Ekskluzywna chochla do sosów prestiżowej marki Saladini

Bardzo praktyczna chochla, która ułatwi czerpanie sosów. Na stole będzie wyglądała reprezentatywnie. Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże in akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest

SKU: SLDINI-4103

Dostępność produktu: Na zamówienie - od 2 do 5 tygodni

Zobacz inne produkty z kategorii Ekskluzywne akcesoria kuchenne lub producenta Saladini s.r.l. z wysyłką w 24 godziny

Zadzwoń i zamów przez telefon:

+48 660 777 937 +48 577 036 777

Opis

Bardzo praktyczna chochla, która ułatwi czerpanie sosów. Na stole będzie wyglądała reprezentatywnie.

Manufaktura z Włoch Coltelleri Saladini tworzy noże in akcesoria kuchenne o kutych ostrzach. Każdy wyrób posiada wygrawerowane logo producenta, które jest świadectwem autentyczności, a także gwarancja jakości. 

Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone.
Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - stosuje głównie hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla.

Do tworzenia ostrzy Sladaini wykorzystuje dwa procesy: walcowania i kucia.

Metoda walcowana stosowana jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża.

Najtrudniejszy proces produkcji przechodzą ostrza kute za pomocą młotka i kowadła, które wykorzystywane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrzy, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu.

Po cechowaniu oba rodzaje ostrzy są hartowane i wyżarzane podczas obróbki termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.

Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji.

Saladini pamięta o dziedzictwie, jednocześnie udoskonalając swoje produkty - dzięki temu stają się one coraz bardziej innowacyjne.
Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji.Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki.
Z pewnością będzie to oryginalny prezent!



Producent
Salidini
Model
4103
Materiał
trzonek: wół - róg / róg bawoli / drewno oliwne; część główna: stal nierdzewna
Długość
20 cm
Mycie i pielęgnacja
po umyciu ręcznym należy osuszyć nóż ręcznikiem papierowym; trzonek impregnować oliwą z oliwek, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym
Czas realizacji
w zależności od stanu magazynowego producenta
Wysyłka/Prezent
na życzenie wysyłka pod wskazany adres, w eleganckim prezentowym opakowaniu, z możliwością dołączenia karty z dedykacją lub życzeniami
Grawer/Wytłaczanie
na życzenie grawerowanie, lub wytłaczanie dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów
Informacje o producencie

Atrybuty / szczegóły

SKU
Producent Saladini s.r.l.
Model 4103
Przeznaczenie Do sosów
Sztućce i akcesoria pojedynczo Chochle
Ilość elementów 1 - 5
grawer TAK

Zobacz katalog

Opinie

Brak opinii dla tego produktu.