Opis
Japoński nóż Shotoh z serii Miyabi 5000MCD 67 będzie stanowił elegancki dodatek do Twojej kuchni. Posiada 13 cm długości, wyjątkowy wygląd rękojeści oraz charakterystyczny, damasceński wzór ostrza. Wypolerowana drewniana rękojeść z czarnego jesionu posiada podobne uziarnienie co ostrze. Nóż Shotoh jest idealny do cięcia i obierania owoców oraz warzyw.
Ostrze tego utwardzanego lodem (CRYODUR®) noża składa się z 133 cienkich warstw. Kapsułkują one rdzeń stalowej blachy (MicroCarbide MC66). Podczas produkcji ostrze poddawane jest specjalnemu procesowi hartowania, aby zapewnić twardość (66 w skali Rockwella), zapewniając przy tym nóż o doskonałej stabilności i ostrej krawędzi. Nóż zyskuje ostry koniec dzięki technice Honbazuke, tradycyjnemu japońskiemu procesowi, w którym obie strony ostrza są ostrzone i polerowane na trzy różne sposoby.
Nóż ma rękojeść w kształcie litery D, dzięki czemu ostrze przesuwa się szybko i dokładnie po żywności, niezależnie od użytej techniki cięcia i nie powoduje uczucia zmęczenia w trakcie dłuższej pracy. Nóż ma również zrównoważony ciężar między rękojeścią a ostrzem.
Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD 67 to wyrafinowane rozwiązanie, które przekształci Twój czas w kuchni w wyjątkowe doświadczenie.
CECHY SZCZEGÓLNE
Odporny na korozję
Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
Ostrze ma ząbkowaną krawędź, co upraszcza krojenie chleba
Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
Piękny wzór stali damasceńskiej
Informacje o producencie
Atrybuty / szczegóły
SKU | #186-34400-131-0 |
Producent | Miyabi |
Sztućce i akcesoria pojedynczo | Noże |
Zobacz katalog
Opinie
Brak opinii dla tego produktu.