Przybory kuchenne

  • Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, można ją dokupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższ Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki, można ją dokupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, to gwarancja trwałości. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują jedynie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 146,00 zł
  • Produkt, który posiada dwie rączki po boku zamiast jednego długiego uchwytu, jest idealny do zapiekania potraw we wszelkiego rodzaju piekarnikach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka widoczna na z Produkt, który posiada dwie rączki po boku zamiast jednego długiego uchwytu, jest idealny do zapiekania potraw we wszelkiego rodzaju piekarnikach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka widoczna na zdjęciu - można ją skompletować oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, to gwarancja wytrzymałości. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. W przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1333,00-
    do1 524,00 zł
  • Uchwyty w tym modelu wykonane zostały z żeliwa i - jeśli chcą Państwo skompletować do niego pokrywkę - wszelkie akcesoria bądź inne produkty również warto kompletować z żeliwnymi rączkam Uchwyty w tym modelu wykonane zostały z żeliwa i - jeśli chcą Państwo skompletować do niego pokrywkę - wszelkie akcesoria bądź inne produkty również warto kompletować z żeliwnymi rączkami (w ofercie posiadamy również produkty z uchwytami ze stali nierdzewnej). Produkty wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia użytkowanie na lata. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1506,00-
    do1 845,00 zł
  • Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia wytrzymałość.  Uwaga: oferta nie obejmuje pokrywki. Można ją sokupić odd Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia wytrzymałość.  Uwaga: oferta nie obejmuje pokrywki. Można ją sokupić oddzielnie - w razie wątpliwości służymy pomocą. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, ale jego temperatura nie może być wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia naczyń miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka z patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 061,00 zł
  • Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokim wymagania, zaś gruba powłoka zapewnia trwałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich pref Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokim wymagania, zaś gruba powłoka zapewnia trwałość. Różnorodność oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Patelnie przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 105,00 zł
  • Produkt posiada żeliwne uchwyty i należy do jednej z dwóch kolekcji tej belgijskiej marki - w drugiej z nich rączki wykonane są ze stali nierdzewnej. Obie znajdują się w naszej ofercie. Produk Produkt posiada żeliwne uchwyty i należy do jednej z dwóch kolekcji tej belgijskiej marki - w drugiej z nich rączki wykonane są ze stali nierdzewnej. Obie znajdują się w naszej ofercie. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają wysokim wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia trwałość. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują ok. 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie już ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady dodatkowe: 1. Patelnie przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 061,00 zł
  • Idealny do zapiekania, produkt ten posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo zakupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Ute Idealny do zapiekania, produkt ten posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo zakupić oddzielnie, także w naszym sklepie. W razie pytań prosimy o kontakt. Utensylia wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom.  Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają tylko około 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić specjalne środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    876,00 zł
  • Produkt świetnie sprawdzi się do dań typu casserole, gdzie istotnym elementem przygotowań potrawy jest jej pieczenie. Uchwyty wykonane zostały z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki - należy j Produkt świetnie sprawdzi się do dań typu casserole, gdzie istotnym elementem przygotowań potrawy jest jej pieczenie. Uchwyty wykonane zostały z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki - należy ją dokupić oddzielnie. Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe standardy. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, gwarantuje trwałość. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają jedynie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 105,00 zł
  • Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania, natomiast powłoka o grubości 2,5 mm zapewnia trwałość. Uwaga - pokrywkę można dokupić oddzielnie, nie jest ona częścią Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania, natomiast powłoka o grubości 2,5 mm zapewnia trwałość. Uwaga - pokrywkę można dokupić oddzielnie, nie jest ona częścią zestawu. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają zazwyczaj ok. 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1333,00-
    do1 524,00 zł
  • Oferta nie obejmuje pokrywki. Wszelkie akcesoria oraz pozostałe modele z kolekcji można znaleźć w menu po lewej stronie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culi Oferta nie obejmuje pokrywki. Wszelkie akcesoria oraz pozostałe modele z kolekcji można znaleźć w menu po lewej stronie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, to gwarancja użytkowanie na lata. Szeroki wachlarz oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają jedynie około 50-70% mocy kuchenki. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • (1)

    Produkt jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają zapiekania. Posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Produkty wykonane przez belgijską manufakt Produkt jest idealny do przygotowywania potraw, które wymagają zapiekania. Posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę spełniają wysokie standardy. Powłoka o grubości 2,5 mm, to gwarancja użytkowanie na lata. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle ok. 50-70% mocy kuchenki. Również w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Patelnie przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarek. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 907,00 zł
  • Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowan Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to metal dobrze przewodzący ciepło, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki. Również w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    2 246,00 zł
  • Oferta nie obejmuje pokrywki, jednak można ją dokupić w naszym sklepie. Przy jej wyborze, poza rozmiarem, należy zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonana jest rączka (Falk Culinair posi Oferta nie obejmuje pokrywki, jednak można ją dokupić w naszym sklepie. Przy jej wyborze, poza rozmiarem, należy zwrócić uwagę na materiał, z którego wykonana jest rączka (Falk Culinair posiada dwie kolekcje: z uchwytami żeliwnymi oraz stalowymi). Modele wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim standardom, zaś gruba powłoka gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobrry przewodnik ciepła, produkty te wymagają w większości przypadków ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Przedmioty przed umyciem powinny być ostudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 048,00 zł
  • Idealny do przygotowywania sosów, jest bardzo poręczny i wygodny w użytkowaniu. Jeśli chcieliby Państwo skompletować również pokrywkę, wystarczy zajrzeć do zakładki Falk Culinair w menu z l Idealny do przygotowywania sosów, jest bardzo poręczny i wygodny w użytkowaniu. Jeśli chcieliby Państwo skompletować również pokrywkę, wystarczy zajrzeć do zakładki Falk Culinair w menu z lewej strony. Produkty wykonane przez tę firmę spełniają wysokie standardy, zaś powłoka o grubości 2 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również profesjonalnych kurzarzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny ostudzić się. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych naczyń. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    611,00 zł
  • Model posiada żeliwną rączkę i świetnie sprawdzi się m.in. do przygotowania różnego rodzaju sosów. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją dokupić oddzielnie. W razie wątpliwości służy Model posiada żeliwną rączkę i świetnie sprawdzi się m.in. do przygotowania różnego rodzaju sosów. Oferta nie obejmuje pokrywki - można ją dokupić oddzielnie. W razie wątpliwości służymy radą. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka, która ma grubość 2,0 mm, z czego 1,8 mm to miedź, to gwarancja wytrzymałości. Różnorodność oferty pozwala skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn w środku nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem powinny być ostudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia naczyń z miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    858,00 zł
  • Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, lecz można ją nabyć oddzielnie. W ofercie posiadamy również inne produkty tego producenta, zarówno z żeliwnymi uchwytami, jak i z rą Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, lecz można ją nabyć oddzielnie. W ofercie posiadamy również inne produkty tego producenta, zarówno z żeliwnymi uchwytami, jak i z rączkami ze stali nierdzewnej. Modele wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, zapewnia im ogromną wytrzymałość. Szeroki wachlarz oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te potrzebują 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Przedmioty przed zmyciem muszą być ostudzone. 2. Nie należy myć ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 061,00 zł
  • Model posiada żeliwną rączkę i występuje w dwóch wersjach. Oferta nie zawiera pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Model posiada żeliwną rączkę i występuje w dwóch wersjach. Oferta nie zawiera pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, gwarantuje trwałość. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Patelni nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1277,00-
    do1 444,00 zł
  • Idealny do przygotowywania sosów, niezwykle poręczny i trwały - występuje w dwóch wersjach: przystosowanej do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Pokrywka nie wchodzi w skład of Idealny do przygotowywania sosów, niezwykle poręczny i trwały - występuje w dwóch wersjach: przystosowanej do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty i należy nabyć ją oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny być wystudzone. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Należy myć je w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu wskazane jest natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1173,00-
    do1 759,00 zł
  • Produkt idealny do przygotowywania sosów. Przystosowany jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, ale można ją nabyć oddzielnie również w naszym sklepie. Produkt idealny do przygotowywania sosów. Przystosowany jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, ale można ją nabyć oddzielnie również w naszym sklepie. Modele wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, zapewnia trwałość. Szeroki wachlarz oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów Falk Culinair. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te potrzebują zazwyczaj 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem muszą być wystudzone. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia produktów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 925,00 zł
  • Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Dostępna jest jako oddzielna pozycja w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy pomocą. Modele wykonane przez tę manufakturę odpo Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Dostępna jest jako oddzielna pozycja w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy pomocą. Modele wykonane przez tę manufakturę odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka łącząca miedź i stal nierdzewną gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Porady dodatkowe dotyczące przedmiotów: 1. Przed umyciem powinny być wystudzone. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Powinno się je myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na produkcie może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 616,00 zł
  • Produkt idealnie nadaje się do przyrządzania potraw, które wymagają zapiekania. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym Produkt idealnie nadaje się do przyrządzania potraw, które wymagają zapiekania. Oferta nie obejmuje widocznej na zdjęciu pokrywki. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większość to miedź, zapewnia trwałość. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie produktów. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady dodatkowe odnośnie do produktów: 1. Przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Należy myć je w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 068,00 zł
  • Produkt posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i występuje w dwóch wersjach. Pierwsza jest przystosowana do kuchenek indukcyjnych, druga - elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład ofe Produkt posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i występuje w dwóch wersjach. Pierwsza jest przystosowana do kuchenek indukcyjnych, druga - elektrycznych i gazowych. Pokrywka nie wchodzi w skład oferty. Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka 2,5 mm to gwarancja użytkowania na lata. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Należy je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1327,00-
    do1 524,00 zł
  • Idealny do dań typu casserole, model ten posiada dwie żeliwne rączki i występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych czy gazowych. W skład oferty nie wchodzi po Idealny do dań typu casserole, model ten posiada dwie żeliwne rączki i występuje w wersji przystosowanej do kuchenek indukcyjnych, jak i elektrycznych czy gazowych. W skład oferty nie wchodzi pokrywka. Utensylia wykonane przez tę markę odpowiadają wysokim wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, zapewnia wysoką wytrzymałość. Bogactwo oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalnych szefów kuchni. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te zwykle potrzebują jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze odnośnie do miedzianych naczyń: 1. Przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie wstawia się ich do zmywarki. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • Model posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i istnieje możliwość, by przygotowywać w nim potrawy wymagające zapiekania. Miedzianą pokrywkę można nabyć osobno. W razie pytań prosimy o kontak Model posiada dwa żeliwne uchwyty po bokach i istnieje możliwość, by przygotowywać w nim potrawy wymagające zapiekania. Miedzianą pokrywkę można nabyć osobno. W razie pytań prosimy o kontakt przed zakupem. Utensylia wykonane przez tę manufakturę z Belgii spełniają wysokie standardy. Powłoka 2,5 mm to gwarancja wytrzymałości. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Przedmioty przed umyciem muszą być wystudzone. 2. Garnków nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 894,00 zł