Falk Culinair

Materiały producenta, katalogi, dokumenty

  • Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świet Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żelazne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żelaznych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    312,00 zł
  • Model ma okrągły kształt i będzie pasował do innych przdmiotów producenta, które znaleźć można w zakładkach Garnki, Rondle oraz Patelnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty be Model ma okrągły kształt i będzie pasował do innych przdmiotów producenta, które znaleźć można w zakładkach Garnki, Rondle oraz Patelnie. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty belgijskiej firmy Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi ma na rondlach grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość. Wykorzystanie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    342,00 zł
  • Produkt ten będzie pasował do wszelkiego rodzaju garnków, rondli i patelni tego producenta o tej samej średnicy. Wszystkie te elementy można znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedz Produkt ten będzie pasował do wszelkiego rodzaju garnków, rondli i patelni tego producenta o tej samej średnicy. Wszystkie te elementy można znaleźć w zakładce Falk Culinair. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom ogromną trwałość. Użycie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło pozwala na oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest wskazane do temp. maks. 230 stopni Celsjusza - czyli 450 stopni Fahrenheita. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli należy upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    433,00 zł
  • Przedstawiamy Państwu dwa modele - jeden dopasowany do kuchenek indukcyjnych, drugi przeznaczony do kuchenek elektrycznych i gazowych. Każdy z nich pasuje do innych, 18-centymetrowych produktów teg Przedstawiamy Państwu dwa modele - jeden dopasowany do kuchenek indukcyjnych, drugi przeznaczony do kuchenek elektrycznych i gazowych. Każdy z nich pasuje do innych, 18-centymetrowych produktów tego producenta. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnych przewodników ciepła pozwala na oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (z soli) z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    432,00 zł
  • Przedstawiamy Państwu ekskluzywny produkt występujący w dwóch wersjach. Pasuje on do innych modeli tej firmy o takim samym wymiarze. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Cu Przedstawiamy Państwu ekskluzywny produkt występujący w dwóch wersjach. Pasuje on do innych modeli tej firmy o takim samym wymiarze. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia marki Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (co równa się 450 stopniom Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    475,00 zł
  • Oba modele, które oferujemy, przystosowane są do produktów tej samej marki o tej samej średnicy. Jeden z nich stosować można w przypadku kuchenek indukcyjnych, drugi - wyłącznie do kuchenek el Oba modele, które oferujemy, przystosowane są do produktów tej samej marki o tej samej średnicy. Jeden z nich stosować można w przypadku kuchenek indukcyjnych, drugi - wyłącznie do kuchenek elektrycznych i gazowych. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej marki spełniają najwyższe standardy. Powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. wykorzystanie świetnych przewodników ciepła wpływa na oszczędzanie energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, niezwykle wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest wskazane do temperatury 230 stopni Celsjusza ( = 450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (z soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zaleca się mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    525,00 zł
  • Oto dwa produkty, które będą pasowały do wszystkich modeli marki Falk Culinair o tym samym wymiarze. Jeden z nich przystosowany jest do kuchenek indukcyjnych, drugi - gazowych i elektrycznych. Zr Oto dwa produkty, które będą pasowały do wszystkich modeli marki Falk Culinair o tym samym wymiarze. Jeden z nich przystosowany jest do kuchenek indukcyjnych, drugi - gazowych i elektrycznych. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnych przewodników ciepła pozwala na oszczędzanie energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo dobrze układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (to 450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec rdzewieniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    660,00 zł
  • Produkt ten pasuje do wszystkich modeli producenta o tej samej średnicy. Wszystkie one znajdują się w zakładce Falk Culinair. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej belgijskiej fir Produkt ten pasuje do wszystkich modeli producenta o tej samej średnicy. Wszystkie one znajdują się w zakładce Falk Culinair. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Użycie świetnych przewodników ciepła skutkuje oszczędzaniem energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, dobrze układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw należy upewnić się, że woda w naczyniu jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona w żaden sposób na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    1 123,00 zł
  • Pasuje ona do wszystkich produktów tego producenta o wskazanych wymiarach. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z mied Pasuje ona do wszystkich produktów tego producenta o wskazanych wymiarach. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, utensylia tej belgijskiej marki odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi ma grubość 2,5 mm, co zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie świetnego przewodnika ciepła sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie ciężkich naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku wskazane jest do temperatury 230 stopni Celsjusza (co jest równe 450 stopniom Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75 % mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli na początku trzeba sprawdzić, czy woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz do produktów zawierających miedź. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je cienką warstwą oleju roślinnego.

    543,00 zł
  • Produkty, które będą pasowały do tego modelu, znajdą Państwo w zakładce Falk Culinair. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełn Produkty, które będą pasowały do tego modelu, znajdą Państwo w zakładce Falk Culinair. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Wykorzystanie materiałów bardzo dobrze przewodzących ciepło sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Żeliwne uchwyty, stylizowane na rustykalne, bardzo wygodnie układają się w dłoniach, co ułatwia przenoszenie pełnych naczyń. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, więc produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pastę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju materiałów. 7. Aby zapobiec korodowaniu żeliwnych uchwytów, od czasu do czasu nasmaruj je olejem roślinnym.

    716,00 zł
  • Eleganckie, trwałe, użyteczne - takie powinny być idealne elementy kuchni, by nie tylko przygotowywać najlepsze dania, ale i cieszyć oko. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty marki Eleganckie, trwałe, użyteczne - takie powinny być idealne elementy kuchni, by nie tylko przygotowywać najlepsze dania, ale i cieszyć oko. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty marki Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi  zapewnia produktom ogromną trwałość, zaś fakt dobrego przewodzenia ciepła pozwala na oszczędzanie energii. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości własnej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni go firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza ( = 450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak przez reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu produkty trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pastę i polerkę przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    371,00 zł
  • Ten model występuje w dwóch wariantach - do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Wystarczy, że podczas zakupów wybiorą Państwo odpowiedni produkt w panelu po prawej. Produkty ma Ten model występuje w dwóch wariantach - do kuchenek indukcyjnych oraz gazowych i elektrycznych. Wystarczy, że podczas zakupów wybiorą Państwo odpowiedni produkt w panelu po prawej. Produkty marki Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Gruba powłoka z miedzi zapewnia produktom trwałość i pozwala na oszczędzanie energii, co powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda ma być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Ma to miejsce ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu (zawartego w soli) z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól produktom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu produkty trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    432,00 zł
  • Wszystkie produkty tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii. To powoduje, że marka ta j Wszystkie produkty tej belgijskiej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii. To powoduje, że marka ta jest odbierana jako wielce przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki gazowej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną soli z wodą oraz metalem. Sugestie: 1. Pozwól produktom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie używaj produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    475,00 zł
  • Wszystkie modele znane pod marką Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi gwarantuje produktom wysoką trwałość oraz sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać ma Wszystkie modele znane pod marką Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi gwarantuje produktom wysoką trwałość oraz sprzyja oszczędzaniu energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Korzystanie z piekarników jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (czyli 450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda ma być uprzednio podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Dzieje się tak ze względu na reakcję chemiczną chlorku sodu z wodą oraz metalem. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    525,00 zł
  • Wszystkie modele zaprojektowane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii i pozwala nazywać Wszystkie modele zaprojektowane przez Falk Culinair spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka zapewnia produktom wysoką trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii i pozwala nazywać markę przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości własnej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez klan Van Achter, co czyni je firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą skutkuje korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pastę i polerkę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    660,00 zł
  • Uchwyt wykonano ze stali nierdzewnej, jest ona też wykorzystana w części jako cienka powłoka produktu. Głównym surowcem, użytym przy jego produkcji jest natomiast miedź. Produkty tej marki od Uchwyt wykonano ze stali nierdzewnej, jest ona też wykorzystana w części jako cienka powłoka produktu. Głównym surowcem, użytym przy jego produkcji jest natomiast miedź. Produkty tej marki odpowiadają najwyższym standardom. Miedziana powłoka gwarantuje ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii, co sprawia, że firmę nazywać można przyjazną środowisku. Wielość kształtów i wymiarów umożliwia dostosowanie zawartości kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne dla produktów do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas przyprawiania, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pastę przeznaczoną do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    889,00 zł
  • Aby dobrać do modelu pasującą pokrywkę, wystarczy znaleźć odpowiedni dział w zakładce Falk Culinair. Produkty tej belgijskiej firmy odpowiadają najwyższym standardom. Miedziana powłoka o g Aby dobrać do modelu pasującą pokrywkę, wystarczy znaleźć odpowiedni dział w zakładce Falk Culinair. Produkty tej belgijskiej firmy odpowiadają najwyższym standardom. Miedziana powłoka o grubości niemal 2,5 mm zapewnia produktom ogromną trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Wielość kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Manufaktura Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (równej 450 stopniom Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych doradzamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli najpierw trzeba sprawdzić, czy woda jest już podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do czyszczenia tego rodzaju materiałów.

    882,00 zł
  • Powłoka miedziana o grubości niemal 2,5 mm gwarantuje produktom wysoką trwałość i pozwala na oszczędzanie energii, dzięki czemu można nazywać tę markę przyjazną środowisku. Różnorodn Powłoka miedziana o grubości niemal 2,5 mm gwarantuje produktom wysoką trwałość i pozwala na oszczędzanie energii, dzięki czemu można nazywać tę markę przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie akcesoriów w kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Odpowiednią pokrywkę do tego modelu znajdą Państwo we wskazanym dziale w zakładce Falk Culinair. Ta belgijska manufaktura od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza w przypadku soli woda musi być podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Sugestie: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Sugerujemy mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wysuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    1 086,00 zł
  • W ramach tego modelu powstały dwa produkty - każdy z nich dostosowany jest do innego typu kuchenki. Przed zakupem prosimy więc, by upewnić się, że wybrali Państwo odpowiednią wersję. Pokrywk W ramach tego modelu powstały dwa produkty - każdy z nich dostosowany jest do innego typu kuchenki. Przed zakupem prosimy więc, by upewnić się, że wybrali Państwo odpowiednią wersję. Pokrywka widoczna na zdjęciu nie należy do zestawu i można kupić ją oddzielnie na naszej stronie, klikając w zakładkę Falk Culinair. Utensylia belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy, zaś powłoka z miedzi zapewnia produktom wysoką trwałość. Surowiec ten, będąc świetnym przewodnikiem ciepła, pozwala na oszczędzanie energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości swojej kuchni do najróżniejszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarniku jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku przyprawiania potraw, zwłaszcza soląc, trzeba upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może skutkować korozją wżerową. Porady: 1. Pozwól utensyliom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki należy od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    od 1308,00-
    do1 444,00 zł
  • Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Można ją zakupić oddzielnie - wystarczy w zakładce Falk Culinair znaleźć model o takich samych wymiarach i uchwycie ze stali nierdzewn Widoczna na zdjęciu pokrywka nie wchodzi w skład zestawu. Można ją zakupić oddzielnie - wystarczy w zakładce Falk Culinair znaleźć model o takich samych wymiarach i uchwycie ze stali nierdzewnej. Wszystkie produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka o grubości niemal 2,5 milimetra zapewnia produktom wysoką trwałość i pozwala na oszczędzanie energii. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie akcesoriów kuchennych do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez rodzinę Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Zalecenia: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temperatury maksymalnej 230 stopni Celsjusza. 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zazwyczaj nie potrzebują pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Powinno się unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw na początku trzeba upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą może wywołać korozję wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Nie myj miedzianych garnków w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki należy od razu wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, stosuj pasty przeznaczone do ich czyszczenia.

    od 1518,00-
    do1 740,00 zł
  • W naszej ofercie posiadamy również owalne pokrywki tego producenta pasujące do przedstawionego modelu. Jeśli są Państwo zianteresowani dokupieniem jej do wskazanego produktu, wystarczy zajrzeć W naszej ofercie posiadamy również owalne pokrywki tego producenta pasujące do przedstawionego modelu. Jeśli są Państwo zianteresowani dokupieniem jej do wskazanego produktu, wystarczy zajrzeć do odpowiedniej zakładki w dziale Falk Culinair. W razie problemów prosimy o kontakt. Produkty tej marki spełniają najwyższe standardy. Miedziana powłoka, której grubość wynosi bez mała 2,5 milimetra, zapewnia produktom ogromną trwałość oraz sprzyja oszczędzaniu energii i powoduje, że firma ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dostosowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Firma Falk Culinair od 1958 roku zarządzana jest przez klan Van Achter, co czyni ją przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temp. maks. 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Miedź dobrze przewodzi ciepło, więc produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas solenia na początku należy upewnić się, że woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą skutkować będzie korozją wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Doradzamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane garnki wyglądały jak nowe, używaj past i polerek przeznaczonych do ich czyszczenia.

    1 493,00 zł
  • Ten rodzaj produktu jest idealny do przygotowywania potraw, które trzeba zapiec w piekarniku. To właśnie z tego względu zamiast jednego, mamy do czynienia z dwoma uchwytami. Jeśli chcą Państwo Ten rodzaj produktu jest idealny do przygotowywania potraw, które trzeba zapiec w piekarniku. To właśnie z tego względu zamiast jednego, mamy do czynienia z dwoma uchwytami. Jeśli chcą Państwo wraz z tym modelem skompletować pokrywkę, wystarczy znaleźć odpowiedni rozmiar na naszej stronie w zakładce producenta, w dziale Patelnie. Utensylia tej belgijskiej firmy spełniają najwyższe standardy. Gruba, miedziana powłoka gwarantuje ogromną trwałość oraz pozwala na oszczędzanie energii, dzięki czemu markę tę można określić jako przyjazną środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez klan Van Achter, co czyni go przedsiębiorstwem o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest wskazane do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Jako że miedź jest dobrym przewodnikiem ciepła, produkty te zwykle nie potrzebują pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych zalecamy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia na początku należy upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą spowoduje korozję wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed umyciem. 2. Nie wstawiaj miedzianych garnków do zmywarki. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w letniej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba od razu osuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pasty i polerki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    od 1333,00-
    do1 524,00 zł
  • Nazywana także gratin, nadaje się idealnie do przygotowywania potraw na kuchence i wstawiania ich następnie do zapieczenia. Ponadto, w dziale Pokrywki mogą Państwo znaleźć odpowiednie dodatki d Nazywana także gratin, nadaje się idealnie do przygotowywania potraw na kuchence i wstawiania ich następnie do zapieczenia. Ponadto, w dziale Pokrywki mogą Państwo znaleźć odpowiednie dodatki do produktu - wystarczy znaleźć odpowiedni rozmiar i dopasować materiał uchwytów. W razie wątpliwości służymy pomocą. Wykonane z miedzi i stali nierdzewnej, produkty belgijskiej firmy Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Miedziana powłoka ma grubość niemal 2,5 mm, co zapewnia produktom ogromną trwałość. Użycie tego przewodnika ciepła sprzyja również oszczędzaniu energii i powoduje, że marka ta jest odbierana jako przyjazna środowisku. Różnorodność kształtów i wymiarów ułatwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez rodzinę Van Achter, co czyni go firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Pieczenie w piekarnikach jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza (450 stopni Fahrenheita). 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zazwyczaj nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, przeciętnie zaś – 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać nagrzewania pustych naczyń. 4. Podczas solenia należy upewnić się, że woda jest podgrzana. Dodanie soli do garnka z zimną wodą skutkować będzie korozją wżerową. Porady: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy stosowania produktów czyszczących zawierających wybielacz. 4. Zalecamy mycie w ciepłej wodzie z płynem. Po umyciu garnki trzeba natychmiast osuszyć miękką tkaniną. 5. Wraz z upływem czasu na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa ona na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj pastę i polerkę do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    od 1505,00-
    do1 845,00 zł
  • Produkt posiada dwa uchwyty po obu stronach, dzięki czemu wygodnie jest go wstawiać do piekarnika - tym się bowiem charakteryzuje ten typ modelu. Potrawy będzie więc można szybko i sprawnie wsta Produkt posiada dwa uchwyty po obu stronach, dzięki czemu wygodnie jest go wstawiać do piekarnika - tym się bowiem charakteryzuje ten typ modelu. Potrawy będzie więc można szybko i sprawnie wstawić do zapieczenia i wyjąć, gdy będą gotowe. Pokrywka nie wchodzi w skład zestawu, ale można ją kupić oddzielnie na naszej stronie. W razie wątpliwości prosimy o kontakt. Zrobione z miedzi i stali nierdzewnej, produkty marki Falk Culinair odpowiadają najwyższym standardom. Powłoka z miedzi zapewnia produktom ogromną trwałość i sprzyja oszczędzaniu energii. Różnorodność kształtów i wymiarów umożliwia dopasowanie zawartości każdej kuchni do najrozmaitszych potrzeb i potraw. Przedsiębiorstwo Falk Culinair od 1958 roku zarządzane jest przez klan Van Achter, co czyni go firmą o silnych korzeniach i długiej tradycji. Wskazówki: 1. Korzystanie z piekarnika jest bezpieczne do temperatury 230 stopni Celsjusza. 2. Ze względu na wysokie przewodnictwo ciepła, produkty te zwykle nie wymagają pełnej mocy kuchenki elektrycznej, lecz około 50-75% mocy. W przypadku kuchenek gazowych sugerujemy wstawianie garnków na słabszy płomień. 3. Należy unikać podgrzewania pustych naczyń. 4. W przypadku solenia potraw na początku należy sprawdzić, czy woda jest ciepła. Dodanie soli do garnka z zimną wodą spowoduje korozję wżerową. Sugestie: 1. Pozwól garnkom i patelniom ostudzić się przed ich umyciem. 2. Produkty nie nadają się do mycia w zmywarce. 3. Nie zalecamy używania produktów pielęgnacyjnych zawierających wybielacz do produktów wykonanych z miedzi. 4. Zaleca się mycie w letniej wodzie z płynem. Po wymyciu garnki trzeba natychmiast wytrzeć miękką tkaniną. 5. Z czasem na miedzi może pojawić się patyna. Nie wpływa to na proces gotowania. 6. Aby miedziane utensylia wyglądały jak nowe, stosuj środki przeznaczone do czyszczenia tego rodzaju produktów.

    2 060,00 zł

Falk Culinair – akcesoria kuchenne z najwyższej półki

Aby w Twojej kuchni powstały wyjątkowe potrawy, potrzebujesz nie tylko najlepszych składników spożywczych. Równie istotne jest to, w czym oraz jak gotujesz. Jeżeli chcesz przyrządzać dania zdrowo, komfortowo i tak jak najlepsi szefowie kuchni na świecie – sięgnij po ekskluzywne naczynia belgijskiej manufaktury Falk Culinair. Firma już od 1958 roku dostarcza na rynek najlepszej jakości garnki oraz patelnie, które rewolucjonizują podejście do obróbki termicznej potraw.

 

Falk Culinair – naczynia miedziane i więcej

W gamie produktów Falk Culinair najważniejsze miejsce zajmują naczynia z miedzi – to one są specjalnością belgijskiej manufaktury. Solidne, odporne na działanie bardzo wysokich temperatur, eleganckie i bezpieczne – zapobiegają przywieraniu potraw do ścianek i ich przypalaniu. Pozwalają Ci przyrządzić nawet najbardziej skomplikowane dania tak jak w najlepszej restauracji. Inwestycja w nie to dobry wybór dla każdej kuchni.

Poza naczyniami miedzianymi belgijska manufaktura oferuje również te wykonane z innych tworzyw – w tym ze stali nierdzewnej oraz z żeliwa. Możesz więc wybrać takie, które najlepiej odpowiadają Twoim preferencjom.

 

Falk Culinair – ręcznie tworzone naczynia kuchenne o ponadczasowej jakości

Falk Culinair w bardzo odpowiedzialny sposób podchodzi do jakości swoich wyrobów. Każdy z nich jest najlepszym ucieleśnieniem prawdziwej sztuki rzemieślniczej i wieloletnich badań materiałoznawczych. Jedną z innowacyjnych technologii stosowanych w naczyniach Falk Culinair jest użycie powłoki z bimetalu, która znacznie zwiększa odporność naczyń na działanie wysokich temperatur i podnosi ich wytrzymałość na uszkodzenia. Dzięki niej Twoje naczynia belgijskiej manufaktury posłużą Ci przez długie lata.

Pamiętaj: klasyczne naczynia miedziane są przeznaczone do stosowania na klasycznych płytach grzewczych – elektrycznych i gazowych. Jeżeli chcesz używać ich na kuchence indukcyjnej, powinieneś wybrać wersję przystosowaną do tej technologii. Naczynia Falk Culinair w tej wersji są również dostępne na LuxuryProducts.pl. Zamów i odkryj nowy wymiar gotowania!