Amedei s.r.l.

Amedei to połączenie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca z cukrem klonowym oraz wybranymi owocami. To pasja wspierana kreatywnością. W ten sposób powstają niezwykłe wrażenia smakowe, pochodzące z rodzinnej, toskańskiej manufaktury. Poznaj naszą stałą ofertę włoskiej akademii czekolady.

Zalety prawdziwej włoskiej czekolady

Włochy - kraj słońca, ulicznego gwaru, zewsząd padającego z uśmiechem "Come sati", czyli jak się masz i ... wybornego jedzenia. Pizza, pasta, spaghetti. gelato i pyszna, rozpływająca się w ustach chocolate. Czekolada gorzka lub mleczna, czekolada ciemna, czekolada biała, z pistacjami lub owocami, z dodatkiem migdałów i orzechów, pitna i w kostkach, to pierwszy krok do nieustającej rozkoszy podniebienia. Wystarczy raz spróbować, aby zatracić się w jej smaku. Włoska czekolada nie ma sobie równych, gdyż:

  • Jest bogata w wartości odżywcze: witaminy, błonnik, węglowodany i tłuszcze.
  • Duża ilość żelaza zapobiega anemii.
  • W szybki sposób poprawia nastrój.
  • Poprzez zawartość sporej ilości cynku zapobiega łamliwości włosów i paznokci.
  • Zawartość magnezu niweluje bolesne, nocne kurcze mięśni.
  • Posiada dużą zawartość naturalnego kakao: 70, 80, a nawet 90%.
  • Jej smak zniewala.

 

Amedei to włoska marka tworząca najwyższej jakości wyroby z czekolady

Włoska czekolada jest jedną z najsmaczniejszych na świecie. Nic dziwnego skoro, jej historia sięga końca XVI wieku, kiedy to po raz pierwszy do tego kraju sprowadzono kakao. Florencja, Wenecja i Turyn są pierwotnymi kolebkami produktów z niego wytwarzanych. W ostatnim powstawały pierwsze czekolady na skalę kraju. Jedna z nich trafiła nawet do Księgi Guinnessa.

Firma Amedei pochodzi z Toskanii. Rodzinna, włoska manufaktura powstała w 1990 roku i od tego czasu nieprzerwanie wyrabia niepowtarzalną na świecie czekoladę. To jedna z najlepszych, kakaowych marek w tym kraju. Wielokrotnie była wyróżniana przez prestiżowe kapituły w Europie, m.in. nagrodą Golden Bean za Toscano Black 63 w Academy of Chocolate w Londynie. Małe laboratorium rzemieślnicze stworzyło rodzeństwo. Dzięki wiedzy i doświadczeniu, ale przede wszystkim dodatku dużej dozy pasji i kilku szczypt miłości do słodyczy, powstała manufaktura na światową skalę. Tutejsi rzemieślnicy nie boją się eksperymentować. Zwykły cukier zastąpili klonowym, co nadało ziarnom kakaowca wyrafinowanego smaku, a dodatek orzechów i różnego rodzaju owoców sprawił, że jest to jedna z ulubionych czekolad Włochów.

Czekolada Amedei - synonim oryginalnych ziaren kakao

Amedei Porcelana, Toscano Black, Frutti Rossi, Frutti Nocciola, Frutti Gialli, Prendime', Toscano Pistacchio, Acero, a także kakaowe wiórki do gorącego napoju to najbardziej znane w Polsce odmiany czekolady pochodzącej z toskańskiej fabryki, należącej do Alessio i Cecilia Tessieri. Tworzą ją oni na zasadzie bean to bar, czyli rozpoczynając proces od pozyskania surowych ziaren kakaowych. Te pochodzą z plantacji z całego świata, również ze słynnej uprawy Chuao. Znana jest ona z czystej odmiany ziaren, bez stosowania krzyżówek. Dzięki temu, podczas procesu degustacyjnego, odpowiednio dobrane dodatki uwydatniają tylko smak i słodycz tego wyjątkowego smakołyku.

Gdzie ją kupić?

Nie masz czasu na podróż do słonecznej Italii, ale chcesz poczuć wyrafinowany smak czekolady najwyższej jakości? W naszym sklepie internetowym Luxury Products kupisz małe dzieła sztuki z rodzinnej, toskańskiej manufaktury Amedei. Sprowadzamy ją dla naszych klientów w formie tabliczek, pralin, draży, w wiórkach oraz wybornego kremu czekoladowego. Specjalnie dla najmłodszych degustatorów manufaktura wytwarza też czekoladowe jaja. Nie czekaj na święta, specjalne okazję, na pozwolenie. Zamów już dziś doskonałe tabliczki czekolady stworzonej z najlepszych ziaren kakaowca z całego świata, przetwarzanych metodą starożytną, która zapewnia ich dokładną selekcję.