Miyabi

  • Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hib Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Ostrza noży z serii 800DP Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, ale także ich twardością około 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw. Dzięki płaskiemu profilowi doskonale sprawdza się do cięć i siekania. Cienkie ostrze jest ostrzone z obu stron, aby nie łamać warzyw podczas cięcia. Jednak ostrze jest wrażliwe i nigdy nie powinno być używane do twardych ścinków, takich jak kości lub ości. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze - składające się z 49 warstw stali o wysokiej jakości - spełnia najwyższe wymagania w zakresie stabilności i ostrości krawędzi Hartowane na zimno ostrze Friodur zapewnia trwałość i ekstremalną twardość ok. 61 HRC Potrójnie nitowany uchwyt o zakrzywionym kształcie - dla idealnej równowagi, wysokiego komfortu i niemęczącej pracy wszystkimi technikami cięcia WYMARY Długość ostrza: 17 cm Długość uchwytu: 13.7 cm Masa: 0.23 kg

    1 199,00 zł
  • Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacn Kolekcja Miyabi Hibana 800 DP to połączenie piękna z niezawodną ostrością noży japońskich. Charakteryzuje się ona pięknym 49-warstwowym wzorem damasceńskim na ostrzu, który zarówno wzmacnia, jak i chroni rdzeń wykonany ze stali o twardości ok. 61 HRC. Potrójnie nitowany uchwyt posiada zakrzywiony, ergonomiczny wałek zapewniający najwyższy komfort użytkowania. Eleganckie czarne, mosiężne przekładki w uchwycie dodają nożowi solidności i sprawiają, że doskonale leży w dłoni. Nóż do pieczywa Miyabi 800DP posiada długie 24-centymetrowe ostrze, z ostrym ząbkowanym brzegiem, co zapewnia równomierne pokrojenie zarówno grubej skórki, jak i miękkiego bochenka chleba czy też bagietki. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR - trwałe i odporne na korozję Ręcznie naostrzony przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 24 cm Długość uchwytu: 12.8 cm Masa: 0.209 kg

    1 199,00 zł
  • Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojen Nóż Santoku z serii Miyabi 800 DP to japoński nóż szefa kuchni, który idealnie nadaje się do większości zadań kuchennych. Kształt ostrza nadaje się szczególnie dobrze do siekania i krojenia. Ostrza noży z serii Hibana imponują nie tylko uderzającym wzorem damasceńskim, który pochodzi z 49 warstw stali, ale także ich twardością ok. 61 HRC. Nóż ostrzony jest tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach ostrza. Tradycyjnie zakrzywiony uchwyt noży Miyabi 800DP Hibana umożliwia niemęczącą pracę wszystkimi technikami cięcia a doskonale wyważone ostrze i rękojeść noża sprawiają, że każda praca jest łatwa dla użytkownika. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali o twardości 61 HRC zapewniający trwałe zachowanie krawędzi, trwałość i ostrość, osadzony w 48 naprzemiennych warstwach stali nierdzewnej Ergonomiczny uchwyt i zakrzywiony wałek zapewniają wygodę i łatwość użytkowania Hartowanie FRIODUR poprawia mikrostrukturę stali w celu poprawy wydajności cięcia, odporności na korozję i trwałości Ręcznie naostrzone przy użyciu 3-etapowego procesu Honbazuke WYMIARY Długość ostrza: 18 cm Długość uchwytu:  14 cm Masa: 0.218 kg

    1 199,00 zł
  • Jeśli szukasz wygodnego miejsca do przechowywania noży kuchennych, ten bambusowy blok jest propozycją właśnie dla Ciebie! Wykonany jest z egzotycznego drewna, który pasuje do noży Miyabi, poni Jeśli szukasz wygodnego miejsca do przechowywania noży kuchennych, ten bambusowy blok jest propozycją właśnie dla Ciebie! Wykonany jest z egzotycznego drewna, który pasuje do noży Miyabi, ponieważ wszystkie te produkty przywołują na myśl japoński styl. Blok o wymiarach 20,5 cm x 42,5 cm x 23 cm blok oferuje mnóstwo miejsca na przechowywanie dużej ilości noży. Blok jest magnetyczny, dzięki czemu noże przyczepiają się do powierzchni magnetycznej. To nie tylko tworzy interesujący wizualnie efekt, ale oznacza, że możesz chwycić za nóż, którego potrzebujesz w ciągu kilku sekund. Szczególną cechą produktu jest to, że magnes jest przymocowany pod powierzchnią bambusa, dzięki czemu jest niewidoczny dla oka. Ten magnetyczny blok Miyabi to świetny sposób na utrzymanie porządku w Twojej kuchni. CECHY SZCZEGÓLNE Bezpieczna i odpowiednia opcja przechowywania Idealna ochrona noży Wykonany z drewna bambusowego

    609,00 zł
  • Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdł Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdłużej. Hinoki to rodzaj drewna cyprysowego występującego tylko w Japonii. Jest bardzo lekkie, wyjątkowo sprężyste, a co za tym idzie niesamowicie trwałe. Jest również bardzo odporne na działanie wody i dlatego można go łatwo wyczyścić. Hinoki posiada jeszcze inną ogromną zaletę wyróżniającą ją na tle innych desek – drewno posiada naturalne właściwości antybakteryjne. Deska do krojenia Hinoki występuje w dwóch rozmiarach: 35 cm x 20 cm x 3 cm oraz 40 cm x 25 cm x 3 cm. Wykonana jest z jednego kawałka drewna z zewnętrznej części pnia drzewa. W rezultacie płyta nie musi być sklejana jak inne drewniane deski do krojenia. Dzięki desce do krojenia Hinoki możesz wygodnie kroić mięso, warzywa i inne produkty i mieć pewność, że Twoje noże Miyabi pozostaną ostre na długie lata. CECHY SZCZEGÓLNE Idealna deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki Doskonała twarda i mocna powierzchnia cięcia Trwała WYMIARY Długość: 35 cm 40 cm Szerokość: 20 cm 25 cm Wysokość:  3 cm 3 cm

    509,00 zł
  • Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdł Deska do krojenia z drewna Hinoki jest idealną powierzchnią dla noży z serii Miyabi, ponieważ gwarantuje, że delikatne noże nie zostaną szybko zużyte i posłużą Ci w dobrym stanie jak najdłużej. Hinoki to rodzaj drewna cyprysowego występującego tylko w Japonii. Jest bardzo lekkie, wyjątkowo sprężyste, a co za tym idzie niesamowicie trwałe. Jest również bardzo odporne na działanie wody i dlatego można go łatwo wyczyścić. Hinoki posiada jeszcze inną ogromną zaletę wyróżniającą ją na tle innych desek – drewno posiada naturalne właściwości antybakteryjne. Deska do krojenia Hinoki występuje w dwóch rozmiarach: 35 cm x 20 cm x 3 cm oraz 40 cm x 25 cm x 3 cm. Wykonana jest z jednego kawałka drewna z zewnętrznej części pnia drzewa. W rezultacie płyta nie musi być sklejana jak inne drewniane deski do krojenia. Dzięki desce do krojenia Hinoki możesz wygodnie kroić mięso, warzywa i inne produkty i mieć pewność, że Twoje noże Miyabi pozostaną ostre na długie lata. CECHY SZCZEGÓLNE Idealna deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki Doskonała twarda i mocna powierzchnia cięcia Trwała WYMIARY Długość: 35 cm 40 cm Szerokość: 20 cm 25 cm Wysokość:  3 cm 3 cm

    699,00 zł
  • Specjalnie zaprojektowany do noży Miyabi, podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera podkładkę z drewna Hinoki, która może pomieścić szeroką gamę różnych kamieni ostrzących. Drewno Hinoki poc Specjalnie zaprojektowany do noży Miyabi, podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera podkładkę z drewna Hinoki, która może pomieścić szeroką gamę różnych kamieni ostrzących. Drewno Hinoki pochodzi z drzewa cypryjskiego występującego tylko w Japonii i słynie z unikalnych właściwości. Podstawowy zestaw do ostrzenia zawiera także kamień do czyszczenia, wygładzania i poprawy działania ceramicznego kamienia do ostrzenia Toishi Pro. Kamienie ostrzące mogą być używane do ostrzenia noży wykonanych z różnych materiałów i o różnych ziarnistościach, w tym #400 do poważnych prac korygujących lub naprawy przerw w ostrzu i #10000 dla wyjątkowo ostrego wykończenia. Kamień syntetyczny doskonale nadaje się do ostrzenia i nadaje nożom wyjątkowo ostre krawędzie. Po ostrzeniu, noże z łatwością rozdrobnią mięsa, ryby i inne składniki, a nawet pozwolą Ci je pokroić w cienkie plastry w prawdziwie japońskim stylu. Użyj tego podstawowego zestawu do ostrzenia noży, aby Twoje noże miały wyjątkowo ostrą krawędź zawsze, kiedy tego potrzebujesz. CECHY SZCZEGÓLNE Cokół wykonany z drewna Hinoki Różne kamienie do ostrzenia można bezpiecznie włożyć bez poślizgu

    459,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie ostro przy pomocy kamienia do ostrzenia #400. Materiał, z którego wykonane są noże i ich ostra krawędź otrzymana techniką Honbazuke sprawiają Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie ostro przy pomocy kamienia do ostrzenia #400. Materiał, z którego wykonane są noże i ich ostra krawędź otrzymana techniką Honbazuke sprawiają, że ważne jest, aby ostrzyć noże odpowiednimi narzędziami, aby nie straciły swoich walorów. Można również ostrzyć noże od innych producentów, ponieważ kamień nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów z wyjątkiem ceramiki. Kamień do ostrzenia wykonany jest z ceramiki syntetycznej, która zapewnia najlepsze rezultaty. Oznacza to, że możesz szybko pracować i uzyskać dobre wyniki w ciągu kilku minut. Ze względu na silne ziarno jest przeznaczony głównie do dużych prac korekcyjnych, takich jak przerwy lub nacięcia na ostrzu. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniu do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 400 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    539,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #1000. Kamień umożliwia efektywne i łatwe ostrzenie różnych ostrzy. Chociaż został specjalnie zaprojektowan Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #1000. Kamień umożliwia efektywne i łatwe ostrzenie różnych ostrzy. Chociaż został specjalnie zaprojektowana do noży Miyabi, może być również używany do wszystkich innych profesjonalnych noży i rodzajów stali. W przypadku noży ceramicznych należy jednak użyć innej osełki. Kamień do ostrzenia wykonany jest z ceramiki syntetycznej, która oferuje najlepsze efekty ostrzenia przy niewielkim wysiłku. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniowi do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 1000 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    609,00 zł
  • Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #5000. Jest to syntetyczny kamień ceramiczny oparty na gamie Naniwa Chosera, która jest uważana za jedną z najl Utrzymaj swoje noże Miyabi zawsze w ostrej formie przy pomocy kamienia do ostrzenia #5000. Jest to syntetyczny kamień ceramiczny oparty na gamie Naniwa Chosera, która jest uważana za jedną z najlepszych na świecie i używana przez wielu znanych szefów kuchni. Można również ostrzyć noże od innych producentów, ponieważ kamień nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów z wyjątkiem ceramiki. Kamień zużywa się powoli, więc możesz go stosować przez wiele lat. Dzięki swoim niewielkim wymiarom (21 x 7 x 2,5 cm) można go schować do szuflady lub szafki, aby zaoszczędzić miejsce. Z pewnością będziesz zadowolony z posiadania noży zawsze wysokiej jakości, które można szybko przywrócić do nienagannego kształtu i stanu dzięki kamieniowi do ostrzenia Miyabi. CECHY SZCZEGÓLNE Osiąga optymalną ostrość Ziarnistość 5000 Niezwykle niskie zużycie Niezwykle szybki efekt szlifowania Nadaje się do wszystkich typów noży i materiałów (z wyjątkiem ceramiki)

    1 289,00 zł
  • Dzięki ostrzałce Miyabi z ceramicznymi rolkami możesz dokładnie i wygodnie naostrzyć swoje noże. Ostrzałka posiada wstępnie ustawiony kąt ostrzenia, dzięki czemu nóż zawsze znajduje się Dzięki ostrzałce Miyabi z ceramicznymi rolkami możesz dokładnie i wygodnie naostrzyć swoje noże. Ostrzałka posiada wstępnie ustawiony kąt ostrzenia, dzięki czemu nóż zawsze znajduje się we właściwej pozycji. Ostrze najpierw jest kilkakrotnie przeciągane przez pokrytą diamentem rolkę, aby uzyskać piękną krawędź tnącą. Następnie kilkakrotnie przeciągamy przez ceramiczne wałki, dzięki czemu nóż jest wyjątkowo ostry, aby bez trudu przecinać mięso, ryby i inne produkty. Silikonowe uchwyty pomagają ostrzałce zachować stabilność podczas pracy, aby się nie ślizgała. Ergonomiczny uchwyt jest wykonany z łatwego w utrzymaniu tworzywa sztucznego i może być wygodnie trzymany przez zarówno leworęcznych jak i praworęcznych kucharzy. Ta ostrzałka do noży pomoże Ci utrzymać Twoje noże z asortymentu Miyabi w dobrym stanie, ale może być również używana do ostrzenia noży z różnych gatunków stali i innych profesjonalnych noży. Dzięki tej ostrzałce Miyabi ostrzenie noży nigdy nie było prostsze. CECHY SZCZEGÓLNE Wałek diamentowy nadaje się do szlifowania podstawowego - wałek ceramiczny do precyzyjnego szlifowania Antypoślizgowe dzięki sześciu silikonowym wypustkom Ergonomiczny, łatwy w pielęgnacji uchwyt z tworzywa sztucznego Osłona dłoni zapewnia bezpieczne użytkowanie

    429,00 zł
  • Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości. Za każdym japońskim nożem z serii MIYABI kryje się wielowiekowa tradycja artystyczna. Nóż do pieczywa MIYABI 4000FC pozwoli Państwu odkryć wybitnie harmonijne połączenie piękna i ostrości. Nóż z ostrzem o długości 23 cm i typowej, falowanej krawędzi z łatwością prześlizgnie się nawet przez twardą, chrupiącą skórkę pełnoziarnistego pieczywa. Wyjątkowa ostrość i niebywałe właściwości tnące ostrza FRIODUR to zasługa specjalnej, podwójnie hartowanej lodem, twardej i wytrzymałej stali FC61. Ponadto zastosowanie szlifu Katana-Edge gwarantuje precyzję godną najdoskonalszych japońskich mieczy. Noże MIYABI 4000FC doskonale leżą w dłoni – są pewne, wyważone i przyjemne w dotyku. Ośmiokątny trzpień i impregnowany uchwyt z drewna Pakka wpływają dodatkowo na ich niepowtarzalny design. Każdy nóż z tej japońskiej serii zdobi eleganckie, subtelne, mozaikowe logo MIYABI. Wszystkie noże MIYABI produkowane są przez firmę ZWILLING w ich własnej fabryce, mającej siedzibę w Seki, w Japonii. Jest to więc miejsce, w którym spotykają się niemiecka inżynieria słynnego Solingen z niesamowitym, japońskim rzemiosłem. CECHY SZCZEGÓLNE Ostrze FRIODUR wykonane z podwójnie hartowanej lodem stali FC61 Krawędź ostrza wzorowana na japońskich katanach o wysokiej ostrości i doskonałych właściwościach tnących Ośmiokątny uchwyt z drewna Pakka i trzpień dla zapewnienia bezpieczeństwa i wygody Grawerowane logo MIYABI

    757,00 zł
  • Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego Nóż Nakiri MIYABI z serii 5000FCD sprawia, że ​​nawet proste zadania kuchenne, takie jak obieranie i krojenie owoców i warzyw są doświadczeniem optycznym. Ostrze o długości 17 cm, którego rdzeń został wykonany z twardej stali FC61, pokryte jest 48 warstwami stali nierdzewnej. Dzięki temu ostrze ma unikalny wzór damasceński. W ramach procesu produkcyjnego ostrze FRIODUR® zostało również udoskonalone w specjalnym procesie hartowania lodem. Dzięki temu jest wyjątkowo odporne na korozję i trwałe. Jednocześnie ostrze jest wyjątkowo cienkie - dlatego idealnie nadaje się na przykład do cięcia drobnych plasterków ogórka lub pomidorów. Ten japoński nóż do warzyw łączy niesamowitą ostrość z estetycznym wzornictwem i dalekowschodnią elegancją. Nóż, który szczególnie zachwyci kolekcjonerów, ponieważ wzór damasceński ostrza jest wyjątkowy - nie ma dwóch takich samych noży. CECHY SZCZEGÓLNE Rewolucyjny stalowy rdzeń FC61 charakteryzuje się drobnym rozprowadzeniem węglików i jest chroniony przez 48 warstw odpornej stali Precyzyjne rozprowadzenie węglika tworzy ostre jak brzytwa i trwałe ostrze o twardości Rockwella 61 Podwójnie hartowane lodem ostrze FRIODUR® zapewnia niezwykłą trwałość Ostrze jest ręcznie szlifowane historyczną metodą Honbazuke do wyjątkowo ostrego kąta 9.5 - 12 stopni Autentyczny, cienki japoński profil ostrza Rękojeść wykonana z czarnego drewna Pakka i stylowo wytłoczona mozaikową szpilką. Ergonomiczny japoński uchwyt w kształcie litery D. Ręcznie wykonane w Seki, Japonia WYMIARY Produkt dostępny w rozmiarze 17 cm.

    1 249,00 zł
  • Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Shotoh marki Miyabi można kroić wszystko, nawet w najcieńsze plastry i doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Japoński nóż ma ostrze równie ostre jak brzytwa. Często używany jest do przygotowywania sushi - dzięki niemu pokroimy ryby w idealne plastry. Nóż Shotoh serii 5000MCT firmy Miyabi zachwyca również swoim ciekawym wyglądem, ponieważ wytwarzany jest w specjalnym, bardzo złożonym procesie. Japońska technologia kucia została już wykorzystana do produkcji mieczy samurajskich. Nóż szefa kuchni charakteryzuje się taką samą siłą i lekkością jak słynne miecze z tamtych czasów. Rdzeń ostrza o długości 9 lub 13 cm składa się z wysokiej jakości i szczególnie twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell. Te dwie warstwy nadają ostrzu autentycznie młotkowaną powierzchnię. Ostrze jest hartowane lodem, dzięki czemu jest solidne i trwałe. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża Shotoh firmy Miyabi jest wykonany z wytrzymałego, czarnego drewna Pakka, dzięki czemu umożliwia dłuższą pracę bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 9 cm 13 cm Długość uchwytu: 6.3 cm 6.3 cm Masa: 0.08 kg 0.09 kg

    656,00 zł
  • Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Coraz więcej osób lubi w swoich kuchniach korzystać z profesjonalnych noży. Te najostrzejsze są szczególnie popularne, ponieważ ułatwiają przygotowywanie najlepszych potraw. Za pomocą noża Shotoh marki Miyabi można kroić wszystko, nawet w najcieńsze plastry i doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Japoński nóż ma ostrze równie ostre jak brzytwa. Często używany jest do przygotowywania sushi - dzięki niemu pokroimy ryby w idealne plastry. Nóż Shotoh serii 5000MCT firmy Miyabi zachwyca również swoim ciekawym wyglądem, ponieważ wytwarzany jest w specjalnym, bardzo złożonym procesie. Japońska technologia kucia została już wykorzystana do produkcji mieczy samurajskich. Nóż szefa kuchni charakteryzuje się taką samą siłą i lekkością jak słynne miecze z tamtych czasów. Rdzeń ostrza o długości 9 lub 13 cm składa się z wysokiej jakości i szczególnie twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell. Te dwie warstwy nadają ostrzu autentycznie młotkowaną powierzchnię. Ostrze jest hartowane lodem, dzięki czemu jest solidne i trwałe. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt noża Shotoh firmy Miyabi jest wykonany z wytrzymałego, czarnego drewna Pakka, dzięki czemu umożliwia dłuższą pracę bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 9 cm 13 cm Długość uchwytu: 6.3 cm 6.3 cm Masa: 0.08 kg 0.09 kg

    706,00 zł
  • Prawdziwi kucharze uwielbiają pracować w kuchni z naprawdę dobrymi narzędziami do cięcia, skórowania i filetowania. Do tego szczególnie nadaje się japoński nóż kuchenny Gyutoh z serii 5000M Prawdziwi kucharze uwielbiają pracować w kuchni z naprawdę dobrymi narzędziami do cięcia, skórowania i filetowania. Do tego szczególnie nadaje się japoński nóż kuchenny Gyutoh z serii 5000MCT firmy Miyabi. Produkcja wysokiej jakości noży szefa kuchni ma długą tradycję. Japońskie noże kuchenne są znane ze swojej wyjątkowej ostrości i dobrej jakości - dokładnie tych właściwości, które kucharze doceniają w kuchni najbardziej. Specjalne ostrze o długości 20 cm wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Dodatkowo ma nieporównywalny wygląd stali damasceńskiej, dzięki czemu każdy nóż z serii 5000MCT jest wyjątkowy. Specjalny proces hartowania CRYODUR® zapewnia wyjątkową twardość ostrza - hartowane lodem ostrza mają szczególnie precyzyjną krawędź tnącą, są odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność. Japońskie noże są niezwykle ostre i imponują swoją światowej sławy precyzją. Ostrze jest ostrzone tradycyjną metodą Honbazuke po obu stronach. Uzyskujemy tym samym kształt ostrza w literę V co zapewnia niesamowitą ostrość obu stron. Cały nóż jest idealnie wyważony dzięki czemu można pracować bez zmęczenia. CECHY SZCZEGÓLNE Rdzeń ostrza wykonany ze stali proszkowej MicroCarbide MC63, która jest osadzona w 2 warstwach stali. Zapewnia to twardość około 63 Rockwell Hartowane lodem ostrza CRYODUR® są szczególnie trwałe, odporne na korozję i mają najlepszą elastyczność Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie tsuchime Tradycyjny japoński sposób ostrzenia noża Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z wytrzymałego drewna Pakka WYMIARY Długość ostrza: 20 cm Długość uchwytu: 13.6 cm Masa: 0.21 kg

    1 009,00 zł