Noże do chleba

  • Ekskluzywne produkty dla koneserów wina Ekskluzywne produkty dla koneserów wina

    212,00 zł
  • Nóż do pieczywa serii 5000FCD zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo jasny chleb, chrupiącą bagietkę, pach Nóż do pieczywa serii 5000FCD zachwyca swoją wyjątkową twardością i ostrością. Z jego ostrzem o długości 24 cm łatwo i sprawnie przekroją Państwo jasny chleb, chrupiącą bagietkę, pachnący chleb pełnoziarnisty czy bułeczkę śniadaniową bez obaw o pokruszenie czy rozerwanie. Nóż do chleba marki Miyabi ma ostrze wykonane z warstwy rdzeniowej ze stali FC61 otoczonej przez 48 warstw stali. Nadaje mu to niezwykle efektowny wzór damasceński, unikalny dla każdego przedstawiciela linii. Oznaczony symbolem FRIODUR odznacza się szczególnie wysoką jakością zapewnioną poprzez zastosowanie technologii polegającej na hartowaniu lodem. Gwarantuje to ekstremalną trwałość i odporność na korozję. Charakterystyczny ząbkowany szlif pozwala na krojenie nawet najbardziej chrupiącego, świeżego pieczywa. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi uformowanemu na kształt litery D nóż ten świetnie leży w dłoni i umożliwia nawet najdłuższą pracę bez zmęczenia. Ten stabilny nóż, podobnie jak cała linia, zachwyca wyborną estetyką. Wzór damasceński ostrza tworzy doskonały kontrast z drewnianym wyglądem uchwytu z drewna Pakka. Dwa czerwone pierścienie na czarnej rękojeści podkreślają typowy, japoński charakter tego niezwykłego pomocnika kuchennego. Dzięki nożowi do chleba z serii 5000FCD otrzymają Państwo najwyższej jakości wszechstronne narzędzie, które zapewni Wam lata kuchennej przyjemności. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali FC61 osadzono w 48 damasceńskich warstwach Zapewnia to długą żywotność ostrza i wybitne właściwości tnące Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Stabilny uchwyt z drewna Pakka w kształcie litery D dla niespotykanego balansu, optymalnej kontroli i cięcie bez wysiłku Elegancki wygląd czarnego drewna i najwyższej jakości stali nierdzewnej

    1 249,00 zł
  • Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje Nóż do pieczywa z serii MIYABI 5000MCD posiada długie i mocne ostrze. Dzięki ząbkowanej krawędzi nawet najbardziej chrupiąca, twarda skórka chleba nie będzie dla niego przeszkodą. Gwarantuje on optymalne właściwości tnące podczas codziennego użytku w kuchni. Nóż jest połączeniem tradycyjnego designu i funkcjonalności, ale też precyzyjnego, gładkiego cięcia. Nóż do pieczywa Miyabi przekonuje również wygodnym, ergonomicznym kształtem uchwytu, uformowanego na kształt litery D, wykonanym z drzewa brzozy Masur. Unikatowe słoje sprawiają, że każdy przedstawiciel tej linii wygląda inaczej. Zmienne linie i czerwone akcenty są centralnym elementem wyglądu noża do pieczywa MIYABI 5000MCD. Niezwykle twardy rdzeń składa się ze sproszkowanej stali MicroCarbide MC63, która jest ponadprzeciętnie mocna i spełnia wymagania najlepszych profesjonalnych kucharzy. Nóż do pieczywa marki Miyabi wyróżnia specyficzna budowa ostrza. Rdzeń osadzony jest pomiędzy 100 warstwami różnego rodzaju stali o różnym stopniu twardości. Pierwszorzędny proces wykończenia zapewnia twardość ok. 63 HRC i najdoskonalsze właściwości tnące. Jego długość wynosi 23 cm. Ta pierwszorzędna klinga przebije się przez najtwardszą skorupkę pieczywa i umożliwi pokrojenie pięknych zgrabnych kromek. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok. 63 HRC i doskonałych właściwości tnących Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję Oryginalny japoński profil ostrza Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

    2 529,00 zł
  • Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elast Japoński nóż do chleba z serii Miyabi 5000MCD 67 pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Podczas produkcji nóż przechodzi specjalny proces, dzięki czemu ostrze jest elastyczne. Jakość użytych materiałów zapewnia długą żywotność noża. To 24-centymetrowe ząbkowane ostrze posiada stalowy rdzeń MC66 o wysokiej jakości, zamknięty w 132 warstwach stali. Dzięki temu oferujemy Tobie produkt o wyjątkowej stabilności, a jednocześnie o niezwykłym wyglądzie, gdyż wiele warstw stali wytwarza charakterystyczny kwiatowy wzór, unikalny dla każdego z wyprodukowanych noży. Ostrze w specjalnym procesie hartowania, osiągając twardość około 66 w skali rockwella. Rękojeść noża wykonana jest z wysokiej jakości drewna jesionu o ładnym czarnym kolorze, co nadaje mu piękny kontrast z ostrzem. Kształt litery D zapewnia idealną kontrolę podczas cięcia i pozwala uniknąć zmęczenia podczas długotrwałego użytkowania. Dzięki nożowi kuchennemu z serii Miyabi krojenie chleba stanie się codzienną przyjemnością. CECHY SZCZEGÓLNE Odporny na korozję Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu Piękny wzór stali damasceńskiej

    2 649,00 zł
  • Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać prze Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt. Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze. Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku. Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63 Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia

    1 559,00 zł
  • Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacn Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki w uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. Nóż do pieczywa Miyabi 800DP posiada długie 24-centymetrowe ostrze, z ostrym ząbkowanym brzegiem, co zapewnia równomierne pokrojenie zarówno grubej skórki, jak i miękkiego bochenka chleba czy też bagietki. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 12.8 cm Masa: 0.209 kg

    1 199,00 zł
  • Profesjonaly wyrób, doskonały do krojenia każdego rodzaju pieczywa. Czasy, w których przyszło nam żyć, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codzien Profesjonaly wyrób, doskonały do krojenia każdego rodzaju pieczywa. Czasy, w których przyszło nam żyć, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy codziennie, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat nie okazujemy często należnego im sentymentu, wymieniając je na coraz to nowsze modele. W kompletnej opozycji do takiego stanu rzeczy ma się filozofia marki Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Założona w 1895 roku przez Davida Bertiego, rodzinna manufaktura wydaje się być całkowicie niezależna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania panowały na świecie. Jej najważniejszą wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników. Właściciele zdecydowanie negują ideę masowej produkcji nakładem niewykwalifikowanej siły roboczej, która jak sądzą, spowodowałaby zanik tożsamości oferowanych wyrobów. Z tego powodu filozofia postępowania ich firmy kładzie duży nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej mile widziane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową wizją oraz są w stanie sprostać wieloletnim testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy wytwarzania noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest zupełnie unikalne. W produkcji korzysta się najwyższej jakości materiałów - ostrza zrobione są ze stali, a rękojeści m.in. z rogów bawołów, bizonów, jeleni lub drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich wytwory, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im długowieczność. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym artefaktem.

    672,00 zł
  • Ten, w całości wykonany ze stali nóż do pieczywa, jest produktem doskonałem włoskiej marki Berti Knives. Czasy, w których przyszło nam żyć, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. Dl Ten, w całości wykonany ze stali nóż do pieczywa, jest produktem doskonałem włoskiej marki Berti Knives. Czasy, w których przyszło nam żyć, charakteryzują się wzmożoną konsumpcją. Dlatego też, przedmioty których używamy na co dzień, pozbawione są dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat wyzbywamy się często należnego im sentymentu, wymieniając je na kolejne modele. Inaczej do tego stanu rzeczy ma się filozofia marki Berti Knives, produkującej ekskluzywne noże różnego zastosowania. Powołana do życia w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie niezależna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej działalności miały miejsce na świecie. Jej kluczową wartością jest przywiązanie do tradycji, która kultywowana jest obecnie przez czwarte już pokolenie tych doświadczonych rzemieślników. Właściciele stanowczo sprzeciwiają się idei masowej produkcji nakładem niewykwalifikowanej siły roboczej, która jak uważają, doprowadziłaby do zaniku tożsamości wytwarzanych wyrobów. Z tego powodu filozofia działania ich zakładu kładzie specjalny nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska familia jest zamkniętą na jakiekolwiek nowinki. Są one jak najbardziej pożądane, pod warunkiem że wnoszą elementy niekolidujące z dotychczasową wizją i dają radę sprostać wieloletnim testom jakości. W przeciwieństwie do innych, za poszczególne etapy tworzenia noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy pracowników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest całkowicie unikalne. W produkcji korzysta się najlepszej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, a rękojeści między innymi z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich noże, mimo iż przeznaczone do codziennego użytku, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, unikalnym artefaktem.

    234,00 zł
  • Produkt, wspaniale sprawdza się również w przypadku ciast i innych wypieków. Czasy, w których żyjemy, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. W konsekwencji, przedmioty których używamy na co d Produkt, wspaniale sprawdza się również w przypadku ciast i innych wypieków. Czasy, w których żyjemy, naznaczone są wzmożoną konsumpcją. W konsekwencji, przedmioty których używamy na co dzień, nie mają dla nas wartości innej niż użytkowa. Z biegiem lat nie okazujemy często należnego im sentymentu, wymieniając je na coraz to nowsze modele. W kompletnej opozycji do takiego stanu rzeczy ma się filozofia firmy Berti Knives, produkującej wyjątkowe noże różnego zastosowania. Powołana do życia w 1895 roku przez Davida Bertiego, niewielka manufaktura wydaje się być całkowicie autonomiczna w stosunku do trendów, jakie przez lata jej trwania miały miejsce na świecie. Jej najważniejszą wartością jest wierność tradycji, która kultywowana jest nadal przez czwarte już pokolenie tych doskonałych rzemieślników. Ojcowie marki stanowczo negują ideę masowej produkcji nakładem przypadkowej siły roboczej, która jak sądzą, doprowadziłaby do zaniku tożsamości oferowanych noży. Dlatego też filozofia działania ich zakładu kładzie wyjątkowy nacisk na zatrudniony personel. Nie oznacza to jednak, że ta włoska rodzina jest zamkniętą na jakiekolwiek zmiany. Są one jak najbardziej mile widziane, pod warunkiem że wnoszą elementy zgodne z dotychczasową wizją i dają radę sprostać wieloletnim próbom jakości. W odróżnieniu od konkurencji, za poszczególne etapy wyrobu noża nie odpowiadają wyspecjalizowane grupy rzemieślników, lecz są one często wykonywane od początku do końca przez tą samą osobę. Dzięki tej praktyce każde ostrze jest całkowicie niepowtarzalne. W produkcji korzysta się najwyższej jakości materiałów - ostrza wykonane są ze stali, z kolei rękojeści między innymi z rogów bawołów, bizonów, jeleni a także drewna 'bosso'. Właściciele marki namawiają by ich noże, mimo iż przeznaczone do użytku na co dzień, były traktowane z należytym szacunkiem, który to gwarantuje im wieloletnią trwałość. Każdy z nich jest przecież małym, niepowtarzalnym dziełem sztuki.

    od 370,00-
    do413,00 zł
  • Elitarne srebrne akcesoria z Włoch Elitarne srebrne akcesoria z Włoch

    1 165,00 zł
  • Elitarne srebrne akcesoria z Włoch Elitarne srebrne akcesoria z Włoch

    780,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Stylowe srebrne akcesoria z Włoch Stylowe srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Stylowe srebrne akcesoria z Włoch Stylowe srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Cudowne srebrne akcesoria z Włoch Cudowne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł
  • Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch Ekskluzywne srebrne akcesoria z Włoch

    3 694,00 zł

Profesjonalne noże do chleba - akcesoria premium z najwyższej półki

Podstawowym wyposażeniem w kuchni są oczywiście profesjonalne noże do chleba, które bardzo się przydają na co dzień. Już na pierwszy rzut oka, można zauważyć, że nie są to zwykłe akcesoria, a wręcz przeciwnie. Przeważa w nich niesamowita oryginalność, która jest połączona z niebywałym designem. Są to akcesoria premium, dlatego też dają od siebie zdecydowanie więcej, niż wszystkie inne. Luksusowe i solidne przybory kuchenne zachwycają pełnym profesjonalizmem i znakomitą użytkowością. Mogą z nich korzystać, zarówno najbardziej doświadczeni kucharze, jak i również Ci, którzy dopiero uczą się podstaw.

Przepiękne i prestiżowe noże do krojenia chleba są dostępne w wielu wersjach wielkościowych oraz kolorystycznych. Ich kształt, jak i również wykończenie nie są banalne, a wręcz przeciwnie bardzo wytworne. Do ich produkcji zostały użyte tylko i wyłącznie najwyższej jakości materiały, dlatego też odznaczają się ogromną trwałości i wytrzymałością. Bez wątpienia, warto tutaj podkreślić to, że luksusowe noże to doskonałość w każdym szczególe. Przechodzą przez bardzo skomplikowany i dokładny proces tworzenia, dlatego też ich jakość jest najwyższa.

Markowy nóż do krojenia chleba - eleganckie i designerskie artykuły kuchenne

Wyjątkowy i ekskluzywny nóż do krojenia chleba dla prawdziwego profesjonalisty wyróżnia się ogromną elegancją, ale nie tylko. Poza tym jest naprawdę bardzo designerski, co można zauważyć już na pierwszy rzut oka. Prestiżowe artykuły kuchenne cieszą się niesamowicie wysoką popularnością, ponieważ są nieocenione. Prezentują doskonały poziom pod względem stylistycznym, jak i również praktycznym.

Tak naprawdę, wyroby te są najbardziej pożądanymi produktami, które praktycznie każdy chce mieć w swojej kuchni. Jak już wcześniej wspomniano, zaskakują wieloma fantastycznymi cechami, jakie się na nie składają. Markowe noże są dostępne w bardzo zróżnicowanej ofercie, z którą warto dokładnie się zapoznać. Można w niej znaleźć wiele wspaniałych przyborów kuchennych, które są synonimem klasy i luksusu. Spełniają najwyższe standardy, dlatego też są uważane za doskonałe wyroby, które są znane na całym świecie. Profesjonalne noże do chleba od samego początku do końca są tworzone przez wyspecjalizowanych pracowników, którzy posiadają odpowiednią wiedzę i umiejętności. Ich proces produkcji polega przede wszystkim na niesamowitej dokładności oraz dbałości o każdy, nawet najmniejszy szczegół. Wykorzystuje się do niego tylko i wyłącznie najwyższej jakości surowce, które gwarantują niewątpliwe najlepsze właściwości. Prestiżowe noże są oczywiście świetnie wykończone, aby ich estetyka prezentowała naprawdę bardzo wysoki poziom.

Są to elitarne akcesoria, które zaskakują swoją niebanalnością i niesamowitą wytwornością. Warto tutaj podkreślić również to, że są bardzo elegancko zapakowane, dlatego też idealnie nadają się, jako wspaniały prezent dla kucharza, czy też miłośnika gotowania. Prestiżowe noże do chleba są ręcznie polerowane, dlatego też prezentują się naprawdę perfekcyjnie.

Odpowiednia wielkość, doskonały kształt i niesamowita forma - prestiżowe noże dla najbardziej wymagających miłośników smacznego pieczywa

Otóż to prawda, że ekskluzywne noże do krojenia chleba są doskonałymi artykułami dla najbardziej wymagających. Ich kształt, wielkość, a także forma nie są kwestią przypadku, a wręcz przeciwnie zostały bardzo dokładnie doprecyzowane. W tym przypadku zawsze na pierwszym miejscu stawia się perfekcję, która ma bezpośredni wpływ na całokształt. Luksusowe wyroby uwielbiają się wyróżniać, dlatego też nie brakuje im wspaniałych atutów.

Wbrew pozorom prestiżowe przybory kuchenne są nie tylko bardzo atrakcyjne, ale i również niesamowicie profesjonalne. Na co dzień wykorzystują je najlepsi kucharze, którzy przygotowują wspaniałe i wyśmienite dania. Dzięki, odpowiednim przyborom praca w kuchni wcale nie musi być trudna i uciążliwa, a wręcz przeciwnie może stać się niesamowicie interesująca. Prestiżowe noże są niezwykłe.