbazuke nadaje im ponadprzeciętną ostrość porównywalną z ostrością brzytwy. Wygodny, ergonomiczny uchwyt w kształcie litery D wykonany został z wytrzymałego drewna Pakka. Ostrze i uchwyt japońskiego, precyzyjnego noża są doskonale zbalansowane, co pozwala na krojenie bez cienia wysiłku. Z cienkim, ultraostrym nożem Shotoh linii MIYABI 5000FCD można kroić i obrabiać owoce oraz warzywa bez grama zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    799,00 zł
  • Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewn Japońskie noże to klasyczny przykład elegancji, piękna i ostrości. Oryginalny, japoński nóż SHOTOH 5000FCD charakteryzuje się niespotykaną twardością 61 HRC, doskonałą ostrością, pewnym i wygodnym użytkowaniem oraz atrakcyjnym, estetycznym wyglądem. Ostrze noża składa się z warstwy rdzeniowej FC61 osadzonej w 48 warstwach stali, co nadaje mu niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny na każdym przedstawicielu linii. Twarda, elastyczna i ostra klinga noża SHOTOH wykonana została ze specjalnego stopu stali o zrównoważonym stosunku węgla i chromu. Noże oznaczone symbolem FRIODUR odznaczają się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Zastosowanie szlifu Honbazuke nadaje im ponadprzeciętną ostrość porównywalną z ostrością brzytwy. Wygodny, ergonomiczny uchwyt w kształcie litery D wykonany został z wytrzymałego drewna Pakka. Ostrze i uchwyt japońskiego, precyzyjnego noża są doskonale zbalansowane, co pozwala na krojenie bez cienia wysiłku. Z cienkim, ultraostrym nożem Shotoh linii MIYABI 5000FCD można kroić i obrabiać owoce oraz warzywa bez grama zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    849,00 zł
  • Z tym najwyższej jakości, precyzyjnym nożem otrzymają Państwo wszechstronnego pomocnika kuchennego. Oryginalny japoński profil ostrza noża SUJIHIKI 5000FCD wyróżnia się nie tylko pięknym, Z tym najwyższej jakości, precyzyjnym nożem otrzymają Państwo wszechstronnego pomocnika kuchennego. Oryginalny japoński profil ostrza noża SUJIHIKI 5000FCD wyróżnia się nie tylko pięknym, damasceńskim designem. Wykonanie ostrza charakteryzuje się zastosowaniem najwyższej jakości wyjątkowej stali o wysokiej zawartości węgla. Jego rdzeń ze stali FC61 osadzony został w 48 warstwach tworzących piękny wzór damasceński. Wykończenie gwarantujące najwyższą jakość, polegające na podwójnym hartowaniu lodem, gwarantuje ostrzu FRIODUR szczególną twardość, doskonałą elastyczność o wybitne właściwości antykorozyjne. Porównywalna z brzytwami ostrość klingi o długości 24 cm zawdzięczana jest tradycyjnemu procesowi szlifowania wykonywanemu ręcznie na najlepszych, naturalnych kamieniach szlifierskich, znanemu jako szlif Honbazuke. Tradycyjny, uformowany na kształt litery D uchwyt tego wyjątkowo estetycznego noża powstał z drewna Pakka, odznaczającego się nie tylko świetnym wyglądem, ale też trwałością i brakiem poślizgu. Optymalna ergonomia rękojeści wraz z twardym, elastycznym ostrzem zapewniają doskonały balans, wpływający na wygodę i brak zmęczenia nawet przy długiej pracy w kuchni. Z nożem SUJIHIKI z serii 5000FCD, którego klinga porównywalna jest do japońskich mieczy, łatwo, lekko i bezpiecznie przekroją Państwo wszelkiego rodzaju mięsa czy ryby. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    1 249,00 zł
  • Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 l Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 lub 24 cm wyróżnia się nie tylko pięknym, damasceńskim designem. Również precyzja tego niezwykle ostrego noża linii 5000FCD spełnia najwyższe wymagania. Rdzeń ostrza noża GYUTOH osadzono w 48 warstwach stali. Warstwa rdzeniowa wykonana została z wyjątkowej stali FC61, będącej najwyższej jakości stalą o twardości około 61 HRC. Dla osiągnięcia optymalnego stopnia twardości każde ostrze FRIODUR jest podwójnie hartowane lodem. Dzięki temu zapewnia ono doskonałą jakość i wyróżnia się niespotykanymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi. Obustronny szlif Honbazuke nadaje ostrzu imponującą ostrość porównywalną z ostrością brzytw. Ten najwyższej jakości nóż damasceński posiada perfekcyjnie prezentujący się czarny uchwyt z drewna Pakka. Ten lekki i trwały materiał oraz ukształtowanie rękojeści na kształt litery D umożliwia optymalne wyważenie, kontrolę i pozbawione wysiłku cięcie bez względu na stosowaną technikę. Stalowa, dekoracyjna zaślepka i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Z nożem Gyutoh bez cienia zmęczenia przygotują Państwo wiele przepysznych potraw, podczas których zachwycą się Państwo niesamowitą wygodą, ostrością i precyzją cięcia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej.

    1 099,00 zł
  • Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 l Nóż GYUTOH o autentycznym, japońskim profilu ostrza łączy w sobie najwyższą funkcjonalność z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Zgrabny nóż o ostrzu długości 16, 20 lub 24 cm wyróżnia się nie tylko pięknym, damasceńskim designem. Również precyzja tego niezwykle ostrego noża linii 5000FCD spełnia najwyższe wymagania. Rdzeń ostrza noża GYUTOH osadzono w 48 warstwach stali. Warstwa rdzeniowa wykonana została z wyjątkowej stali FC61, będącej najwyższej jakości stalą o twardości około 61 HRC. Dla osiągnięcia optymalnego stopnia twardości każde ostrze FRIODUR jest podwójnie hartowane lodem. Dzięki temu zapewnia ono doskonałą jakość i wyróżnia się niespotykanymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi. Obustronny szlif Honbazuke nadaje ostrzu imponującą ostrość porównywalną z ostrością brzytw. Ten najwyższej jakości nóż damasceński posiada perfekcyjnie prezentujący się czarny uchwyt z drewna Pakka. Ten lekki i trwały materiał oraz ukształtowanie rękojeści na kształt litery D umożliwia optymalne wyważenie, kontrolę i pozbawione wysiłku cięcie bez względu na stosowaną technikę. Stalowa, dekoracyjna zaślepka i towarzyszący jej czerwony pierścień nadaje mu niepowtarzalny wygląd. Z nożem Gyutoh bez cienia zmęczenia przygotują Państwo wiele przepysznych potraw, podczas których zachwycą się Państwo niesamowitą wygodą, ostrością i precyzją cięcia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Dwustronnie ostrzona klinga ze szlifem Honbazuke zapewnia najwyższą ostrość Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej.

    1 249,00 zł