Falk Culinair

Materiały producenta, katalogi, dokumenty

  • Wysoki garnek przeznaczony jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo również nabyć w naszym sklepie. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę speł Wysoki garnek przeznaczony jest do kuchenek elektrycznych i gazowych. Pasującą doń pokrywkę mogą Państwo również nabyć w naszym sklepie. Produkty wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe standardy. Bogactwo oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie produktów Falk Culinair. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują w większości przypadków 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy solić potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Przedmioty przed umyciem powinny się wystudzić. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Powinno się je myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzianych przedmiotów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego

    2 504,00 zł
  • Jeśli życzą sobie Państwo dobrać do tego modelu pokrywkę, wystarczy w menu po lewej stronie znaleźć nazwę producenta, a następnie dobrać rozmiar i uchwyty (żeliwo). Utensylia wykonane prz Jeśli życzą sobie Państwo dobrać do tego modelu pokrywkę, wystarczy w menu po lewej stronie znaleźć nazwę producenta, a następnie dobrać rozmiar i uchwyty (żeliwo). Utensylia wykonane przez belgijską manufakturę odpowiadają wysokim wymaganiom. Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich miedzianych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów tego typu. 1. Można wkładać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają w większości przypadków 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka reaguje z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn wewnątrz nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Garnki przed zmyciem muszą być wystudzone. 2. Nie należy myć ich w zmywarce. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie stosuj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Można kupić środki do czyszczenia utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    3 023,00 zł
  • Pokrywka ze zdjęć nie jest zawarta w ofercie - można ją kupić dodatkowo, wyszukując odpowiedni wymiar i rodzaj uchwytów. Produkty wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Pokrywka ze zdjęć nie jest zawarta w ofercie - można ją kupić dodatkowo, wyszukując odpowiedni wymiar i rodzaj uchwytów. Produkty wykonane przez Falk Culinair spełniają najwyższe wymagania. Różnorodność oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Garnki można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają zazwyczaj 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy, gdy płyn będzie już ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze odnośnie do produktów: 1. Przed umyciem powinno się je ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarkach. 3. Powinno się je myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy do ich pielęgnacji używać środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych naczyń. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na produkcie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    3 050,00 zł
  • W skład zestawu nie wchodzi pokrywka, którą widać na jednym ze zdjęć - istnieje możliwość dokupienia jej w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy radą. Bogactwo oferty umożliwia s W skład zestawu nie wchodzi pokrywka, którą widać na jednym ze zdjęć - istnieje możliwość dokupienia jej w naszym sklepie. W razie wątpliwości służymy radą. Bogactwo oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów. 1. Utensylia można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle jedynie 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed umyciem powinny się ostudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    3 158,00 zł
  • Model posiada dwie rączki - jedną długą i drugą dodatkową, dzięki czemu łatwo jest go przenosić, zwłaszcza gdy jest pełny. Pokrywka nie jest częścią zestawu, można ją skompletować oso Model posiada dwie rączki - jedną długą i drugą dodatkową, dzięki czemu łatwo jest go przenosić, zwłaszcza gdy jest pełny. Pokrywka nie jest częścią zestawu, można ją skompletować osobno. Bogactwo oferty pozwala na skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak i znawców kuchennego rzemiosła. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Niżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po zakupie produktów tej marki. 1. Patelnie można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Porady dodatkowe odnośnie do utensyliów: 1. Przed umyciem powinny się one wystudzić. 2  Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Trzeba je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu powinno się natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać do nich  produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można do nich kupić specjalne środki do czyszczenia tego typu naczyń. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 586,00 zł
  • Oferta nie obejmuje widocznej na jednym ze zdjęć pokrywki, ale jest ona dostępna w naszym sklepie, jeśli chcieliby ją Państwo skompletować. W razie pytań i wątpliwości prosimy o kontakt. Po Oferta nie obejmuje widocznej na jednym ze zdjęć pokrywki, ale jest ona dostępna w naszym sklepie, jeśli chcieliby ją Państwo skompletować. W razie pytań i wątpliwości prosimy o kontakt. Powłoka o grubości 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również profesjonalnych kucharzy. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się po kupnie i podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają zazwyczaj tylko 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy przyprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze odnośnie do produktów: 1. Przed umyciem powinny być wystudzone. 2. Nie powinno się wstawiać ich do zmywarki. 3. Należy je myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy do ich pielęgnacji używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą one wyglądać jak nowe. 6. Na miedzi może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 184,00 zł
  • Ten model posiada dwa krótkie uchwyty po bokach. W skład oferty wchodzi również widoczny na jednym ze zdjęć wkład z okrągłymi otworami. Pokrywka nie nalezy do zestawu, lecz jest dostępna w n Ten model posiada dwa krótkie uchwyty po bokach. W skład oferty wchodzi również widoczny na jednym ze zdjęć wkład z okrągłymi otworami. Pokrywka nie nalezy do zestawu, lecz jest dostępna w naszym sklepie i można ją dokupić osobno. Produkt posiada powłokę o grubości 2,5 mm, co jest gwarancją trwałości. Bogactwo oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie ciężkich miedzianych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów Falk Culinair. 1. Produkty można wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają w większości przypadków jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe odnośnie do produktów: 1. Przed zmyciem powinno się je ostudzić. 2. Nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Powinno się je myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Do ich pielęgnacji nie stosuj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia wszelkiego rodzaju utensyliów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Na produkcie może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    2 184,00 zł
  • Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie u Różnorodność oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle różnorakich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Uwaga - oferta nie obejmuje pokrywki. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania tego typu produktów. 1. Można wkładać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zazwyczaj jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy od razu przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia przedmiotów z miedzi. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na powłoce miedzianej może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    od 1339,00-
    do1 524,00 zł
  • Oferujemy wersję przystosowaną do kuchenek indukcyjnych, jak i drugą - do kuchenek elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje akcesoriów - można je dokupić osobno na naszej stronie w dziale P Oferujemy wersję przystosowaną do kuchenek indukcyjnych, jak i drugą - do kuchenek elektrycznych i gazowych. Oferta nie obejmuje akcesoriów - można je dokupić osobno na naszej stronie w dziale Pokrywki. W razie pytań prosimy o kontakt. Szeroki wachlarz oferty pozwala na dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów Falk Culinair. 1. Można je wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, produkty te wymagają w większości przypadków tylko 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może skutkować korozją wżerową. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed umyciem powinny być wystudzone. 2. Nie należy wstawiać ich do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć specjalne środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    od 1518,00-
    do1 845,00 zł
  • Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, a większa jej część to miedź, zapewnia wysoką trwałość produktu. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych p Powłoka, która ma grubość 2,5 mm, a większa jej część to miedź, zapewnia wysoką trwałość produktu. Szeroki wachlarz oferty umożliwia dostosowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do laików, jak i profesjonalistów. Uwaga - widoczna na jednym ze zdjęć pokrywka nie należy do zestawu. Żeliwne uchwyty bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Niżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów. 1. Można wstawiać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle jedynie 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenek gazowych zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Unikaj podgrzewania pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie pomocnicze: 1. Rondle przed zmyciem powinny być wystudzone. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba od razu wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących zawierających wybielacz. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim przedmioty długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 894,00 zł
  • Model ten jest największym, jaki oferuje producent Falk Culinair o takim przeznaczeniu. Jeśli chcą Państwo do niego dobrać pokrywkę (nie jest ona częścią oferty), znajduje się ona - wraz z i Model ten jest największym, jaki oferuje producent Falk Culinair o takim przeznaczeniu. Jeśli chcą Państwo do niego dobrać pokrywkę (nie jest ona częścią oferty), znajduje się ona - wraz z innymi produktami - w naszym sklepie. W razie pytań służymy radą. Produkty wykonane przez tę markę spełniają wysokie standardy. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej zamieszczamy wskazówki, które przydadzą się podczas użytkowania produktów. 1. Patelnie można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują zazwyczaj tylko 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Porady pomocnicze: 1. Garnki przed umyciem powinno się ostudzić. 2. Garnków nie należy wstawiać do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. W razie potrzeby można kupić środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim produkty te długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie może pojawić się powłoka patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    2 276,00 zł
  • Produkt posiada uchwyt wykonany z żeliwa. W dziale Pokrywki znajdą Państwo pasujący dodatek (nie wchodzi on w skład zestawu). Powłoka o grubości 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Różno Produkt posiada uchwyt wykonany z żeliwa. W dziale Pokrywki znajdą Państwo pasujący dodatek (nie wchodzi on w skład zestawu). Powłoka o grubości 2,5 mm gwarantuje użytkowanie na lata. Różnorodność oferty pozwala na dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyty niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się po zakupie produktów tej marki. 1. Można wstawiać je do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te wymagają zwykle tylko. 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych doradza się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy dopiero gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Rondle przed umyciem muszą się wystudzić. 2. Nie myje się ich w zmywarce. 3. Powinno się je myć w letniej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba je od razu wytrzeć do sucha miękką szmatką. 4. Do ich pielęgnacji nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych rondli. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na rondlu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 138,00 zł
  • Produkt posiada żeliwną rączkę, która bardzo wygodnie układa się w dłoniach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można ją nabyć osobno. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie Produkt posiada żeliwną rączkę, która bardzo wygodnie układa się w dłoniach. W skład oferty nie wchodzi pokrywka - można ją nabyć osobno. Różnorodność oferty pozwala na skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalnych szefów kuchni. Poniżej zamieszczamy zalecenia, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów tej marki. 1. Można je wkładać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. jest niższa niż 230°C. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te wymagają w większości przypadków tylko 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki wchodzą w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy doprawiać potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady pomocnicze: 1. Przed zmyciem przedmioty powinny się wystudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Należy je natomiast myć w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu trzeba natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Można znaleźć środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim utensylia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na naczyniu może pojawić się warstwa patyny. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 548,00 zł
  • Produkt ma 28 centymetrów średnicy oraz dwa małe uchwyty po bokach. Wykonany został z miedzi (bez dodatku stali nierdzewnej), zaś jego rączki - z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki widocznej Produkt ma 28 centymetrów średnicy oraz dwa małe uchwyty po bokach. Wykonany został z miedzi (bez dodatku stali nierdzewnej), zaś jego rączki - z żeliwa. Oferta nie obejmuje pokrywki widocznej na zdjęciach. Modele wykonane przez Falk Culinair odpowiadają najwyższy standardom. Powłoka z miedzi, która ma grubość 2,0 mm, gwarantuje wytrzymałość. Różnorodność oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle szerokich preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również znawców. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie i podczas użytkowania produktów z miedzi. 1. Można je wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, modele te potrzebują zazwyczaj 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku  kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy dopiero gdy płyn wewnątrz będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Informacje dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinny się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na naczyniu może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w ogóle na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 609,00 zł
  • (1)

    W zakładce Falk Culinair, w dziale Pokrywki mogą Państwo dokupić akcesorium pasujące do garnka (nie wchodzi ono w skład oferty). Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagani W zakładce Falk Culinair, w dziale Pokrywki mogą Państwo dokupić akcesorium pasujące do garnka (nie wchodzi ono w skład oferty). Modele wykonane przez Falk Culinair spełniają wysokie wymagania. Różnorodność oferty ułatwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla laików, jak również profesjonalistów. Żeliwne uchwyt bardzo wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy zalecenia, które przydadzą się podczas eksploatacji produktów z miedzi. 1. Utensylia można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temperatura nie przekracza 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te wymagają zwykle 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziane garnki reagują z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Dlatego też należy przyprawiać potrawy, gdy płyn będzie ciepły. Solenie zimnego płynu może spowodować korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Rondle przed zmyciem powinno się ostudzić. 2. Przedmiotów nie wstawia się do zmywarki. 3. Miedziane produkty trzeba myć w letniej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku dostępne są środki do czyszczenia miedzi. Dzięki nim naczynia długo będą wyglądać jak nowe. 6. Po pewnym czasie na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w najmniejszym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 851,00 zł
  • Uchwyt produktu wykonano z żeliwa, pokrywka nie należy do oferty. Modele wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe wymagania.  Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akceso Uchwyt produktu wykonano z żeliwa, pokrywka nie należy do oferty. Modele wykonane przez belgijską manufakturę spełniają najwyższe wymagania.  Bogactwo oferty umożliwia dopasowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty skierowane zarówno do amatorów, jak również znawców. Żeliwne uchwyty wygodnie układają się w dłoniach, ułatwiając przenoszenie naczyń. Poniżej podajemy wskazówki, które przydadzą się po zakupie produktów z miedzi. 1. Rondle można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź to dobry przewodnik ciepła, produkty te potrzebują zwykle jedynie 50-70% pełnej mocy kuchenki elektrycznej. Również w przypadku kuchenki gazowej zaleca się wstawienie ich na słabszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Miedziana powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy, gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może wywołać korozję wżerową. Porady dodatkowe: 1. Rondle przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Rondli nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty powinno się myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu trzeba natychmiast przetrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie używaj środków czyszczących z wybielaczem. 5. Można kupić środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    1 017,00 zł
  • Tak zwany ramekin (od oryginalnej nazwy ramequin) to naczynie, w którym można zarówno piec, jak i mrozić dania. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim standardom. Szeroki wach Tak zwany ramekin (od oryginalnej nazwy ramequin) to naczynie, w którym można zarówno piec, jak i mrozić dania. Produkty wykonane przez Falk Culinair odpowiadają wysokim standardom. Szeroki wachlarz oferty umożliwia skompletowanie akcesoriów kuchennych wedle własnych preferencji. To produkty dedykowane zarówno dla amatorów, jak i profesjonalistów. Wskazówki: 1. Rondle można wstawiać do piekarnika, pod warunkiem, że jego temp. nie jest wyższa niż 230°C. 2. Jako że miedź dobrze przewodzi ciepło, modele te potrzebują w większości przypadków 50-70% mocy kuchenki elektrycznej. Także w przypadku kuchenki gazowej doradza się wstawienie ich na mniejszy płomień. 3. Nie podgrzewaj pustych naczyń. 4. Powłoka wchodzi w reakcję z solą rozpuszczoną w zimnej wodzie. Z tego powodu należy solić potrawy dopiero gdy płyn nagrzeje się. Przyprawianie zimnego płynu może doprowadzić do korozji wżerowej. Sugestie dodatkowe: 1. Garnki przed umyciem muszą się ostudzić. 2. Przedmiotów nie myje się w zmywarce. 3. Miedziane produkty trzeba myć w ciepłej wodzie z płynem. Po zmyciu należy natychmiast wytrzeć je do sucha miękką szmatką. 4. Nie należy używać produktów czyszczących z wybielaczem. 5. Na rynku można znaleźć środki do czyszczenia miedzianych utensyliów. Dzięki nim długo będą wyglądać jak nowe. 6. W pewnym momencie na powłoce może pojawić się patyna. Nie jest ona szkodliwa i nie wpływa w żadnym stopniu na proces gotowania. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    445,00 zł
  • Prestiżowe naczynia kuchenne Prestiżowe naczynia kuchenne

    1 176,00 zł
  • Prestiżowe przybory kuchenne Prestiżowe przybory kuchenne

    1 419,00 zł
  • Ekskluzywne przybory kuchenne Ekskluzywne przybory kuchenne

    1 669,00 zł
  • Stylowe przybory kuchenne Stylowe przybory kuchenne

    2 375,00 zł
  • Ekskluzywne przybory kuchenne Ekskluzywne przybory kuchenne

    1 518,00 zł
  • Prestiżowe przybory kuchenne Prestiżowe przybory kuchenne

    1 700,00 zł
  • Luksusowe przybory kuchenne Luksusowe przybory kuchenne

    1 518,00 zł