Przybory kuchenne

  • Zaokrąglony model sprawdzi się w każdej kuchni i zachwyci nie tylko samego kucharza, ale i resztę domowników. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty Falk Culinair zapewniają najwyższe Zaokrąglony model sprawdzi się w każdej kuchni i zachwyci nie tylko samego kucharza, ale i resztę domowników. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty Falk Culinair zapewniają najwyższe standardy. Powłoka o grubości niespełna 2,5 milimetra gwarantuje wysoką trwałość, a także pozwala na zaoszczędzenie energii. Bogata oferta umożliwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Nie wstawiaj przedmiotów do piekarnika nagrzanego powyżej temp. maks. 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw upewnij się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki od razu osusz miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    2 184,00 zł
  • Gruba powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 mm jest gwarantem wysokiej trwałości oraz pozwala na oszczędzanie energii. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie zawartości kuchni do najróż Gruba powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 mm jest gwarantem wysokiej trwałości oraz pozwala na oszczędzanie energii. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez klan Van Achter, co czyni je firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temperatury 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki elektrycznej, a jedynie około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    2 480,00 zł
  • Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, p Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty te spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka o grubości niespełna 2,5 mm co gwarantuje wysoką trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Szeroki wachlarz produktów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temp. maks. 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te nie potrzebują pełnej mocy kuchenki elektrycznej, lecz jedynie – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    3 023,00 zł
  • Świetnie sprawdzi się do przygotowywania ulubionych dań, jednak korzystanie z miedzianych elementów w piekarniku wskazane jest do temperatury wynoszącej 230 stopni Celsjusza. W dziale Pokrywki zn Świetnie sprawdzi się do przygotowywania ulubionych dań, jednak korzystanie z miedzianych elementów w piekarniku wskazane jest do temperatury wynoszącej 230 stopni Celsjusza. W dziale Pokrywki znajdą Państwo ponadto pasujące akcesoria. Powłoka o grubości 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość i sprzyja oszczędzaniu energii. Wielość produktów dostępnych w ofercie umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temp. 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki natychmiast wytrzyj miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    2 751,00 zł
  • Wraz z tym produktem, otrzymają Państwo widoczne na zdjęciach sitko z okrągłymi otworami. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, jednak mogą ją Państwo dokupić w naszym sklepie. W razie wątp Wraz z tym produktem, otrzymają Państwo widoczne na zdjęciach sitko z okrągłymi otworami. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, jednak mogą ją Państwo dokupić w naszym sklepie. W razie wątpliwości prosimy o kontakt przed zakupem. Gruba miedziana powłoka o grubości 2,5 milimetra zapewnia produktom trwałość, a także sprzyja oszczędzaniu energii. Różnorodność oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do najróżniejszych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temp. maks. 230°C. 2. Miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, więc produkty te nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, zazwyczaj zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Unikaj nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie używaj produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki od razu osusz miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    3 177,00 zł
  • W tym samym rozmiarze dostępna jest również wersja z dwoma małymi uchwytami oraz pasujące pokrywki - produkty te mogą Państwo znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nie W tym samym rozmiarze dostępna jest również wersja z dwoma małymi uchwytami oraz pasujące pokrywki - produkty te mogą Państwo znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka o grubości 2,5 milimetra jest gwarantem trwałości oraz ciepło sprzyja oszczędzaniu energii. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do najróżniejszych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temperatury 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te potrzebują około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania dodanie soli do garnka z zimną wodą może spowodować korozję wżerową. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki wysusz miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 586,00 zł
  • Dwie małe rączki po bokach z pewnością ułatwią pracę w kuchni i doceni je każdy kuchmistrz - zarówno profesjonalista, jak i amator. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijski Dwie małe rączki po bokach z pewnością ułatwią pracę w kuchni i doceni je każdy kuchmistrz - zarówno profesjonalista, jak i amator. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi zapewnia wysoką trwałość, jak również sprzyja oszczędzaniu energii. Bogactwo oferty umożliwia dostosowanie swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku prowadzona jest przez ród Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produktom wystarcza 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Unikaj nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw, dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w ogóle na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty do ich czyszczenia.

    1 586,00 zł
  • W skład zestawu wchodzi również wkład, dzięki któremu mogą Państwo przygotowywać dania na parze. Pokrywka nie należy do zestawu, ale można ją dokupić w naszym sklepie - wystarczy w zakła W skład zestawu wchodzi również wkład, dzięki któremu mogą Państwo przygotowywać dania na parze. Pokrywka nie należy do zestawu, ale można ją dokupić w naszym sklepie - wystarczy w zakładce Falk Culinair znaleźć odpowiedni rozmiar i typ uchwytu (stal nierdzewna). W razie wątpliwości służymy pomocą. Gruba miedziana powłoka mająca grubość niemal 2,5 milimetra gwarantuje wysoką trwałość produktu oraz pozwala na oszczędzenie energii. Wielość kształtów i wymiarów w bogatej ofercie Falk Culinair ułatwia dopasowanie akcesorii kuchennych do najrozmaitszych potrzeb i potraw.. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temp. maks. 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zazwyczaj potrzebują 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Solić potrawy należy, gdy płyn w garnku jest ciepły. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki natychmiast wysusz miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty do ich czyszczenia.

    2 184,00 zł
  • Dwie małe rączki po bokach ułatwią przenoszenie produktu oraz jego zmieszczenie w piekarniku. W zestawie otrzymają Państwo także wkład, który umożliwia przygotowanie potraw na parze. W skła Dwie małe rączki po bokach ułatwią przenoszenie produktu oraz jego zmieszczenie w piekarniku. W zestawie otrzymają Państwo także wkład, który umożliwia przygotowanie potraw na parze. W skład zestawu nie wchodzi natomiast pokrywka. Powłoka z miedzi o grubości niespełna 2,5 milimetra to gwarancja wysokiej trwałości, która sprzyja dodatkowo oszczędzaniu energii. Szeroki wachlarz produktów umożliwia dostosowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te potrzebują przeciętnie – 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może doprowadzić do korozji wżerowej. Dlatego sugerujemy przyprawianie, gdy płyn nabierze ciepła. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących z wybielaczem do produktów zawierających miedź. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to w żąden sposób na proces gotowania. 6. Aby utensylia wyglądały jak nowe, używaj past przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    2 184,00 zł
  • Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty belgijskiej firmy Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Gruba miedziana powłoka  zapewnia im trwałość, jak również sprzyja oszczęd Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty belgijskiej firmy Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Gruba miedziana powłoka  zapewnia im trwałość, jak również sprzyja oszczędzaniu energii. Możliwość wyboru z szerokiego wachlarza produktów umożliwia dopasowanie zawartości kuchni do wszelakich potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te potrzebują zwykle około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Unikaj nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Dlatego przyprawy dodawaj, gdy płyn zrobi się ciepły. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarkach. 3. Nie stosuj środków czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu natychmiast wytrzyj produkty miękką tkaniną. 5. Z upływem czasu na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    od 1339,00-
    do1 524,00 zł
  • (2)

    Niewysoki, poręczny i bardzo trwały - taki jest właśnie produkt, który Państwu przedstawiamy. Posiada on dwie wersje - z przeznaczeniem do kuchenek indukcyjnych oraz elektrycznych i gazowych. Niewysoki, poręczny i bardzo trwały - taki jest właśnie produkt, który Państwu przedstawiamy. Posiada on dwie wersje - z przeznaczeniem do kuchenek indukcyjnych oraz elektrycznych i gazowych. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie. Gruba powłoka o grubości 2,5 mm jest gwarantem wytrzymałości, a także sprzyja oszczędzaniu energii. Różnorodność oferty tego belgijskiego producenta umożliwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te potrzebują zwykle około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Unikaj nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Dlatego też doprawiaj potrawy, gdy płyn wewnątrz jest już ciepły. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki natychmiast wysusz miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie wpływa to w najmniejszy sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    od 1518,00-
    do1 845,00 zł
  • Powłoka o grubości 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na zaoszczędzenie energii. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do wszelkich p Powłoka o grubości 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na zaoszczędzenie energii. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do wszelkich potrzeb i potraw. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temp. maks. 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te potrzebują zazwyczaj 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może doprowadzić do korozji wżerowej. Dlatego potrawy należy przyprawić, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past przeznaczonych do ich czyszczenia.

    1 894,00 zł
  • Produkty belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość i wspiera oszczędzanie energii. Bogactwo oferty Produkty belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość i wspiera oszczędzanie energii. Bogactwo oferty ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych do rozmaitych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do 230°C. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te potrzebują zwykle około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może doprowadzić do korozji wżerowej. Dlatego z przyprawianiem należy zaczekać, aż płyn nabierze temperatury. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    2 276,00 zł
  • Jeśli wraz z tym modelem chcieliby Państwo skompletować pokrywkę do niego, wystarczy poszukać w menu z lewej strony, kierując się nazwą porducenta. Należy pamiętać, że Falk Culinair prod Jeśli wraz z tym modelem chcieliby Państwo skompletować pokrywkę do niego, wystarczy poszukać w menu z lewej strony, kierując się nazwą porducenta. Należy pamiętać, że Falk Culinair produkuje produkty z uchwytami żeliwnymi lub ze stali nierdzewnej, więc do tego modelu będzie pasował ten drugi surowiec. W razie pytań prosimy o kontakt. Powłoka o grubości 2,5 milimetra gwarantuje wysoką trwałość. Użycie świetnego przewodnika ciepła natomiast pozwala na oszczędzanie energii. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych do zróżnicowanych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez klan Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temp. maks. 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Dlatego przed przyprawieniem płyn powinien się nagrzać. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie stosuj produktów pielęgnacyjnych z wybielaczem. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki natychmiast osusz miękką tkaniną. 5. Z upływem czasu na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 123,00 zł
  • Uchwyt w tym modelu wykonano ze stali nierdzewnej, dlatego też, jeśli zechcą Państwo skompletować także pokrywkę, proszę zwrócić uwagę nie tylko na jej średnicę, ale także na materiał, Uchwyt w tym modelu wykonano ze stali nierdzewnej, dlatego też, jeśli zechcą Państwo skompletować także pokrywkę, proszę zwrócić uwagę nie tylko na jej średnicę, ale także na materiał, z którego wykonano rączkę. Znajdą ją Państwo w dziale Pokrywki. Miedziana powłoka o grubości niemal 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie dobrego przewodnika ciepła pozwala na oszczędzanie energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych do różnych potrzeb i potraw. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do 230°C. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te potrzebują zwykle około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może powodować korozję wżerową. Dlatego sugerujemy przyprawianie, gdy płyn stanie się ciepły. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich zmyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    1 524,00 zł
  • Wszystkie utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Pokrywka nie wcho Wszystkie utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Można ją dokupić oddzielnie. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj około 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarkach. 3. Nie stosuj produktów pielęgnacyjnych z wybielaczem. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki od razu wytrzyj miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    od 1524,00-
    do1 845,00 zł
  • Małe uchwyty ułatwiają przygotowywanie potraw, które należy zapiekać. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odp Małe uchwyty ułatwiają przygotowywanie potraw, które należy zapiekać. Pokrywkę należy dokupić oddzielnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku prowadzone jest przez klan Van Achter, co czyni je firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do 230°C. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te wymagają zazwyczaj 50-75% mocy kuchenki. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli najpierw należy upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może spowodować korozję wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarek. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    1 894,00 zł
  • Pokrywkę do tego modelu można dokupić oddzielnie - jest ona dostępna w zakładce Falk Culinair w odpowiednim dziale. Modele Falk Culinair sprostają wysokim wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 m Pokrywkę do tego modelu można dokupić oddzielnie - jest ona dostępna w zakładce Falk Culinair w odpowiednim dziale. Modele Falk Culinair sprostają wysokim wymaganiom. Powłoka o grubości 2,5 mm, z czego większa część to miedź, to gwarancja trwałości. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków tych nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i w najmniejszym stopniu nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    956,00 zł
  • Model posiada żeliwny uchwyt. Aby dokupić pasujące do niego akcesoria, wystarczy w zakładce Pokrywki znaleźć odpowiedni rozmiar i rodzaj uchwytów (żeliwo). Modele wykonane przez belgijską ma Model posiada żeliwny uchwyt. Aby dokupić pasujące do niego akcesoria, wystarczy w zakładce Pokrywki znaleźć odpowiedni rozmiar i rodzaj uchwytów (żeliwo). Modele wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim standardom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Różnorodność oferty ułatwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do amatorów, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 °C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zazwyczaj około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Utensylia przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Garnków nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 138,00 zł
  • Proponowany model jest nie tylko wygodny ze względu na wyważenie i ułożenie rączki, ale też piękny. Ze względu na charakterystykę surowca, z którego go wykonano, warto przeczytać wskazówki Proponowany model jest nie tylko wygodny ze względu na wyważenie i ułożenie rączki, ale też piękny. Ze względu na charakterystykę surowca, z którego go wykonano, warto przeczytać wskazówki, które zamieściliśmy poniżej. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Utensylia wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większość to miedź, to gwarancja użytkowanie na lata. Bogactwo oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak i znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają w większości przypadków około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Rondli nie myje się w zmywarkach. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1308,00-
    do1 444,00 zł
  • Pasującą do modelu pokrywkę znajdą Państwo w odpowiedniej zakładce po lewej. Proszę pamiętać, że poza odpowiednią średnicą należy także dobrać typ uchwytów (żeliwo). Utensylia wykon Pasującą do modelu pokrywkę znajdą Państwo w odpowiedniej zakładce po lewej. Proszę pamiętać, że poza odpowiednią średnicą należy także dobrać typ uchwytów (żeliwo). Utensylia wykonane przez tę markę spełniają najwyższe standardy. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego większa część to miedź, gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po kupnie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Rondle można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują w większości przypadków ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Porady dodatkowe: 1. Utensylia przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Rondli nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty należy myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1518,00-
    do1 740,00 zł
  • Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, zapewnia użytkowanie na lata. Uwaga, pokrywki można dokupi Utensylia wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, zapewnia użytkowanie na lata. Uwaga, pokrywki można dokupić oddzielnie - w razie wątpliwości służymy radą. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają przeciętnie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed zmyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty należy myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    2 193,00 zł
  • Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Oferta nie obejmuje pokrywki. Produkty wykonane przez tę markę odpowiadają najwyższym wymaganiom. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, z czego 2,3 mm to miedź, gwarantuje użytkowanie na lata. Oferta nie obejmuje pokrywki. Bogactwo oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Niżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają ok. 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarach. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim przedmioty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na miedzi może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 518,00 zł
  • Wygląd produktu ułatwia zapiekanie potraw w piekarniku. Sugerujemy jednak, aby wcześniej sprawdzić, do jakiej temperatury można go podgrzać (informacje te znajdują się poniżej). Uwaga, oferta Wygląd produktu ułatwia zapiekanie potraw w piekarniku. Sugerujemy jednak, aby wcześniej sprawdzić, do jakiej temperatury można go podgrzać (informacje te znajdują się poniżej). Uwaga, oferta nie zawiera pokrywki, jest ona dostępna oddzielnie. Modele wykonane przez tę markę spełniają wysokie wymagania. Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, to gwarancja wytrzymałości. Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno do laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają przeciętnie około 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Patelnie przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    987,00 zł