Dostępne 24h
obrazek 1 Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R - LuxuryProducts

671,00 zł

SKU: #72-HIENDK-1026

Dostępność produktu: Na zamówienie - od 10 dni do 6 tygodni

Zadzwoń i zamów przez telefon:

+48 660 777 937 +48 577 036 777

Opis

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) Twardość ostrza – 56-58 HRC Długość całkowita – 37,5 cm Długość ostrza – 25 cm Szerokość klingi – 3 cm Grubość klingi – 3 mm Waga – ok. 215 g Szlif jednostronny, dla osób praworęcznych. Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. Informacje o producencie


Luksusowe współczesne kuchnie bogate są w wiele przyborów, bez których nie sposób przyrządzić najprostszej potrawy. Należą do nich między innymi wysokiej jakości japońskie noże, których typów i rodzajów jest niemal nieskończenie wiele. Japońskie noże do chleba, mięsa, warzyw, sera, do obierania i filetowania, a nawet specjalne noże do kości czy pomidorów, to zaledwie część z wielkiej rodziny tych przyborów kuchennych. Jak dobrać najodpowiedniejszy z nich?

My kochamy stare manufaktury, dlatego z jeszcze większą przyjemnością cenimy ręczną pracę. To jest absolutne sedno wybory odpowiedniego przybory do krojenia. Stawiamy na firmy japońskie, znając ich jakość. Warto wziąć pod uwagę, że nóż, by spełniał swoje zadanie musi być nie tylko ostry, ale także powinien zostać wykonany z najlepszej jakości surowców – a to nam gwarantują mistrzowie z Japonii. Nóż powinien doskonale układać się z naszej dłoni i przede wszystkim sprawiać, by praca w kuchni była łatwa i przyjemna.

Wydawanie pieniędzy na towary niskiej wartości, sprawi iż tak wykonany nóż będzie krótko spełniał swoje funkcje. A więc jest to oszczędność prowizoryczna. Japońskie towary, a zwłaszcza ręcznie wykonane noże, są dowodem na bardzo długą żywotność. Manufaktury, które prezentujemy w Luxury Products, to ścisła czołówka światowa. Oferujemy Państwu to co najlepsze i posłuży przez długie lata.

Materiały takie jak wysokowęglowa stal nierdzewna, czy drewno magnoliowe to sprawdzone standardy, które muszą obowiązywać w tworzeniu japońskich noży. To właśnie w Kraju Kwitnącej Wiśni przestrzegane są stare rzemieślnicze procedury, które decydują o finalnym wyglądzie i użytkowaniu produktu. Dzięki historii i nowoczesnej technologii możemy mieć w swojej kuchni najwyższej jakości noże z Japonii.

Atrybuty / szczegóły

SKU #72-HIENDK-1026
Producent Global

Zobacz katalog

Opinie

Brak opinii dla tego produktu.