Akcesoria kuchenne na prezent dla szefowej

  • Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennyc Producenci Saladini łączą wrodzoną wiedzę o projektowaniu ze świadomością współczesnych potrzeb rynku. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini wytwarza noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talentu związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gam To narzędzie kuchenne jest niezbędne w kuchni. Bez problemu pomaga w przenoszeniu mięsa i wyciąganiu go z naczynia, bądź garnka. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 655,00-
    do842,00 zł
  • Ten model noża może być stosowany do różnego rodzaju wędlin. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, kt Ten model noża może być stosowany do różnego rodzaju wędlin. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie stosowane jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 842,00-
    do1 075,00 zł
  • Noże szefa kuchni mogą występować w różnych rozmiarach. W tym przypadku jest to nieduży nóż. Idealnie nadaje się do krojenia mięsa, jak i warzyw. Włoska manufaktura Saladini posiada w swo Noże szefa kuchni mogą występować w różnych rozmiarach. W tym przypadku jest to nieduży nóż. Idealnie nadaje się do krojenia mięsa, jak i warzyw. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości mate Ten luksusowy nóż świetnie nadaje się do przyrządzania filetów rybnych. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego poko Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 468,00-
    do514,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knife Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależy od jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dz Ten oto nóż-siekacz z pewnością solidnie rozkroi kurczęce udka, podudzia itp. Piękny wzór kurczęcia, które łączy ostrze z trzonkiem, jest bardzo gustownym pomysłem. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posia Niepowtarzalna kolekcja akcesoriów kuchennych - sklep Luxury Products! Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi dowodem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowania używa się jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1028,00-
    do1 215,00 zł
  • Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. W Ten bardzo nietypowy nóż ma swoje korzenie w starożytności. Niegdyś służył do cięcia skóry siodeł. Obecnie w kuchni sprawdza się jako krajacz czekolad i innych twardych pokarmów. Włoska manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenne.o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana stosowana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 748,00-
    do935,00 zł
  • Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, ud Otwieranie szampana szablą to bardzo oryginalny pomysł! Ta metoda nazywa się "sobrage". Wywodzi się ona z tradycji napoleońskiej - żołnierze, aby uczcić swoje zwycięstwo wypijali szampana, uderzjąc szabelką w szyjkę butelki. Luksusowa firma z Włoch Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do wyrabiania ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Niełatwy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są wstawiane do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 1776,00-
    do2 056,00 zł
  • Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuch Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Saladini posiada w swojej ofercie niezawodne akcesoria kuchenneo kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest potwierdzeniem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - posługuje się głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do wytwarzania ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana używa się jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość zależna jest jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini prod Nóż Saladini sprawdzi się bardzo dobrze w kuchni podczas krojenia miekkich serów. Polecamy go wszystkim, którzy rozkoszują się smakiem serowych potraw. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. ►Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Saladini 7005 to bardzo duży nóż służący do krojenia serów o miękkiej konsystencji. Tak więc, jeśli ktoś z Państwa lubuje się w takich gatunkach serów - taki przyrząd będzie bardzo Saladini 7005 to bardzo duży nóż służący do krojenia serów o miękkiej konsystencji. Tak więc, jeśli ktoś z Państwa lubuje się w takich gatunkach serów - taki przyrząd będzie bardzo użyteczny w kuchni! Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini Parmezan to ten gatunek sera podpuszczkowego, który pochodzi z północnych Włoch, Choć jest on twardy, to nóż Saladini z pewnością ułatwi jego krojenie. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. ♦Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. ►Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić wło Kolekcja włoskich sztućców - sklep Luxury Products Unikalny widelec przeznaczony wyłącznie do serów - przede wszystkim smakosze tych spożywczych wyrobów powinni go mieć! Warto docenić włoskie rzemiosło – produkty Saladini są bowiem oryginalne i wykonane z najwyższej jakości materiałów. Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji. Ręce to dar, bo dzięki nimi możemy wykonać niemal wszystko. Warto więc zadbać, aby nasze dłonie czuły komfort podczas wykonywania codziennych czynności. W związku z tym przedstawiamy Państwu włoską manufakturę – Saladini, która posiada w swojej ofercie solidne akcesoria kuchenne. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 842,00-
    do1 122,00 zł
  • Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdob Któż z Państwa lubuje się w wyjątkowym smaku parmezanu? Do sera, który wywodzi się z Włoch, proponujemy nóż prosto od włoskiego producenta - Saladini. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do produkcji ostrzy Saladini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia. Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich.  Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu. Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Z pewnością będzie to niesamowity prezent!

    od 374,00-
    do468,00 zł
  • To jest narzędzie niezbędne dla każdego grzybiarza - nóż do obierania grzybów, który dzięki swoim kształtom będzie bardzo poręczny i dokładnie oczyści grzyby. Włoska firma szanuje p To jest narzędzie niezbędne dla każdego grzybiarza - nóż do obierania grzybów, który dzięki swoim kształtom będzie bardzo poręczny i dokładnie oczyści grzyby. Włoska firma szanuje przeszłość, ale i patrzy w przyszłość – takie podejście pozwala na nieustający jej rozwój. Manufaktura Coltelleri Saladini tworzy noże kuchenne o kutych ostrzach. Każdy produkt posiada wygrawerowane logo producenta, które stanowi świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości.  Znakowanie wykonuje się podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone. Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - używa głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla. Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia. Metoda walcowana wykorzystywana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża. Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które są umieszczane w do uchwytu. Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej. Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki. Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół. Aby asortyment kuchenny włoskiej marki stał się bardziej wyjątkowy, Luxury Products daje Państwu możliwość wygrawerowania lub wytłoczenia dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów na danym produkcie. Z pewnością będzie to oryginalny prezent!

    od 935,00-
    do1 122,00 zł
  • Unikalne, pieczołowicie wyprodukowane sztućce z czystego  srebra  usatysfakcjonują każdego wielbiciela elegancji. Minimalistyczne z unikalnymi zdobieniami tworzą fantastyczny sk Unikalne, pieczołowicie wyprodukowane sztućce z czystego  srebra  usatysfakcjonują każdego wielbiciela elegancji. Minimalistyczne z unikalnymi zdobieniami tworzą fantastyczny składnik zdobniczy o komfortowej formie. Entuzjazm utalentowanych projektantów i twórców z Schiavon do rękodzieła i srebra przyczynił się do powstania kilkunastu niepowtarzalnych kolekcji sztućców o spektakularnej fakturze, charakteryzującej się wykwintnymi kształtami i kunsztownymi zdobieniami. Manufaktura Schavion cieszy się wieloletnią tradycją, której początek  sięga aż do 1957 roku. Warsztat marki rozpoczął produkcję w  małym zakładzie jubilerskim w miejscowości Treviso niedaleko Wenecji i świetnie tam funkcjonuje aż do dziś.  Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, obdarowany  niezwykle rozwiniętym zmysłem estetycznym i rzemieślniczym tworzył artykuły najwyższej klasy, które początkowo sprzedawane były tylko handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom.  Od 1964 roku  cała firma nastawiona była na produkowanie zastaw stołowych najlepszej jakości. W 1975 roku firma podjęła  decydujący krok polegający na zatrudnianiu jedynie doświadczonych sprzedawców i rzemieślników gwarantując w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej luksusowym sklepom nie tylko we Włoszech.  Obecnie syn i córka Angelo razem z ojcem prowadzą firmą. Zadowoleni ze swoich dokonań stawiają sobie nowe wyzwania. Następstwa są zdumiewające - marka  dba nawet o najdrobniejsze detale.  W ofercie naszego sklepu internetowego odnajdą Państwo wszystkie konieczne na każdym stole akcesoria wysokiej jakości. Dostępne są produkty posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800.  Każdy z zestawów zawiera certyfikat autentyczności oraz  atesty.   Jeśli więc uwielbiacie Państwo wyrafinowane piękno, wybór jest prosty - Schavion to marka, której akcesoria wytwarzane są z wyjątkowym  precyzją i sumiennością rzemieślników. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą marki!

    od 146,00-
    do165,00 zł
  • Poznajcie Państwo nową, niepowtarzalną kolekcję srebrnych sztućców od Shiavon - Barocchino! Wyróżniająca się ponadczasowym, osiemnastowiecznym stylem została zaproj Poznajcie Państwo nową, niepowtarzalną kolekcję srebrnych sztućców od Shiavon - Barocchino! Wyróżniająca się ponadczasowym, osiemnastowiecznym stylem została zaprojektowana i stworzona przez doświadczonych i utalentowanych włoskich rzemieślników, którzy dzielnie stawiają czoła wymagającym Klientom! Jesteśmy pewni, że kolekcja unikalnych sztućców Barocchino świetnie spełni funkcję dekoracyjną na każdym rodzinnym obiedzie, nie zapominając o swoim praktycznym przeznaczeniu! Manufaktura Schavion to marka z sześćdziesięcioletnią tradycją i niesamowitą renomą. początkowo zakład Schiavon znajdował się się w  niewielkim warsztacie jubilerskim w miejscowości Treviso w okolicach Wenecji.  Młody, wybitny artysta – Angelo Schiavon, obdarzony  wysoko rozwiniętym zmysłem estetycznym i rzemieślniczym projektował i tworzył przedmioty najlepszej klasy, które początkowo sprzedawane były tylko handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom.  W 1975 roku firma podjęła  ogromny krok polegający na zatrudnianiu jedynie doświadczonych sprzedawców i rzemieślników gwarantując w ten sposób sprzedaż detaliczną najbardziej luksusowym nie tylko we Włoszech.  W obecnym,  XXI wieku syn i córka Angelo wspólnie z ojcem prowadzą firmą. Zadowoleni ze swoich osiągnięć stawiają sobie nowe cele i wyzwania. Wyniki są zdumiewające - marka  dba nawet o najmniejsze detale.  W naszych propozycjach odnajdą Państwo wszystkie niezastąpione na każdym stole przedmioty najwyższej jakości. Dostępne są produkty posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800.  Wybierając produkty Schiavon otrzymują Państwo  certyfikat autentyczności. Zapraszamy do zapoznania się z produktami marki!

    od 146,00-
    do165,00 zł
  • Jeśli cenicie  Państwo wysoką jakość, unikatowe piękno i połączenie stylowego wyglądu z funkcjonalnością użytkową - polecamy ekskluzywne wyroby Schavion! B Jeśli cenicie  Państwo wysoką jakość, unikatowe piękno i połączenie stylowego wyglądu z funkcjonalnością użytkową - polecamy ekskluzywne wyroby Schavion! Bogato zdobione,starannie wykonane sztućce z czystego  srebra  cieszą oko każdego pasjonaty wykwintnych zdobień. Ponadczasowe wyroby Schiavon stanowią urokliwy składnik plastyczny o funkcjonalnej formie. Entuzjazm utalentowanych projektantów i twórców włoskiej marki do czystego srebra i rękodzieła przyczynił się do powstania kilkunastu niepowtarzalnych kolekcji sztućców o niecodziennej fakturze, wyróżniającej się wyrafinowanymi kształtami i oryginalnymi zdobieniami. Firma z Włoch posiada wieloletnim doświadczeniem, której początek  sięga aż do 1957 roku. Warsztat marki rozpoczął produkcję w  małym zakładzie jubilerskim w miejscowości Treviso niedaleko Wenecji.  Młody, utalentowany artysta – Angelo Schiavon, obdarzony  mocno rozwiniętym zmysłem estetycznym i rzemieślniczym projektował i wyrabiał artykuły wysokiej jakości, które początkowo sprzedawane były tylko handlowcom staroci i lokalnym sprzedawcom.  W 1975 roku firma podjęła  decydujący krok polegający na zatrudnianiu jedynie doświadczonych sprzedawców i rzemieślników w ten sposób dając pewność sprzedaż detaliczną najbardziej luksusowym we Włoszech i za granicą.  W obecnej epoce XXI wieku syn i córka Angelo tworzą niezwykle zgrany z zespół ojcem i wspólnie kierują firmą. Zadowoleni ze swoich osiągnięć stawiają sobie nowe cele i wyzwania. Wyniki są zdumiewające - projektanci z Schavion  dba nawet o najdrobniejsze detale.  W ofercie Luxury Products odnajdą Państwo wszystkie niezastąpione na każdym stole produkty niezwykłej jakości. Dostępne są produkty posrebrzane, a także o próbie srebra 925 i 800.  Każdy wyrób posiada certyfikat autentyczności oraz  atesty. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą marki!

    od 310,00-
    do367,00 zł
  • Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlate Ten produkt, posiada rękojeść z czarnego szkła akrylowego oraz ostrze, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Czasy, w których żyjemy, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat wyzbywamy się często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej działalności panowały na świecie. Jej kluczową wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doświadczonych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak uważają, spowodowałaby zanik tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową wizją i są w stanie sprostać długotrwałym testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    1 113,00 zł
  • Ten wspaniały nóż został zaprojektowany przez Ernsta Knama, co w połączeniu z doświadczeniem Berti Knives, stanowi o jego najwyższej jakości oraz użyteczności. Czasy, w których przyszło Ten wspaniały nóż został zaprojektowany przez Ernsta Knama, co w połączeniu z doświadczeniem Berti Knives, stanowi o jego najwyższej jakości oraz użyteczności. Czasy, w których przyszło nam żyć, utożsamiane są ze wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, pozbawione są dla nas wartości innej niż użytkowa. Z każdym rokiem wyzbywamy się często należnej im uwagi, wymieniając je na coraz to nowsze modele. W kompletnej opozycji do tego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, wytwarzającej ekskluzywne noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie zdystansowana w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania panowały na świecie. Jej kluczową myślą przewodnią jest przywiązanie do tradycji, która kultywowana jest nadal przez czwarte już pokolenie tych włoskich rzemieślników. Ojcowie marki zdecydowanie negują ideę masowej produkcji nakładem niewykwalifikowanej siły roboczej, która jak sądzą, doprowadziłaby do zaniku tożsamości wytwarzanych noży. Dlatego też filozofia działania ich zakładu kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska rodzina jest zamkniętą na jakiekolwiek innowacje. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową ideą oraz dają radę sprostać wieloletnim testom jakości. W odróżnieniu od konkurencji, za poszczególne etapy wyrobu noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie niepowtarzalne. W produkcji używa się najwyższej jakości materiałów - ostrza zrobione są ze stali, a rękojeści między innymi z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki sugerują by ich noże, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z odpowiednim szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    1 113,00 zł